SunCar Technology Melancarkan Penyelesaian Insurans Dalam Talian untuk Pelanggan Li Auto Inc.

NEW YORK, 20 Oktober 2023 — SunCar Technology Group Inc. (“SunCar” atau “Syarikat”) (Nasdaq: SDA), pembekal terkemuka perkhidmatan automotif selepas jualan digital dan perantaraan insurans kenderaan online di China, mengumumkan bahawa ia telah melancarkan penyelesaian insurans dalam talian untuk pelanggan kenderaan tenaga baharu (NEV) Li Auto Inc. (Nasdaq: LI). Dapat diakses melalui aplikasi pemilik kereta Li Auto, SunCar boleh menawarkan pelbagai penyelesaian insurans dalam talian, termasuk H5 pada mudah alih, jadi pemilik kereta boleh dengan cepat dan mudah membandingkan dan membeli insurans kenderaan dan perkhidmatan lain.

Encik YE Zaichang, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif SunCar berkomen, “Kami sangat gembira mengumumkan perjanjian ini dengan Li Auto, salah satu pembuat NEV terbesar di China. Li Auto telah menghantar lebih 244,000 kereta sehingga September 2023 dan baru-baru ini menerima pesanan baru untuk lebih 40,000 kereta setiap bulan, mewakili pasaran berpotensi yang sangat menarik untuk produk insurans kami. SunCar sentiasa komited untuk menyelesaikan masalah substantif untuk pelanggan dengan produk dan perkhidmatan terkemuka industri. Walaupun terdapat banyak pilihan insurans kenderaan, termasuk penawaran insurans SunCar dalam aplikasi Li Auto seharusnya menjadi pilihan lalai untuk semua pelanggan Li Auto. Kami percaya bahawa kerjasama berterusan SunCar dengan Li Auto akan meluaskan basis pelanggan kami dan memulakan saluran pertumbuhan berpotensi besar bagi Syarikat.”

SunCar telah mencapai bahagian pasaran terbesar untuk perkhidmatan selepas jualan dalam ruang NEV dengan menggunakan rangkaian pembekal perkhidmatan serantau. China ialah pasaran pemilikan kereta terbesar di dunia, dengan kadar pertumbuhan tahunan kompaun dianggarkan 11% (2017-2023E). Syarikat percaya bahawa meluaskan tawaran insurans kenderaannya akan membesarkan perniagaannya dan menyediakan sinergi dengan tawaran perkhidmatan automotif dalam talian sedia ada. Insurans kenderaan memerlukan pembaharuan berkala, oleh itu mencipta lebih pengguna kembali perkhidmatan dalam talian SunCar dan aliran pendapatan berasaskan langganan yang lebih stabil di masa depan.

Li Auto Inc. ialah pemimpin pasaran kenderaan tenaga baharu di China. Li Auto merekabentuk, membangunkan, mengeluarkan dan menjual kenderaan pintar elektrik premium. Misi syarikat ialah: Mencipta Rumah Mudah Alih, Mencipta Kegembiraan. Melalui inovasi dalam produk, teknologi dan model perniagaan, Li Auto memberikan keluarga dengan produk dan perkhidmatan selamat, mudah, dan selesa. Li Auto ialah perintis untuk berjaya mengkomersialkan kenderaan bertenaga lanjutan di China. Li Auto memulakan pengeluaran volume pada November 2019. Senarai model semasa termasuk Li L9, SUV keluarga terkemuka enam tempat duduk, Li L8, SUV keluarga premium enam tempat duduk, dan Li L7, SUV keluarga terkemuka lima tempat duduk. Li Auto memanfaatkan teknologi untuk mencipta nilai bagi penggunanya. Ia memfokuskan usaha pembangunan dalaman pada sistem lanjutan julat proprietari, teknologi kenderaan elektrik generasi seterusnya dan penyelesaian pintar kenderaan sambil meluaskan barisan produk dengan membangunkan BEV dan EREV baru untuk menyasarkan asas pengguna yang lebih luas. (https://ir.lixiang.com/)

Mengenai SunCar Technology Group Inc.
Asalnya ditubuhkan pada tahun 2007, SunCar sedang mengubah perjalanan pelanggan untuk insurans kenderaan dan perkhidmatan selepas pasaran di China, pasaran kenderaan penumpang terbesar di dunia. SunCar membangunkan dan mengendalikan platform dalam talian yang menyambungkan pemandu dengan pelbagai perkhidmatan automotif dan pilihan perlindungan insurans melalui rangkaian pembekal rakan kongsi serantau. Oleh itu, SunCar telah menubuhkan dirinya sebagai pemimpin di China dalam pasaran perkhidmatan selepas jualan automotif B2B dan pasaran insurans dalam talian untuk kenderaan elektrik. Platform pelbagai tenant, berawan syarikat membolehkan pelanggannya secara optima mengakses dan mengurus pangkalan data dan tawaran pelanggan, dan pemandu mendapat akses kepada ratusan perkhidmatan daripada beribu-ribu pembekal bebas dalam satu aplikasi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://suncartech.com.

Kenyataan Masa Depan
Kenyataan media ini mengandungi maklumat mengenai pandangan Syarikat terhadap jangkaan, rancangan dan prospek masa depannya yang merupakan kenyataan masa depan. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan sejarah atau yang ditunjukkan oleh kenyataan masa depan ini disebabkan pelbagai faktor termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan keupayaannya untuk meningkatkan pembiayaan tambahan, keupayaannya untuk mengekalkan dan membesarkan perniagaannya, kebolehubahan hasil operasi, keupayaannya untuk mengekalkan dan meningkatkan brandnya, pembangunan dan pengenalan produk dan perkhidmatan baharu, pengintegrasian syarikat, teknologi dan aset yang diperoleh dengan portfolio produk dan perkhidmatannya, pemasaran dan pembangunan perniagaan lain, persaingan dalam industri, peraturan kerajaan am, keadaan ekonomi, ketergantungan kepada kakitangan kunci, keupayaannya untuk menarik, mempekerjakan dan mengekalkan kakitangan yang mempunyai kemahiran dan pengalaman teknikal yang diperlukan untuk memenuhi keperluan pelanggannya, dan keupayaannya untuk melindungi harta inteleknya. Syarikat menggalakkan anda memeriksa faktor-faktor lain yang mungkin memberi kesan kepada keputusan masa depannya dalam laporan tahunan dan dokumen lain yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa.

Maklumat Hubungan:

SunCar:
Hubungan Pelabur: Cik Hui Jiang
E-mel: IR@suncartech.com
Undang-undang: Cik Li Chen
E-mel: chenli@suncartech.com

Hubungan Pelabur AS
Matthew Abenante, IRC
Presiden
Strategic Investor Relations, LLC
Tel: 347-947-2093
E-mel: matthew@strategic-ir.com