Yoshitsu Co., Ltd. Mengumumkan Pembukaan Rasmi Kedai Bendera REIWATAKIYA di London

Tokyo, Jepun, 12 Okt. 2023 – Yoshitsu Co., Ltd. (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengecer dan pemborong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, serta produk sundri dan produk lain di Jepun, dengan sukacitanya mengumumkan pembukaan rasmi kedai bendera REIWATAKIYA terletak di 47 South Molton Street, London W1K 5RY (“Kedai”), berhampiran Bond Street di London. Kedai dijangka dibuka untuk perniagaan pada akhir Oktober 2023.

Merangkumi 144 meter persegi, Kedai dijangka mempamerkan pemilihan daripada katalog Syarikat yang mengandungi lebih daripada 8,000 produk. Menawarkan produk daripada keperluan harian hingga barangan mewah kelas atasan, lokasi berhampiran Bond Street dijangka membolehkan Syarikat menyediakan pelanggan pengalaman membeli-belah di kawasan runcit premium terkemuka London. Syarikat merancang untuk menawarkan produk yang eksklusif terdapat di Kedai. Di samping itu, Syarikat menjangkakan untuk memasukkan bimbingan membeli-belah peribadi dengan perkhidmatan pelanggan di Kedai. Untuk meraikan pembukaan, Kedai juga akan melancarkan tawaran istimewa dan tawaran terhad masa pada barangan terpilih.

Encik Mei Kanayama, Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, mengulas, “Pembukaan Kedai menandakan tonggak dalam komitmen kami untuk berkembang secara global. Kami percaya bahawa London, dengan sejarahnya yang kaya dan pelanggan yang pelbagai, akan menyediakan latar belakang yang ideal untuk gabungan produk Jepun tradisional dan moden kami. Apabila Kedai dibuka untuk perniagaan, kami juga meraikan bab baru dalam penglibatan pelanggan. Kami bertujuan untuk lebih daripada sekadar pengecer dan bercita-cita untuk menjadi jambatan budaya, memupuk pemahaman dan penghargaan terhadap kualiti dan kerajinan Jepun. Kami menjangkakan bahawa aktiviti dan perkhidmatan yang eksklusif terdapat di Kedai dalam meraikan pembukaan rasminya hanyalah permulaan. Kami tidak sabar untuk melancarkan lebih banyak promosi dalam bulan-bulan akan datang untuk meningkatkan perjalanan runcit pelanggan kami dan mengukuhkan ikatan mereka dengan Yoshitsu.”

Mengenai Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd ialah pengecer dan pemborong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, produk sundri, dan produk lain di Jepun. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangian, dan produk penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, suplemen pemakanan, bekalan dan peranti perubatan), produk sundri (termasuk barangan rumah), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat pada masa ini menjual produknya melalui kedai runcit operasi sendiri, melalui kedai dalam talian, dan kepada kedai francais dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di https://www.ystbek.co.jp/irlibrary/.

Pernyataan Prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini adalah pernyataan prospektif, menurut Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam U.S. Private Securities Litigation Reform Act 1995. Pernyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui yang berasaskan jangkaan semasa dan unjuran mengenai peristiwa dan kecenderungan kewangan pada masa hadapan yang mungkin memberi kesan kepada keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan, dan keperluan kewangan Syarikat. Para pelabur boleh mengenal pasti pernyataan prospektif ini melalui perkataan atau frasa seperti “mungkin,” “akan,” “jangka,” “anggarkan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “terus,” “kemungkinan besar,” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang berlaku selepas tarikh siaran akhbar ini, atau untuk mencerminkan perubahan dalam jangkaan, kecuali dikehendaki oleh undang-undang. Di samping itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran selanjutnya virus COVID-19 atau kejadian gelombang kes yang lain dan kesannya terhadap operasi Syarikat, permintaan produk Syarikat, rantaian bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat ingatkan para pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan cara yang ketara daripada yang dijangkakan dan menggalakkan para pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin memberi kesan kepada keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran Syarikat dan dalam penyata lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Perhubungan Pelabur
E-mel: ir@ystbek.co.jp

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: + 1 646-932-7242
E-mel: investors@ascent-ir.com