STATER Memperkenalkan Platform Pengurusan Aset Generasi Baharu untuk Industri Komoditi

SINGAPURA, 25 Oktober 2023 — STATER, kumpulan teknologi kewangan berpusat di Singapura, telah mengumumkan pelancaran platform pengurusan aset. Platform ini sudah bersedia untuk menyediakan perniagaan komoditi dengan alat mudah dan rangka kerja undang-undang yang telus untuk pengurusan aset, pelaburan, tokenisasi barangan, dan menangani operasi perniagaan harian (contohnya pengurusan dokumen elektronik, pengurusan kontrak, pengeluaran e-invoicing dan lain-lain). Platform ini beroperasi dengan komoditi fizikal (RWA), seperti jagung, daging, gandum, kapas, logam mulia, intan dan lain-lain.

“Platform STATER memegang kedudukan unik dalam pasaran. Ia mengambil yang terbaik dari pembiayaan berkumpulan, tokenisasi, dan perkhidmatan pengurusan aset untuk mempersembahkan pelbagai kemungkinan yang disusun sebagai satu penyelesaian. Tiada platform lain dengan ciri pengurusan aset boleh membuat semua itu berlaku,” komen syarikat itu.

Pada hakikatnya, platform pengurusan aset oleh STATER adalah infrastruktur kewangan yang menghubungkan pengeluar komoditi, pedagang dan broker, pengurus aset dan institusi kewangan di seluruh dunia. Daripada alat-alat yang membuat setiap urus niaga selamat dan telus kepada persekitaran digital yang menunjukkan kepada pengguna semua data mengenai transaksi dan dana mereka, penyelesaian ini menggalakkan para peserta industri untuk membuat keputusan kewangan yang lebih bermaklumat dan bermanfaat.

“Dengan pengetahuan pengasasnya dan alat yang ditawarkan, platform STATER membuktikan bahawa pengurusan aset boleh berisiko rendah, sangat selamat, telus, cekap dan mudah. Kami menjemput pengeluar komoditi, broker, pedagang dan pihak lain yang terlibat untuk mengalami tahap keselamatan kewangan yang sepenuhnya baru,” komen syarikat itu.

Platform STATER dijadualkan dilancarkan pada awal 2024.

Mengenai STATER

STATER adalah gabungan syarikat teknologi maklumat dan pengurusan kewangan. Kami memberi tumpuan untuk menyediakan alat pengurusan aset yang mudah dan telus untuk peserta pasaran komoditi. Syarikat berpusat di Singapura, dengan cawangan di Malaysia, Korea Selatan, EAU, Turki, Indonesia, China, Hong Kong dan Afrika Selatan. Matlamat kami adalah untuk membina ekosistem tokenisasi yang berkesan, selamat dan telus untuk pelbagai produk digital.

Pautan Sosial

Twitter: https://twitter.com/Stater_Finance

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/staterfinance

Telegram: https://t.me/stater_finance

Hubungan Media

Brand: STATER

Hubungi: Daria Zakharenkova, Pengurus Pemasaran

E-mel: daria@stater.finance

Laman web: https://stater.finance/

SUMBER: STATER