Wemade dan SK Planet Memasuki Perkongsian Strategik untuk Memacu Pertumbuhan Perniagaan Rantaian Blok dan Platform

Wemade dan SK Planet bersetuju untuk bekerjasama strategik bagi memperluas ekosistem pasaran blok rantaian dan platform.

Seoul, Korea Selatan, 18 Sept. 2023 – Wemade dan SK Planet telah bersetuju untuk bekerjasama strategik bagi memperluas ekosistem pasaran blok rantaian dan platform.

  • Perkongsian di antara perniagaan blok rantaian Wemade WEMIX dan perniagaan OK Cashbag SK Planet
  • Untuk membuat pembelian saham minoriti bersama dengan mewujudkan hubungan rapat
  • Pengerusi Wemade Gwanho Park untuk membeli koin WEMIX dengan hasil jualan saham untuk pertumbuhan ekosistem WEMIX

Untuk mempercepatkan perkongsian perniagaan yang lebih erat, kedua-dua syarikat melabur dalam saham masing-masing.

Wemade dan anak syarikatnya ChuanQi IP memperoleh 7.08% dan 5.31% saham SK Planet masing-masing sebanyak 20 bilion KRW dan 15 bilion KRW.

SK Planet membeli bon boleh tukar sebanyak 20 bilion KRW milik Wemade, dan lebih kurang 15 bilion KRW saham milik Gwanho Park, pengerusi Wemade, dengan itu memegang kira-kira 1.27% saham Wemade.

Pengerusi Park akan membeli koin WEMIX dengan hasil jualan saham, keputusan dibuat untuk pertumbuhan dan pengaktifan ekosistem WEMIX.

Kedua-dua syarikat merancang untuk mencari pelbagai cara untuk pemasaran kolaboratif dan promosi, dan berkembang ke bidang blok rantaian dengan keahlian NFT OK Cashbag.

“Saya menjangkakan perkongsian ini akan membawa inovasi kepada ekosistem platform kami dan membolehkan kami menawarkan pengalaman dan nilai baru kepada pelanggan kami,” kata Hansang Lee, CEO SK Planet. “Kami komited untuk membuat kesan sinergi dan hasil yang berbuah dengan Wemade.”

“Perkongsian dengan SK Planet, sebuah syarikat lama dengan platform pemasaran seperti OK Cashbag, akan mewujudkan sinergi yang besar untuk kedua-dua pihak. Pertumbuhan Wemade dan SK Planet di pasaran Korea akan dipercepatkan, terutamanya dengan platform masyarakat telus kami, Wepublic,” kata Henry Chang, CEO Wemade.

Wemade akan terus secara aktif mencari perkongsian dengan syarikat Korea dan global.

Mengenai WEMADE
Sebuah syarikat pemimpin industri terkemuka dalam pembangunan permainan dengan lebih 20 tahun pengalaman, WEMADE berpusat di Korea sedang memimpin peralihan sekali dalam satu generasi apabila industri permainan beralih kepada teknologi blok rantaian. Melalui anak syarikatnya WEMIX, WEMADE bertujuan untuk mempercepatkan penggunaan teknologi blok rantaian secara besar-besaran dengan membina pengalaman berasaskan, pemacu platform, dan berorientasikan perkhidmatan mega-ekosistem untuk menawarkan spektrum luas perkhidmatan Web3 intuitif, mudah, dan senang digunakan. Lawati www.wemix.com/communication untuk maklumat lanjut.

HUBUNGI: Lee Won-yeol
wylee-at-wemade.com