WadzPay Menerima Kelulusan Permulaan daripada Dubai’s Virtual Assets Regulatory Authority (“VARA”)

Syarikat fintech pelopor menerima kelulusan awal daripada Dubai’s Virtual Assets Regulatory Authority (“VARA”)

DUBAI, 31 Oktober 2023 — Dalam perkembangan penting, WadzPay telah diberikan “Kelulusan Awal” oleh Dubai’s Virtual Assets Regulatory Authority (VARA), menandakan langkah penting dalam perjalanan Wadzpay untuk memperoleh Lesen Pembekal Perkhidmatan Aset Digital (VASP) bagi perkhidmatan dan aktiviti aset digital.

“Kami berasa amat terhormat menerima kelulusan awal daripada VARA,” kata Mr. Anish Jain, Pengasas dan Ketua Eksekutif Kumpulan WadzPay. “Pengiktirafan ini mengesahkan komitmen kami untuk menyampaikan penyelesaian berasaskan blockchain yang bukan sahaja merevolusikan tetapi juga mematuhi piawaian peraturan tertinggi. Kami bersyukur kerana diberi peluang untuk menyumbang kepada pertumbuhan ekosistem fintech di UAE.”

Kelulusan Awal ini merupakan tonggak penting dan membolehkan WadzPay memulakan persiapan untuk penyediaan perkhidmatan dan aktiviti aset digital di bawah Lesen VASP untuk aktiviti Pemindahan & Penyelesaian dan Broker/Dealer.

“Menerima kelulusan awal VARA adalah bukti kepada komitmen kami yang tidak berbelah bagi kepada kecemerlangan peraturan dan pematuhan,” kata Encik Khaled Moharem, Presiden – MENA di WadzPay. “Kami telah membina ekosistem yang tidak sahaja memenuhi malah melebihi piawaian industri, menjamin pintu masuk aset digital yang selamat dan cekap bagi pengguna di UAE. Kami bersedia untuk melancarkan dengan ketat mematuhi keperluan VARA, memimpin era baru akses selamat dan lancar ke dunia aset digital.”

Walaupun kelulusan awal merupakan pencapaian penting, WadzPay menekankan bahawa ia masih dalam proses bekerja untuk menerima kelulusan akhir daripada VARA dan lesen VASP. Perkembangan ini menandakan langkah penting untuk memperoleh lampu hijau peraturan yang diperlukan untuk sepenuhnya beroperasi di dalam UAE dan membawa produk dan penyelesaiannya yang inovatif menjadi kenyataan.

Tentang WadzPay: WadzPay Worldwide adalah pembekal teknologi berasaskan blockchain terkemuka secara global. Platform inovatif syarikat menawarkan perkhidmatan, cekap dan telus, memenuhi keperluan perniagaan (B2B) dan pengguna individu (B2B2C). Dengan komitmen untuk memajukan kemasukan kewangan dan merevolusikan landskap aset digital, WadzPay berada di garis hadapan transformasi digital.

Untuk maklumat lanjut, lawati www.wadzpay.com

Tentang VARA: Ditubuhkan pada bulan Mac 2022, berikutan kesan Akta No. 4 tahun 2022, VARA adalah entiti berkuasa yang bertanggungjawab mengawal selia, menyelia dan menyelia AVA dan Aktiviti AVA di semua zon di seluruh Emirat Dubai, termasuk Zon Pembangunan Khas dan Zon Bebas tetapi tidak termasuk Pusat Kewangan Antarabangsa Dubai. VARA memainkan peranan pusat dalam mewujudkan rangka kerja undang-undang Dubai yang maju untuk melindungi pelabur dan menetapkan piawaian antarabangsa bagi tadbir urus industri Aset Virtual. Ia menyokong visi ekonomi tanpa sempadan sambil menyokong visi ekonomi tanpa sempadan.

Untuk maklumat lanjut, lawati: www.vara.ae

Untuk sebarang pertanyaan media sila hubungi:

Arijit Das

Pengurus Komunikasi dan PR

arijit.das@wadzpay.com