Sunrise New Energy Mengumumkan Pesanan Bernilai $16 Juta untuk Projek Penjanaan, Grid, dan Penyimpanan Tenaga Bersepadu yang Ditandatangani di Persidangan China-ASEAN ke-20

ZIBO, China, 25 Oktober 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan satu tonggak penting apabila telah dilantik sebagai pembekal bahan anoda untuk projek Integrated Generation, Grid, and Energy Storage (“IGGES Project”) 2.5 GW.

Majlis tandatangan IGGES Project berlangsung pada 16 September, dengan penyertaan Shenzhen Zhuhai New Energy Co., Ltd., Guangxi Longyuan Power Group Corporation Limited, China Railway Construction Corporation Limited (CRCC) dan Kerajaan Negeri Tiandong, Baise, Guangxi, di China-ASEAN Expo dan Sidang Puncak Perniagaan dan Pelaburan China-ASEAN ke-20 yang dihadiri oleh Perdana Menteri China Li Qiang.

IGGES Project bertujuan untuk mencapai operasi sistem tenaga yang cekap, meningkatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui, mengurangkan bergantung kepada bahan api fosil konvensional, dan menguatkan fleksibiliti dan kebolehpercayaan sistem tenaga. Sebagai komponen penting inisiatif strategik ini, Sunrise (Guizhou) New Energy Materials Co., Ltd telah ditandatangani untuk membekalkan 3,000 tan bahan anoda.

“Kontrak besar ini menandakan satu tempahan besar dan stabil bagi Sunrise. Perkongsian dengan projek Integrated Generation, Grid, and Energy Storage menunjukkan komitmen syarikat untuk menyediakan bahan anoda berkualiti tinggi dan memupuk penyelesaian tenaga mampan.” kata Pengerusi Sunrise, Encik Haiping Hu. “Dengan menyertai projek ini, Sunrise semakin kukuhkan kedudukannya sebagai pembekal berpercaya dalam industri penyimpanan tenaga. Syarikat bangga dapat menyumbang kepada pembangunan penyepaduan tenaga boleh diperbaharui dan pembangunan infrastruktur tenaga yang lebih mampan dan boleh dipercayai.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pembuatan dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium-ion. Usahasama syarikat sedang membina loji pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Loji berjalan dengan menggunakan elektrik murah dari sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah kepada alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, merupakan perintis utama bagi industri bahan anoda grafit di China bermula 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur mengenai perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan pandangan ke hadapan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan pandangan ke hadapan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tuntutan Liabiliti Sivil Swasta 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, anggapan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Mana-mana perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “yakin”, “jangka”, “anggar”, atau perkataan bukan faktual serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan pandangan ke hadapan. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan pandangan ke hadapan ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemaskini teknologi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa berkaitan, dan risiko dan anggapan berkaitan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F.. Memandangkan faktor-faktor di atas dan sebab berkaitan, kami menasihati pelabur untuk tidak sepenuhnya bergantung kepada kenyataan pandangan ke hadapan ini, dan kami mendesak pelabur untuk melawat laman web SEC untuk mengkonsultasikan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi syarikat pada masa hadapan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228