Shineco akan Tingkatkan R&D untuk Terokai Aplikasi Produk Perubatan Teknologi Tinggi Baharu

Pengambilalihan Majoriti dalam Pengilang Fabrik Antibakteria dan Antivirus Dijangka Mencipta Sinergi untuk Produk Baharu

BEIJING, 4 Okt. 2023 – Shineco, Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”; NASDAQ: SISI), pengeluar produk perubatan diagnostik inovatif dan peranti perubatan yang berkaitan hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk meningkatkan penyelidikan dan pembangunan aplikasi protein sutera baharu berteknologi tinggi dalam bidang kesihatan dan perubatan seiring dengan segmen perniagaan ulat sutera sedia ada.

Jennifer Zhan, Ketua Pegawai Eksekutif Shineco, berkata, “Kami gembira telah menutup pengambilalihan kepentingan majoriti kami dalam Dream Partner, pengilang bahan sutera unik premier yang kami percaya mempunyai pelbagai aplikasi untuk bidang produk penjagaan kesihatan dan perubatan. Kami percaya bahawa integrasinya dengan perniagaan produk perubatan lain akan menghasilkan sinergi untuk produk perubatan khusus baharu yang akan sangat bermanfaat untuk pengguna penjagaan kesihatan di China dan di seluruh dunia.”

Pada 19 September 2023, Syarikat menutup pengambilalihan kepentingan ekuiti 71.42% dalam Dream Partner Limited (“Dream Partner”). Dream Partner memiliki 100% Chongqing Wintus Group (“Chongqing Wintus”), pengilang fabrik antibakteria dan antivirus menggunakan sutera murbei sebagai bahan mentahnya. Chongqing Wintus mempunyai pangkalan pengeluaran, kilang pemprosesan dan pusat inovasi teknologi sutera murbei di India, China daratan dan Hong Kong.

Shineco merancang untuk melaksanakan kerja penyelidikan bersama dengan pasukan R&D Chongqing Wintus untuk terus mengoptimumkan dan memperbaiki kaedah pengekstrakan dan pemprosesan protein sutera untuk mendapatkan bahan protein sutera yang lebih ringan dan lebih kuat untuk memenuhi keperluan bidang kesihatan dan perubatan yang sentiasa berubah. Berdasarkan kelebihan teknologi uniknya, Syarikat akan meneroka aplikasi protein sutera dalam bidang seperti pembalut perubatan, tekstil perubatan, antara bidang lain, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan produk baharu dengan nilai tambah tinggi.

Shineco akan mengintegrasikan saluran jualan global, menggabungkan rangkaian jualan sedia ada di Amerika Syarikat, Jerman dan rantau Eropah dan Amerika lain, serta rangkaian jualan Chongqing Wintus di India dan rantau Asia Pasifik yang lain, untuk memperkukuhkan kehadiran global produk peranti perubatan kami. Kami juga merancang untuk menggunakan kemudahan pengeluaran dan rantaian bekalan hulu dan hilir di seluruh dunia untuk mencapai pengeluaran yang cekap dan memastikan bekalan untuk pelanggan.

Shineco juga merancang untuk bekerjasama dengan institusi penyelidikan saintifik di China dan komited untuk membangunkan aplikasi bahan mentah sutera murbei dalam bidang berteknologi tinggi seperti topeng antibakteria sutera, paku tulang boleh biodegradasi sutera, fotoresist berasaskan sutera untuk aplikasi litografi.

Mengenai Shineco, Inc.

Shineco Inc. (“Shineco” atau “Syarikat”) bertujuan untuk ‘menjaga kesihatan yang sihat dan meningkatkan kualiti kehidupan’, dengan menyediakan produk dan perkhidmatan kesihatan yang selamat, cekap dan berkualiti tinggi kepada masyarakat. Shineco, beroperasi melalui entiti kepentingan pemboleh ubah dan anak syarikat, telah menyelidik dan membangunkan 33 reagen diagnostik in vitro dan peranti perubatan yang berkaitan setakat ini, dan Syarikat juga menghasilkan dan menjual makanan sihat dan berkhasiat. Untuk maklumat lanjut mengenai Shineco, sila layari www.biosisi.com/.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam pengertian Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “mungkin”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh”, “berniat”, “menjangka”, “merancang”, “anggaran”, “menjangkakan”, “percaya”, “menganggarkan”, “meramalkan”, “berpotensi”, “meneruskan”, “menilai” atau kata-kata yang serupa. Kenyataan prospektif tidak boleh diandalkan kerana ia bukan fakta sejarah dan bukan jaminan prestasi masa depan. Sebaliknya, ia hanya berdasarkan kepercayaan, jangkaan dan andaian kami tentang masa depan perniagaan kami, rancangan dan strategi masa depan, unjuran, peristiwa dan tren yang dijangka, ekonomi dan keadaan masa depan yang lain. Contoh kenyataan prospektif termasuk, antara lain, kenyataan yang kami buat mengenai keinovatifan dan kedudukan pasaran produk dan perkhidmatan kami, kekuatan persaingan kami, dan jangkaan kami bahawa Ujian Kardia 5 Minit akan menjadi salah satu produk terkemuka dalam bidang ini untuk memenuhi permintaan mendapatkan hasil ujian sebaik tiba. Anda dinasihatkan untuk tidak bergantung pada mana-mana kenyataan prospektif. Hasil sebenar mungkin berbeza dengan hasil sejarah atau yang ditunjukkan oleh kenyataan prospektif disebabkan pelbagai faktor termasuk, tetapi tidak terhad kepada, risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan keupayaan Syarikat untuk mengumpul dana tambahan, keupayaannya untuk mengekalkan dan mengembangkan perniagaan, kebolehubahan keputusan operasi, keupayaannya untuk mengekalkan dan meningkatkan jenamanya, pembangunan dan pengenalan produk dan perkhidmatan baharu, keupayaan untuk mendapatkan semua kelulusan kawal selia yang diperlukan di bidang kuasa di mana ia bercadang untuk memasarkan dan menjual produknya penyepaduan syarikat, teknologi dan aset yang diperoleh ke dalam portfolio produk dan perkhidmatannya, inisiatif pemasaran dan pembangunan perniagaan lain, persaingan dalam industri, peraturan kerajaan umum, keadaan ekonomi, kesan pandemik COVID-19, kebergantungan kepada kakitangan utama, keupayaan untuk menarik, mengambil dan mengekalkan kakitangan yang memiliki kemahiran teknikal dan pengalaman yang diperlukan untuk memenuhi keperluan pelanggannya, dan keupayaannya untuk melindungi harta inteleknya. Shineco menggalakkan anda menyemak faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam penyerahan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Kenyataan prospektif dalam siaran akhbar ini hanya berdasarkan maklumat yang tersedia untuk kami pada masa ini dan hanya merujuk pada tarikh siaran akhbar ini, dan Shineco menganggap tidak ada kewajipan untuk mengemas kini mana-mana kenyataan prospektif kecuali seperti yang dikehendaki oleh peraturan yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Shineco,Inc.
secretary@shineco.tech
Mobile: +86-010-59246103

Precept Investor Relations LLC
David J. Rudnick
david.rudnick@preceptir.com
Mobile: +1-646-694-8538