WEMIX memasuki perkongsian strategik dengan Chainalysis

Yayasan WEMIX telah menandatangani perkongsian strategik dengan Chainalysis, platform data blockchain, untuk memastikan ketelusan dan keselamatan yang tinggi bagi ekosistem omnichain unagi (Inisiatif Jaringan Tak Terikat & Mempercepat Pertumbuhan) yang sedang dibangunkan oleh WEMIX.

New York, NY, 27 Oktober 2023 — Yayasan WEMIX telah menandatangani perkongsian strategik dengan Chainalysis, platform data blockchain, untuk memastikan ketelusan dan keselamatan yang tinggi bagi ekosistem omnichain unagi (Inisiatif Jaringan Tak Terikat & Mempercepat Pertumbuhan) yang sedang dibangunkan oleh WEMIX.

  • Chainalysis ialah syarikat terkemuka dalam siasatan jenayah berkaitan aset kripto dan perlindungan pelanggan
  • Kerjasama akan meningkatkan ketelusan dan kepercayaan ekosistem omnichain unagi

Chainalysis menyediakan data, perisian, perkhidmatan dan penyelidikan kepada agensi kerajaan, pertukaran, institusi kewangan, dan syarikat insurans dan siberkeselamatan di lebih 70 negara. Data syarikat ini menjana perisian siasatan, pematuhan dan intelijen pasaran yang telah digunakan untuk menyelesaikan beberapa kes jenayah terkemuka di dunia dan memperluaskan akses pengguna kepada mata wang kripto dengan selamat.

WEMIX akan menyaring alamat dompet, mengurangkan potensi pendedahan kepada aktiviti haram termasuk pencucian wang, dan melaksanakan program pematuhan dan pengurusan risiko yang menyeluruh melalui platform data Chainalysis tanpa menjejaskan pengalaman pengguna. Selain itu, rangkaian ini secara proaktif terlibat dengan program Tindak Balas Insiden Chainalysis supaya jika berlaku insiden seperti serangan hack, ia akan bersedia untuk melacak dan memulihkan dana yang dicuri dengan segera.

Kedua-dua pihak akan bekerjasama untuk menjamin penyimpanan dan perdagangan aset agar ketelusan dan kebolehpercayaan ekosistem WEMIX3.0 dan unagi dapat ditingkatkan lagi.

Nota Editor:

  • Yayasan WEMIX ditujukan untuk pendesentralisan, keselamatan dan pertumbuhan jangka panjang ekosistem WEMIX3.0.
  • unagi (https://unagi.io) bertujuan untuk mencapai interoperabiliti rantai silang dengan membina ekosistem omnichain yang menghubungkan beberapa blockchain untuk memudahkan aliran data dan aset antara rantai.
  • Pengguna boleh dengan mudah menjalankan transaksi, mengakses dApps dan protokol, selain mengurus dan memindahkan aset antara blockchain.
  • Unagi kini menyokong 8 blockchain (WEMIX3.0, Ethereum, Polygon, Arbitrum, Optimism, Avalanche, BNB Smart Chain, Kroma).

Mengenai WEMADE
Syarikat pemaju permainan berpengalaman lebih 20 tahun berpangkalan di Korea, WEMADE merupakan pemimpin industri yang memimpin peralihan sekali generasi apabila industri permainan beralih ke teknologi blockchain. Melalui anak syarikatnya WEMIX, WEMADE bertujuan untuk mempercepatkan pengambilan masa blockchain dengan membina ekosistem mega yang berorientasikan pengalaman, didorong platform dan berorientasikan perkhidmatan untuk menawarkan spektrum perkhidmatan Web3 yang intuitif, mudah dan senang digunakan. Lawati www.wemix.com/communication untuk maklumat lanjut.

HUBUNGI: Kevin Foo
pr-at-wemix.com