VS Media Memperluas ke Macau, Menunjukkan Pertumbuhan Kukuh dan Pengalaman Luas dalam Pemasaran Digital

HONG KONG, Oct. 04, 2023 – VS Media Holdings Limited (NASDAQ: VSME), pemimpin dalam mengurus rangkaian global pencipta digital, dengan gembira mengumumkan pengembangannya ke Makau, memperkukuhkan lagi kehadirannya di pasaran Asia. Dengan rekod kejayaan selama sedekad beroperasi di Hong Kong dan Taiwan, VS Media berada dalam kedudukan yang baik untuk membawa keupayaan dan kepakaran yang luas ke industri pelancongan dan perhotelan Makau yang pesat membangun.

Pergerakan strategik ke Makau membolehkan VS Media memanfaatkan pengalaman luas dalam pemasaran digital, penglibatan influencer, dan penciptaan kandungan untuk menyokong perniagaan Makau dalam mempromosikan tawaran mereka kepada audiens global. Dengan rangkaian pencipta kandungan berbakat yang kukuh, VS Media secara konsisten menyampaikan kempen berkesan yang ber resonansi dengan audiens sasaran, memacu kesedaran jenama dan penglibatan.

“Kami sangat teruja untuk berkembang ke Makau, destinasi yang hidup dengan warisan budaya yang kaya dan potensi pertumbuhan yang besar,” kata Tiffany Wan, Naib Presiden Serantau di VS Media. “Kejayaan kami di rantau seperti Hong Kong dan Taiwan telah menunjukkan keupayaan kami untuk menghubungkan jenama dengan influencer yang tepat dan berkomunikasi dengan berkesan cerita jenama mereka. Kami berharap dapat memanfaatkan kepakaran kami di Makau dan bekerjasama dengan perniagaan tempatan untuk meningkatkan kehadiran dalam talian mereka dan mendorong usaha promosi pelancongan.”

Sebagai sebahagian daripada pengembangan Makau, VS Media telah membentuk perkongsian strategik dengan MLink Limited, sebuah syarikat Makau yang mengkhususkan diri dalam menyediakan perkhidmatan hospitaliti kepada pelawat. Perkongsian ini membolehkan VS Media untuk lebih baik berkhidmat kepada pelanggan tempatan Makau, termasuk Kerajaan Makau, kumpulan hotel tempatan, dan operator. Kerjasama antara VS Media dan MLink menggabungkan kekuatan dan sumber mereka untuk menyediakan penyelesaian komprehensif dalam pemasaran digital, penciptaan kandungan, dan pengurusan acara, seterusnya meningkatkan jangkauan industri pelancongan dan perhotelan Makau secara global.

“Kami sangat gembira dapat bermitra dengan VS Media dalam memperluas kehadiran global Makau,” kata Clara Lau, Ketua Pegawai Eksekutif di MLink. “Kepakaran VS Media dalam pemasaran influencer, penciptaan kandungan, ditambah dengan pemahaman mendalam kami tentang pasaran tempatan, akan membuka jalan untuk peluang dan strategi yang menarik untuk mempromosikan tawaran unik Makau kepada audiens yang lebih luas.”

Untuk memenuhi keperluan pelanggan tempatan di Makau, VS Media Holdings Limited akan menubuhkan pasukan khusus yang bekerja rapat dengan MLink, memberikan bantuan peribadi. Mengambil kelebihan kepakaran dan sumber mereka, pasukan ini akan menyampaikan kempen inovatif dan berkesan yang selaras dengan objektif penjenamaan Makau.

Pada Ogos 2023, VS Media Holdings Limited berjaya mempamerkan keupayaannya dengan menganjurkan pencipta antarabangsa Jeremy Jauncey, Pengasas Beautiful Destinations, dan Pia Wurtzbach, Miss Universe 2015, di Makau. Semasa lawatan mereka, mereka menerokai tarikan dan tapak warisan tempatan, mempromosikan keindahan dan keunikan Makau kepada audiens global mereka. Salah satu siaran sosial dari lawatan mereka boleh dilihat di sini: [Pautan Instagram: www.instagram.com/p/CwbZyONp_aK/]

Pengembangan ke Makau menggambarkan komitmen VS Media untuk menyampaikan penyelesaian pemasaran digital yang inovatif dan berkesan. Dengan asas kukuh yang dibina berdasarkan pencapaian di rantau lain, VS Media berada dalam kedudukan yang baik untuk membawa keupayaan terkemuka industri ke Makau, membantu perniagaan tempatan mencapai audiens global yang lebih luas dan mencapai objektif pemasaran mereka.

Mengenai VS Media Holdings Limited

VS Media Holdings Limited ialah sebuah syarikat Hong Kong yang mengurus rangkaian global pencipta digital (“Pencipta”) yang mewujudkan dan menerbitkan kandungan ke platform media sosial seperti YouTube, Facebook, Instagram, dan TikTok. Pencipta mereka termasuk influencer, KOL—Pemimpin Pendapat Utama, blogger, dan pencipta kandungan lain yang membina pangkalan peminat di platform media sosial. Syarikat ini memberdayakan dan menyokong Pencipta dengan (i) menyediakan mereka dengan kemudahan produksi, latihan, dan dana untuk menghasilkan kandungan berkualiti; (ii) membantu mereka memperluas pengaruh media sosial dan pangkalan peminat dengan membantu pemasaran, perhubungan awam dan analitik audiens; dan (iii) yang paling penting, membolehkan mereka memonetasikan pengaruh mereka dengan bekerja secara efektif dengan jenama, platform, dan peminat. Ia juga menjembatani jurang antara jenama dan Pencipta melalui membantu jenama mencapai audiens sasaran mereka secara berkesan dengan (i) menasihati tentang strategi kandungan dan bajet serta mengesyorkan Pencipta tertentu; (ii) berkomunikasi dengan dan mengurus Pencipta yang dipilih; (iii) menghasilkan kandungan yang menarik dan relevan dengan Pencipta untuk mempromosikan mesej utama untuk jenama; (iv) menerbitkan kandungan jenama pada saluran media sosial Pencipta; (v) memperkuat jangkauan kandungan Pencipta dan jenama melalui perancangan dan pembelian media yang tepat di platform media sosial; (vi) menyediakan pengoptimuman dan perkhidmatan pengekalan melalui analisis data dan pelaporan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila layari https://www.vs-media.com/.