Yoshitsu Co., Ltd akan Melancarkan Kedai Langsung di Kanada

Tokyo, Jepun, 18 Oktober 2023 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, serta produk sundry dan produk lain di Jepun, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan melancarkan kedai jualan terus (“Kedai”) di Kanada. Melalui pembukaan Kedai, Syarikat mengharapkan untuk melicinkan proses operasinya, meningkatkan kelajuan menangani keutamaan pelanggan, dan meningkatkan kesedaran jenama di pasaran Kanada.

Kedai di Kanada dirancang untuk memenuhi permintaan tempatan untuk produk Jepun, yang akan menawarkan pelbagai julat produk, daripada perluasan kecantikan asas seperti kosmetik dan penjagaan kulit, kepada barang kesihatan termasuk ubat tanpa preskripsi dan makanan tambahan. Barisan produk pelbagai juga akan termasuk produk sundry seperti barang rumah tangga, dan produk lain termasuk makanan dan minuman beralkohol. Kedai akan dilengkapi dengan gudang tempatan untuk menyokong operasi mereka.

Encik Mei Kanayama, Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, berkomen: “Melancarkan kedai jualan terus kami di Kanada adalah langkah transformasi untuk Yoshitsu. Dengan mengembangkan operasi kami ke Kanada, kami bertujuan untuk tidak sahaja selari dengan keutamaan pengguna Kanada, tetapi mengharapkan juga untuk menyempurnakan model perniagaan kami untuk meningkatkan keuntungan. Kami menjangka Kedai akan meningkatkan keseluruhan pengalaman pelanggan – daripada pengalaman membeli pelanggan hingga interaksi selepas pembelian kami dengan mereka. Aspirasinya adalah untuk mencampur kemahiran dan kualiti Jepun ke dalam landskap runcit Kanada.”

Tentang Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd adalah pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, produk sundry, dan produk lain di Jepun. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan produk penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, makanan tambahan, dan bekalan perubatan dan peralatan), produk sundry (termasuk barang rumah tangga), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal terus dikendalikan, kedai atas talian, dan pelanggan francais dan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di https://www.ystbek.co.jp/irlibrary/.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini merupakan kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil Sekuriti Persendirian AS 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan dan ramalan masa depan tentang peristiwa dan trend kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “menganggarkan,” “berniat,” “menganggar,” “berpotensi,” “terus,” “adalah/mungkin,” atau ungkapan serupa lain. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian tentang penyebaran lanjut virus COVID-19 atau kejadian gelombang kes baru dan impak yang mungkin terhadap operasi Syarikat, permintaan produk Syarikat, rantai bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor lain yang mungkin mempengaruhi prestasi masa depan Syarikat dalam pendaftaran Syarikat dan dalam penyataan lain.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: ir@ystbek.co.jp

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel: investors@ascent-ir.com