trivago Umumkan Perubahan Nisbah di bawah Program Saham Depositari Amerika Syarikatnya

DÜSSELDORF, Germany, October 27, 2023 – trivago N.V. (NASDAQ: TRVG) mengumumkan hari ini bahawa majlis pengurusannya telah meluluskan perubahan nisbah dalam Program Saham Depositari Amerika (“ADS”) Syarikat, yang merangkumi perubahan dalam nisbah Saham Kelas A trivago ( “Saham”) untuk satu (1) ADS mewakili satu (1) Saham, kepada satu (1) ADS mewakili lima (5) Saham (“Perubahan Nisbah”). Tarikh berkuat kuasa Perubahan Nisbah (“Tarikh Berkuat Kuasa”) dijangka pada 7 November 2023.

Menurut Perubahan Nisbah, bermula Tarikh Berkuat Kuasa, pemegang rekod ADS secara langsung akan diminta menukar ADS sedia ada mereka untuk ADR baru dengan nisbah satu (1) ADR baru untuk setiap lima (5) ADS sedia ada yang diserahkan. Pendeposit akan menghubungi pemegang saham ADS Syarikat dan mengatur pertukaran ADS sedia ada mereka dengan ADS baru. Pemegang faedah ADS yang memegang melalui pemegang antara ADS tidak perlu mengambil sebarang tindakan berkaitan dengan Perubahan Nisbah. Tiada Saham baru akan dikeluarkan berkaitan dengan Perubahan Nisbah. ADS akan terus diperdagangkan di Bursa Saham Nasdaq di bawah simbol “TRVG”.

Selain itu, seperti yang diumumkan sebelumnya, majlis pengurusan Syarikat, dengan kelulusan lembaga penyeliaannya, telah memutuskan untuk mengeluarkan dividen luar biasa tunggal, berjumlah EUR 184,380,959. Seperti yang diumumkan sebelumnya, sebahagian dividen luar biasa ini berjumlah EUR 167,893,889 tertakluk kepada kelulusan pemegang saham trivago. Pembayaran agihan dijangka bernilai EUR 0.529228 setiap Saham bagi mereka yang berdaftar pada 3 November 2023. Pembayaran agihan untuk ADS dijangka dibuat pada 13 November 2023.

Maklumat lanjut mengenai dividen luar biasa tunggal terkandung dalam notis pengumpulan dan nota penjelasan untuk mesyuarat agung umum luar biasa pemegang saham yang akan diadakan pada 1 November 2023, yang boleh didapati secara percuma di bahagian Hubungan Pelabur laman web korporat trivago N.V. di ir.trivago.com.

Mengenai trivago N.V.
trivago ialah platform carian hotel dan penginapan global. Kami berfokus untuk mengubah cara pelancong mencari dan membandingkan pelbagai jenis penginapan seperti hotel, penyewaan cuti dan apartmen, sambil membolehkan pengiklan kami membesar perniagaan dengan memberikan mereka akses kepada audiens pelancong yang meluas melalui laman web dan aplikasi kami.

Hubungan Media
corentine.aronica@trivago.com

Hubungan Pelabur:
ir@trivago.com

Pernyataan pandangan masa depan
Penyataan ini mengandungi pandangan masa depan tertentu. Perkataan, dan variasi perkataan seperti “percaya”, “jangka”, “rancang”, “terus”, “hendaklah”, dan ungkapan serupa bertujuan mengenal pasti pandangan masa depan kami. Pandangan masa depan ini membabitkan risiko dan ketidakpastian, banyak yang berada di luar kawalan kami, dan faktor penting yang boleh menyebabkan peristiwa sebenar dan keputusan berbeza secara material daripada pandangan masa depan. Untuk faktor tambahan yang boleh mempengaruhi pandangan masa depan kami, lihat faktor risiko kami, seperti yang mungkin dipinda dari semasa ke semasa, yang ditetapkan dalam penyataan awam kami dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Kami menafikan dan tidak mengambil sebarang obligasi untuk mengemas kini atau menyemak semula pandangan masa depan dalam kenyataan akhbar ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

Seperti digunakan di sini, rujukan kepada “kami”, “kita”, “syarikat” atau “trivago”, atau istilah serupa bermaksud trivago N.V. dan, seperti konteks diperlukan, anak syarikatnya.