Yoshitsu Co., Ltd untuk Buka Kedai Jualan Terus di AS

Tokyo, Jepun, 11 Okt. 2023 – Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), penjual runcit dan borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, serta produk lain di Jepun, hari ini mengumumkan bahawa syarikat merancang untuk membuka kedai jualan langsung (the “Stores”) di Amerika Syarikat. Kedai-kedai ini akan dilancarkan di lima bandar, termasuk New York, Boston, Seattle, Las Vegas, dan Los Angeles. Yoshitsu menjangkakan pembukaan Kedai-kedai ini akan membawa peningkatan jualan, dan bercita-cita untuk meningkatkan pengalaman pelanggan secara keseluruhan, serta memperkukuh kesetiaan pelanggan.

Kedai-kedai dijangka menjadi tempat yang menyenangkan bagi pelanggan untuk berbelanja, dengan portfolio produk yang pelbagai menampilkan produk kecantikan seperti kosmetik dan penjagaan kulit, produk kesihatan, termasuk ubat tanpa preskripsi dan suplemen nutrisi, dan produk lain seperti barangan rumah, dan produk lain seperti makanan dan minuman beralkohol. Kedai-kedai juga akan dilengkapi dengan gudang tempatan untuk menyokong operasi mereka.

Encik Mei Kanayama, Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, berkata, “Pelancaran Kedai jualan langsung kami di Amerika Syarikat adalah langkah transformasi bagi Yoshitsu. Dengan menyusun semula operasi dalaman di Amerika Syarikat, kami bukan sahaja bertujuan untuk membina hubungan yang lebih erat dengan pasaran Amerika Syarikat, tetapi kami juga ingin meningkatkan kawalan operasi untuk memperbaiki standard perkhidmatan kami. Kami percaya bahawa pembukaan Kedai-kedai akan memainkan peranan penting dalam meningkatkan pengalaman membeli-belah pelanggan kami, dari interaksi awal hingga sokongan selepas pembelian. Dengan pendekatan ini, kami menjangkakan dapat memperkenalkan produk dan perkhidmatan premium yang benar-benar sesuai dengan para pelanggan kami di Amerika Syarikat.”

Mengenai Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd adalah penjual runcit dan borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, produk lain, dan produk lain di Jepun. Syarikat ini menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangian, dan produk penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, suplemen nutrisi, bekalan dan peranti perubatan), produk lain (termasuk barangan rumah), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal yang dikendalikan sendiri, melalui kedai dalam talian, dan kepada kedai francais dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di https://www.ystbek.co.jp/irlibrary/.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini adalah kenyataan prospektif, menurut Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang berasaskan jangkaan semasa dan unjuran mengenai peristiwa dan tren kewangan masa depan yang mungkin memberi kesan kepada keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan, dan keperluan kewangan Syarikat. Para pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “jangka,” “anggarkan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan besar,” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang berlaku selepas itu, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali sebagaimana yang dikehendaki oleh undang-undang. Di samping itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran selanjutnya virus COVID-19 atau kejadian gelombang kes lain dan kesannya terhadap operasi Syarikat, permintaan untuk produk Syarikat, rantaian bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat memperingatkan pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan keputusan yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi hasil masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran Syarikat dan dalam penyata lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Perhubungan Pelabur
E-mel: ir@ystbek.co.jp

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel: investors@ascent-ir.com