Sunrise New Energy Mengumumkan Pembangunan Berjaya Generasi Baharu Bahan Anode Silicon Berlapis Karbon Berlubang Dengan Kapasiti 5 Kali Ganda Grafite Buatan, Membolehkan Jarak 1,000 Kilometer Bagi Bateri Kenderaan Elektrik

ZIBO, China, 27 Oktober 2023 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan pembangunan berjaya generasi terkini bahan anoda silikon berlapis karbon berongga, menawarkan kapasiti lima kali lebih tinggi daripada grafit buatan artifisial yang sedia ada. Bahan terobosan ini boleh digunakan pada bateri kenderaan elektrik, membolehkan julat 1,000 kilometer.

Pasukan teknikal di Sunrise (Guizhou) New Energy Materials Co., Ltd. telah mengabdikan hampir dua tahun usaha intensif untuk mencapai tonggak penting ini. Bahan anoda silikon berlapis karbon berongga baru ini mengatasi grafit buatan artifisial dari segi kapasiti, memberikan peningkatan yang menakjubkan dalam teknologi bateri kenderaan elektrik. Selain itu, ia secara berkesan mengurangkan risiko pembesaran tinggi yang berkaitan dengan bahan silikon-karbon berlapis sedia ada, memastikan keselamatan dan kebolehpercayaan yang dipertingkatkan.

Parameter teknikal utama bahan baru termasuk:

  • Ketumpatan Tap: 0.79 cm3/g
  • Keluasan Permukaan Khusus: 15.3 m2/g
  • Kapasiti: 2000 mAh/g
  • Kecekapan: 91%

“Kami gembira mengumumkan pembangunan berjaya bahan anoda silikon berongga berlapis karbon terkini kami. Ia menawarkan prestasi yang unggul dan melepasi bahan sedia ada dari segi kapasiti, kestabilan dan keselamatan.” kata Encik Haiping Hu, Pengerusi Sunrise. “Usaha gigih kami dalam inovasi dan dedikasi untuk terus berada di garis hadapan pembangunan teknologi telah membolehkan kami mencapai tonggak penting ini. Kami bersemangat untuk maju ke fasa seterusnya pengeluaran dan penindustrialan, dari penyelidikan dan pembangunan ke pengeluaran berskala besar.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Berpangkalan di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pembuatan dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium-ion. Usahasama Syarikat ini sedang membina loji pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Loji ini beroperasi dengan menggunakan elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah terhadap alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan CEO Syarikat, merupakan tokoh perintis utama untuk industri bahan anoda grafit di China bermula tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur mengenai pembangunan terkini Syarikat.

Kenyataan masa depan

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan Syarikat merupakan kenyataan masa depan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan masa depan termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, strategi, peristiwa masa depan, keputusan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “yakin”, “anggar”, “anggaran” atau perkataan bukan faktual serupa, harus dianggap sebagai kenyataan masa depan. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau kandungan yang disampaikan dalam kenyataan masa depan ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun keadaan ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan dan risiko dan anggapan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat Pada Borang 20-F.. Memandangkan faktor-faktor di atas dan sebab-sebab berkaitan yang lain, kami menasihati pelabur supaya tidak bergantung buta kepada kenyataan masa depan ini, dan kami menasihati pelabur untuk melawat laman web SEC untuk meninjau faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi syarikat pada masa akan datang. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pembetulan awam kepada perubahan dalam kenyataan masa depan ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
Emel: IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228