12 orang terkandas di roller coaster Disneyland di Hong Kong selepas berhenti mengejut di tengah perjalanan

(SeaPRwire) –   Dua belas orang terperangkap di roller coaster di Disneyland Hong Kong selepas berhenti mendadak ketika menaiki, memerlukan perkhidmatan kecemasan untuk membebaskan mereka, menurut pegawai-pegawai.

Lebih daripada 40 pegawai polis dan krew bomba menghadiri taman itu pada kira-kira 3:16 petang waktu tempatan selepas tarikan Hyperspace Mountain berhenti berfungsi, meninggalkan penumpangnya dalam kedudukan yang memerlukan bantuan kecemasan.

“Sebagai langkah keselamatan, sistem kawalan tarikan telah dipicu untuk berhenti tarikan itu. Salah satu kenderaan, membawa 12 penumpang, berhenti dalam kedudukan yang memerlukan bantuan bomba,” kata jurucakap Disney kepada Reuters.

Penumpang-penumpang telah dibebaskan dalam masa satu jam, kata wakil bomba.

Digital menghubungi Disneyland Hong Kong untuk maklumat tambahan, tetapi tidak menerima sebarang maklumbalas dengan segera.

Tarikan Hyperspace Mountain ditutup sementara menunggu siasatan, kata syarikat itu.

Tarikan itu menampilkan jatuh yang besar dan penumpang mengalami momen kegelapan yang lengkap ketika mereka meluncur melalui pertempuran Star Wars, menurut laman web Disney.

Tarikan akan bermula operasi sekali lagi selepas siasatan selesai.

Taman Disney terletak berhampiran Hong Kong.

Reuters menyumbang kepada laporan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.