XPPen Unveils Chip Stylus Digital Strategy with World’s First 16K Pressure Levels Technology — Empowering CG to a New Era of Performance

Shenzhen, China, 16 Oktober 2023 — Untuk memenuhi hasrat artis profesional terhadap pengalaman kreatif digital yang lebih sempurna dari peranti lukisan digital, XPPen, jenama teknologi lukisan digital berprestij global, sedang menggunakan teknologi digital stylus chip secara aktif dan menyeluruh melalui makmal INNOLab untuk memacu inovasi dalam produk paparan pen. Berbekalkan kemajuan teknologi industri yang pesat, XPPen telah memperoleh pemahaman mendalam tentang teknologi dan trend pasaran selama dua tahun lepas, dengan berjaya melancarkan X3 dan X3 Pro chip stylus. Pada Mei lepas, ia menjadi yang pertama mencapai tahap tekanan 16,384 tahap dalam siri Pro kelas atasnya, memecahkan piawaian industri. Pelancaran X3 Pro Roller Stylus akan datang pada akhir tahun ini sekali lagi akan menyegarkan pengalaman lukisan digital inovatif dan sepenuhnya membuka era prestasi baru untuk kreativiti CG.


Strategi Digital Stylus Chip XPPen untuk Memberdayakan Kreativiti CG dan Membuka Era Baru Prestasi

Strategi Digital Stylus Chip XPPen

Strategi digital stylus chip XPPen mengejar konektiviti pintar, kuasa pemprosesan lebih cepat dan konsistensi prestasi yang lebih stabil. Susun atur strategik ini tercermin dalam keselarasan ID pen multifungsi masa depan dan pelaksanaan digital stylus chip dalam produk bukan-kelas atas. Pelancaran X3 Pro Roller Stylus pada akhir 2023 akan melaksanakan komitmen ini. Ia tidak sahaja akan membolehkan pengenalpastian pintar dan keselarasan dengan pelbagai ID pen, tetapi juga akan memenuhi permintaan pemprosesan isyarat digital multifungsi dan pelbagai tugas, meningkatkan produktiviti kreatif secara besar. Ini merupakan bahagian penting dalam membina keunggulan teknologi strategi digital stylus chip XPPen. Kedua, dengan mengekalkan konsep R & D “teknologi untuk semua”, XPPen juga akan melancarkan pena digital terkini yang dilengkapi pada siri Artist bukan-kelas atas, membolehkan lebih pengguna menikmati pengalaman kreatif yang dibawa oleh teknologi stylus chip.

Tahap Tekanan 16K Pertama di Dunia dalam Chip Stylus Dilahirkan untuk CG

Sebagai salah satu parameter teknikal penting peranti lukisan digital, tahap tekanan menentukan kehalusan dan kelicinan gaya semasa proses kreatif. Pengenalpastian teknikal tekanan pena pengguna yang halus dan pengesanan tekanan menentukan penyajian gaya halus akhir. Pada Mei 2023, XPPen secara global menjadi yang pertama mencapai teknologi tahap tekanan 16,384 berdasarkan kerangka kerja stylus chip. Berbeza dengan stylus analog tradisional yang bergantung semata-mata kepada pembaruan perisian untuk mencapai 16,384 tahap tekanan, X3 Pro stylus chip memecahkan halangan teknikal pemindahan data dan ketepatan dalam teknologi tradisional dengan memasukkan cip pengkomputeran digital ke dalam stylus digital, akhirnya mencapai teknologi tahap tekanan 16,384 ultra-sensitif pertama di dunia dan respons untuk pemindahan data lebih stabil dan tahan gangguan.

Kurva penetapan tahap tekanan 16,384 XPPen berdasarkan stylus chip lebih sesuai dengan pengenalpastian tekanan otot manusia “ingatan otot”. Tekanan yang sangat halus boleh mencapai gaya halus dan licin dari saat pena menyentuh paparan, serupa dengan pengalaman pena dan kertas tradisional. Ia menunjukkan sebagai cerun tekanan lebih lembut dan kehalusan gaya yang lebih baik dalam julat tekanan biasa sambil memecahkan halangan industri dalam julat tekanan tinggi. Gaya ringan mempunyai kehalusan prestasi tekanan yang lebih tinggi apabila pena pertama menyentuh.

Kurva Tahap Tekanan 16K XPPen Berdasarkan Stylus Chip Membawa “Kurva Tekanan Paling Ergonomik” yang Lebih Sesuai dengan Daya Cengkaman Manusia sejajar Ergonomik


Prestasi Garis Ultra-Sensitif yang Dibenarkan oleh 16K Tahap Tekanan Stylus Chip XPPen

Mendorong Melampaui 16K Tahap Tekanan untuk Menghuraikan Sempadan Pengalaman Kreatif Terunggul

“Teknologi stylus chip digital XPPen melangkaui pencapaian 16,384 tahap tekanan. Kestabilan prestasi keseluruhan sistem stylus dan keperluan pintar memacu INNOLab untuk terus berinovasi,” kata Pengarah P & P XPPen, Ryan. “Kami memahami pencipta CG profesional mempunyai hasrat yang lebih tinggi terhadap kestabilan, kelajuan dan ketepatan apabila menurunkan stylus, serta hasrat muktamad yang lebih tinggi terhadap kehalusan dan kelicinan dalam lukisan. Ini meletakkan keperluan teknikal yang lebih ketat pada kadar pemindahan data, kapasiti pemindahan, ketahanan gangguan dan kawalan tekanan yang lebih halus, yang memerlukan kami untuk memikirkan bagaimana memecahkan batasan teknikal pemindahan isyarat analog tradisional untuk pengoptimuman dan pelaksanaan lanjut. Selepas siri ujian R & D, INNOLab memutuskan untuk menggunakan teknologi cip pengkomputeran digital untuk mencapai pemindahan isyarat digital yang lebih tepat dan stabil untuk memenuhi keperluan khalayak kreatif mutlak.”

Meningkatkan Kestabilan Pemindahan Isyarat dan Ketahanan Gangguan: Penyelesaian untuk Prestasi Optimum

Dibina atas kerangka kerja stylus chip, stylus digital mencapai peningkatan prestasi menyeluruh, membolehkan pemindahan isyarat lebih stabil, ketahanan gangguan lebih kuat dan pengenalpastian serta pemindahan tepat setiap bit data tekanan semasa pemprosesan data pelbagai tugas. Untuk membenarkan pengguna mengalami kehalusan, kelicinan dan responsiviti yang lebih muktamad semasa lukisan, XPPen menggunakan kelebihan X3 Pro stylus chip dalam ketumpatan data tinggi dan kuasa pengkomputeran cepat untuk mencapai peningkatan 1.5 kali dalam kadar pemindahan data melalui pengoptimuman algoritma dan peningkatan 100% dalam kuasa pengesanan tekanan. Ini membuat pengalaman lukisan lebih responsif dan licin, kawalan hujung pena lebih stabil dan tepat, mencapai “kawalan terperinci sehingga butiran terhalus”. Pada masa yang sama, stylus chip mencapai peningkatan yang jauh lebih unggul dalam keselarasan stylus multifungsi dan konsistensi prestasi. X3 Pro chip juga boleh mengenal pasti pelbagai jenis stylus melalui pengekodan, disesuaikan dengan lebih 200 model stylus untuk memenuhi pengalaman konsisten merentasi pelbagai stylus dan menyediakan kesan kreatif yang lebih kaya.

Memikirkan Besar Sambil Memberi Perhatian Kepada Butiran, XPPen Bertekad Menjadi Praktisien dan Pembaharu Teknologi Masa Depan

Bagi industri, mencapai teknologi 16,384 tahap tekanan dengan X3 Pro stylus chip adalah penyelesaian cemerlang yang boleh bergerak ke arah lebih banyak peranti terminal dan senario yang pelbagai pada masa hadapan. Bagi pengguna, sama ada pencipta seni profesional atau peminat seni permulaan, terdapat hasrat konsisten terhadap pengalaman lukisan digital yang lebih halus. Penyelesaian XPPen 16,384 tahap tekanan berdasarkan stylus chip adalah tonggak dalam eksplorasi teknologi dan dipercayai menjadi trend dalam menjelajahi teknologi lukisan digital. Dengan mengekalkan konsep R & D “teknologi untuk semua”, XPPen berharap untuk memperkenalkan dan mempopularkan teknologi lukisan digital lebih maju kepada lebih banyak pengguna, dan terus melabur semangat dan hasrat yang lebih besar dalam pengalaman kreatif mutlak bagi pengguna.

Mengenai XPPen

Bermula pada tahun 2005, XPPen kini salah satu jenama terkemuka di bawah HANVON UGEE, bersepadu dengan produk, kandungan dan perkhidmatan lukisan digital sebagai jenama digital global berprestij untuk inovasi seni digital. Beribu pejabat di Shenzhen, China, XPPen mempunyai 6 anak syarikat / cawangan luar negeri dan lebih daripada 50 ejen, menjangkau lebih 130 negara