Sunrise New Energy mengumumkan ia telah disahkan sebagai Perusahaan Teknologi Tinggi Provinsi bagi tahun 2023 oleh Jabatan Sains dan Teknologi Guizhou

ZIBO, China, Oct. 09, 2023 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, the “Company”, “we” or “our”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan Sunrise telah disahkan sebagai salah satu Perusahaan Teknologi Tinggi Wilayah bagi tahun 2023, seperti yang diumumkan di laman web rasmi Jabatan Sains dan Teknologi Guizhou.

Penetapan yang berjaya sebagai Perusahaan Teknologi Tinggi menandakan Syarikat mempunyai keupayaan inovasi yang cemerlang, daya saing pasaran yang kuat, dan kecekapan pengurusan yang tinggi. Perusahaan yang dianugerahi gelaran ini bukan saja memerlukan paten teknologi tinggi tetapi juga pendapatan yang memuaskan dengan potensi pertumbuhan yang tinggi.

Pengiktirafan sebagai Perusahaan Teknologi Tinggi datang dengan pelbagai manfaat dan sokongan, termasuk yang berikut:

Perusahaan Teknologi Tinggi boleh menikmati pengurangan 40% dalam kadar cukai pendapatan korporat daripada kadar asas.

Perusahaan Teknologi Tinggi dikecualikan daripada cukai perniagaan ke atas pendapatan yang diperoleh daripada pemindahan teknologi, pembangunan teknologi, dan perundingan dan perkhidmatan teknologi yang berkaitan.

Institusi kewangan seperti bank dan dana industri mempunyai dana khas untuk menyokong perindustrian Perusahaan Teknologi Tinggi, termasuk pelaburan modal teroka, pinjaman paten, subsidi faedah pinjaman, dan jaminan pinjaman.

Kerajaan telah menubuhkan dana untuk pembangunan dan perlindungan hak harta intelek bagi Perusahaan Teknologi Tinggi. Yuran permohonan paten dan yuran penyelenggaraan disubsidi, dan sokongan dana disediakan untuk pengeluaran dan pembuatan teknologi paten.

“Kami merasa terhormat kerana diiktiraf sebagai salah satu Perusahaan Teknologi Tinggi di Wilayah Guizhou untuk 2023. Ini adalah pengiktirafan terhadap kedudukan terkemuka Sunrise dalam penyelidikan dan pembangunan teknologi, serta transformasi teknologi tinggi kepada produk nyata,” kata Pengerusi Sunrise, Encik Haiping Hu. “Ini bukan sahaja membawa prestij tetapi juga memberikan syarikat manfaat dasar dan sokongan kewangan, termasuk pengurangan cukai, subsidi faedah pinjaman, ganjaran bakat, dan jaminan dasar untuk tahun-tahun mendatang, secara berkesan melengkapkan aliran tunai syarikat. Selain itu, ia membantu menarik lebih ramai bakat cemerlang untuk menyertai Sunrise.”

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk baterai lithium-ion. Usaha sama Syarikat sedang membina sebuah kilang pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Kilang beroperasi dengan tenaga elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anod grafit berkos rendah dan berimpak alam sekitar rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama untuk industri anod grafit di China bermula dari 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar-pakar dengan bertahun-tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur sentiasa dikemas kini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan masa depan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pemulihan Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, anggapan dan sebarang kenyataan fakta yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “jangka”, “anggarkan” atau perkataan prospektif yang serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan dan bidaan industri, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun makroekonomi China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan anggapan lain yang berkaitan yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan perkara di atas dan sebab-sebab lain yang berkaitan, kami menasihati pelabur agar tidak bergantung secara buta tuli kepada kenyataan prospektif ini, dan kami menggesa pelabur untuk melawat laman web SEC untuk merujuk dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu kecuali dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan IR
Emel:
IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228