trivago N.V. akan mengalu-alukan Ketua Pegawai Kewangan Baharu

DÜSSELDORF, Jerman, 5 Oktober 2023 – trivago N.V. (NASDAQ: TRVG) mengumumkan hari ini bahawa Matthias Tillmann akan meletak jawatan daripada jawatannya sebagai Ketua Pegawai Kewangan (CFO) pada penghujung tahun ini untuk mengejar minat lain. Robin Harries akan menyertai syarikat sebagai CFO tidak lewat daripada 1 April 2024. Tillmann akan terus berkhidmat sebagai perunding sehingga Mac 2024, memudahkan peralihan lancar dengan penggantinya.

“Bagi pihak Lembaga Penyeliaan dan saya sendiri, saya ingin menyatakan penghargaan saya kepada Matthias atas perkhidmatan cemerlangnya kepada trivago dalam tujuh tahun kebelakangan ini,” kata Johannes Thomas Ketua Pegawai Eksekutif di trivago. “Beliau telah menjadi penasihat kepercayaan kepada saya sejak saya menyertai sebagai CEO, dan kepimpinannya sangat penting dalam menavigasi cabaran pandemik dan mengekalkan kestabilan kewangan kami.”

“Kami sangat gembira dapat berkongsi bahawa Robin Harries akan menyertai pasukan kepimpinan kami sebagai CFO baharu kami. Beliau mempunyai rekod prestasi terbukti dan pemahaman mendalam tentang industri ini. Kepakaran beliau dalam membesarkan perniagaan akan memperkayakan pasukan kepimpinan dalam melaksanakan strategi baharu kami. Kami sangat gembira dapat menerima Robin bersama kami dan tidak sabar menantikan sumbangannya kepada organisasi kewangan kami dan seluruh syarikat,” kata Thomas.

Encik Harries menyertai semula trivago sebagai eksekutif berpengalaman dalam Kewangan, Pembangunan Perniagaan dan Pemasaran. Beliau pertama kali datang ke trivago pada tahun 2012 dan memudahkan perjanjian dengan Expedia Group, yang memperoleh 63% saham dalam trivago pada tahun 2013. Beliau meninggalkan trivago pada tahun 2018 selepas memimpin penyenaraian awam Nasdaq syarikat yang berjaya pada tahun 2016 dan mendorong pengembangan globalnya di Asia dan Amerika. Pada masa ini, beliau berkhidmat sebagai ahli lembaga di 1&1 Telecommunication SE, penyedia telekomunikasi utama Jerman, di mana beliau meningkatkan pertumbuhan perniagaan pengguna mereka.

Mengenai trivago N.V.
trivago adalah platform carian hotel dan penginapan global. Kami memberi tumpuan kepada membentuk semula cara pelancong mencari dan membandingkan pelbagai jenis penginapan, seperti hotel, sewa percutian dan apartmen, sambil membolehkan pengiklan kami membesarkan perniagaan mereka dengan memberi mereka akses kepada audiens pelancong yang luas melalui laman web dan aplikasi kami. Platform kami membolehkan pelancong membuat keputusan yang maklum dengan menyesuaikan carian penginapan mereka dan memberi mereka akses kepada bekalan maklumat dan harga yang relevan dan mendalam.

Media Contact
corentine.aronica@trivago.com

Investor Contact:
ir@trivago.com

Kenyataan prospektif
Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif tertentu. Perkataan, dan variasi perkataan seperti “percaya,” “jangka,” “terus,” “akan,” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif kami. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian, kebanyakannya di luar kawalan kami, dan faktor penting yang boleh menyebabkan peristiwa dan hasil sebenar berbeza dengan ketara daripada kenyataan prospektif. Untuk maklumat tambahan faktor yang boleh menjejaskan kenyataan prospektif kami, lihat faktor risiko kami, seperti yang mungkin diubah dari semasa ke semasa, dinyatakan dalam pengemukaan awam kami dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Kami menafikan dan tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula apa-apa kenyataan prospektif dalam siaran akhbar ini, kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

Seperti yang digunakan di sini, rujukan kepada “kami”, “kita”, “syarikat” atau “trivago”, atau istilah yang serupa hendaklah bermaksud trivago N.V. dan, seperti yang dikehendaki oleh konteks, anak syarikatnya.