Wemade melancarkan NFT Acara Dunia Sebenar yang pertama jenisnya di G-STAR 2023

NILE, pasaran NFT dan DAO yang dibangunkan oleh syarikat permainan blockchain terkemuka Korea, Wemade, akan memperkenalkan NFT Acara Dunia Sebenar yang pertama jenisnya di G-STAR 2023 yang akan datang, perhimpunan terbesar peminat permainan dan peminat dari seluruh dunia.

Seoul, Korea Selatan, 25 Oktober 2023 — NILE, pasaran NFT dan DAO yang dibangunkan oleh syarikat permainan blockchain terkemuka Korea, Wemade, akan memperkenalkan NFT Acara Dunia Sebenar yang pertama jenisnya di G-STAR 2023 yang akan datang, perhimpunan terbesar peminat permainan dan peminat dari seluruh dunia.

  • Tiket acara NFT G-STAR 2023 menetapkan rekod baru industri permainan domestik Korea
  • Edisi 2023 adalah yang terbesar pernah dari segi bilangan booth

NFT acara mewakili tonggak terbaru bagi NILE (singkatan untuk “NFT is Life Evolution) kerana ia terus memberi tumpuan kepada mengembangkan ekosistem NFT. Pada awal tahun ini, NILE berjaya menarik pengguna global dengan pelancaran NEITH NFT pertama di dunia, yang menawarkan nilai perjanjian yang boleh digunakan sebagai agunan.

Tiket NFT acara G-STAR 2023 bersifat dinamik, menyampaikan perubahan NFT secara langsung semasa pembukaan, penutupan dan masuk acara. Pentingnya, tiket acara NFT baru ini akan menetapkan rekod baru dalam sejarah industri permainan domestik Korea. Untuk memperingati peristiwa itu, Wemade akan memberikan hadiah eksklusif dan barang-barang khas kepada pemegang tiket NFT acara G-STAR 2023 di acara tersebut.

Hanya 300 NFT telah dicetak dan hanya boleh didapati melalui NILE, termasuk 50 setiap hari pertama dan kedua dan 100 setiap hari ketiga dan keempat. Penjualan tiket bermula pada tengah hari waktu Korea pada hari Rabu 25 Oktober 2023, sementara stok masih ada. Maklumat lanjut mengenai NILE: https://www.nile.io/marketplace/GSTAR?tab=ticket.

Wemade kembali sebagai penaja utama G-STAR 2023, yang akan menjadi yang terbesar dengan 3,250 booth, 10% lebih tinggi daripada tahun lalu (2,947) dan mengatasi rekod sebelumnya sebanyak 3,208 booth yang ditetapkan pada tahun 2019. Wemade akan mempunyai 200 booth dalam bahagian B2C dan 30 booth dalam bahagian B2B, dan juga menganjurkan pelbagai aktiviti di seluruh Bandaraya Busan yang boleh disertai peminat.

Penceramah yang disahkan di acara utama G-Star, G-Con, termasuk CEO Wemade Henry Chang, bekas CEO Sony Interactive Entertainment Shuhei Yoshida, bekas editor majalah manga Weekly Jump Kazuhiko Torishima, Ha Jung-woo, ketua AI Innovation dan Naver Cloud.

Tarikan utama lain termasuk Festival Permainan Subbudaya G-STAR yang pertama. Subbudaya merujuk kepada permainan yang menampilkan watak gadis gaya anime Jepun.

Butiran Acara
Tarikh: Khamis 16 November hingga Ahad 19 November 2023
Lokasi: Dewan Pameran BEXCO 1 (55 APEC-ro, Haeundae-gu, Busan, Korea Selatan)
Tema: Kembangkan Cakrawala Anda
Pameran permainan, perdagangan dan acara pelbagai bidang tahunan untuk industri permainan video yang dianjurkan oleh Persatuan Industri Permainan Korea dan dikendalikan oleh Jawatankuasa Penganjur G-STAR dan Penggalakan IT Busan dan disokong oleh Kementerian Budaya, Sukan dan Pelancongan (MCST).
Maklumat lanjut: laluan rasmi G-STAR 2023.

Mengenai WEMADE
Pemimpin industri permainan berpengalaman lebih 20 tahun di Korea, Wemade kini memimpin perubahan sekali generasi apabila industri permainan beralih kepada teknologi blockchain. Melalui anak syarikatnya WEMIX, Wemade bertujuan mempercepatkan penggunaan masa blockchain dengan membina ekosistem mega yang berorientasikan pengalaman, didorong platform dan berorientasikan perkhidmatan untuk menawarkan spektrum perkhidmatan Web3 yang intuitif, mudah, dan senang digunakan. Lawati www.wemix.com/communication untuk maklumat lanjut.

HUBUNGI: Kevin Foo
Pr-at-wemix.com