Sunrise New Energy mengumumkan kemenangan pelanggan baharu HiTHIUM, yang menduduki tempat pertama dalam pengilang bateri penyimpanan tenaga China

ZIBO, China, 29 Sept. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan kemenangan pelanggan baharu Xiamen HiTHIUM Energy Storage Technology Co., Ltd. (“HiTHIUM”). HiTHIUM adalah pengeluar terkemuka produk penyimpanan tenaga pegun bagi penggunaan skala utiliti, komersial, dan perindustrian yang berkualiti tinggi. HiTHIUM menduduki tempat pertama dalam pasaran penyimpanan tenaga China dari segi bilangan projek yang dibekalkan pada tahun 2022, dan ia juga membekalkan produk penyimpanan tenaga pegun kelas atas di Eropah dan seluruh dunia. HiTHIUM baru-baru ini mencapai penilaian melebihi 4.1 bilion USD dalam pusingan pembiayaan terkini pada bulan Julai 2023. Maklumat lanjut mengenai HiTHIUM boleh didapati di laman web syarikat di https://hithium.com/en/about-us.

HiTHIUM menetapkan keperluan ketat untuk kualiti produk daripada pembekalnya. Dalam proses bidaan kompetitif yang tinggi, yang turut disertai oleh kelima-lima pengeluar bahan anod teratas China, Sunrise muncul sebagai salah satu daripada tiga pemenang bidaan. Pesanan ini mewakili pesanan pengesahan skala kecil awal yang bertujuan untuk mewujudkan hubungan perniagaan yang kukuh. Kedua-dua Sunrise dan HiTHIUM mempunyai jangkaan tinggi untuk pengembangan masa depan yang signifikan dalam kerjasama mereka.

Sunrise telah mencapai terobosan dalam bahan bateri kuasa kenderaan elektrik dan bateri penyimpanan tenaga. Pesanan daripada HiTHIUM menandakan bahawa Sunrise diiktiraf oleh pengeluar bateri penyimpanan tenaga terkemuka. Sebelum ini, Sunrise telah menerima pesanan daripada syarikat bateri kuasa terkemuka seperti CATL dan BYD.

“Kami sangat gembira untuk mengumumkan kemenangan pelanggan utama ini. HiTHIUM adalah syarikat yang sangat dihormati dalam bateri penyimpanan tenaga, dan kami menantikan hubungan yang panjang dan makmur bersama-sama,” kata Pengerusi Sunrise, Encik Haiping Hu. “Kami menjangkakan akan memasuki era penyimpanan tenaga yang komprehensif dalam tempoh tiga tahun akan datang, merangkumi penyimpanan tenaga global, penyimpanan tenaga industri, dan penyimpanan tenaga kediaman. Penyimpanan tenaga akan berkembang pada skala yang belum pernah terjadi sebelumnya, pada kadar yang dipercepatkan, dan dengan liputan yang lebih luas di seluruh dunia. Kami menjangkakan bahawa pertumbuhan pesat dalam pesanan daripada pengeluar bateri penyimpanan tenaga akan mendorong pertumbuhan kewangan yang luar biasa untuk Sunrise.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk bateri ion-lithium. Usaha sama syarikat sedang membina loji pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Loji beroperasi dengan elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy pengeluar bahan anod grafit berkos rendah dan kesan alam sekitar rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama industri anod grafit di China bermula pada tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar-pakar dengan bertahun-tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur sentiasa dikemas kini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan masa depan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pemulihan Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, hasil yang dijangka, andaian dan apa-apa kenyataan fakta lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “menjangka”, “menganggarkan” atau perkataan spekulatif yang serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada keputusan sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan dan bidaan industri, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan andaian berkaitan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan perkara di atas dan sebab-sebab berkaitan lain, kami menasihati pelabur agar tidak bergantung buta tuli pada kenyataan prospektif ini, dan kami menggesa pelabur untuk melawat laman web SEC untuk merujuk dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu melainkan dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan IR
Emel: IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228