Samsung Bioepis Keluarkan Laporan Pasaran Biosimilar Suku Keempat 2023 AS untuk Menyediakan Trend Biosimilar Pasaran AS Terkini

  • Mengandungi maklumat suku tahunan terkini mengenai penggunaan biosimilar dan data kewangan untuk pasaran biosimilar AS
  • Meneroka penentu utama yang mempengaruhi pelbagai darjah penggunaan biosimilar

INCHEON, Korea Selatan, 10 Okt. 2023 – Samsung Bioepis Co., Ltd. hari ini mengeluarkan Laporan Pasaran Biosimilar Suku Keempat 2023 yang meneroka tren pasaran terkini untuk semua biosimilar yang tersedia secara komersial di Amerika Syarikat. Laporan suku tahunan terkini ini merinci harga terkini untuk semua biosimilar berdasarkan purata harga jualan (ASP) suku keempat 2023 yang diterbitkan oleh Pusat Perkhidmatan Medicare dan Medicaid (CMS), serta bahagian pasaran dan tren harga untuk semua molekul yang biosimilarnya tersedia, menyediakan tren terkini sejak biosimilar pertama memasuki pasaran untuk setiap kategori.

Laporan ini juga meneroka tiga penentu utama yang mempengaruhi tahap penggunaan biosimilar:

  1. Garis Panduan Perubatan Bebas
  2. Tempoh Rawatan: Keadaan Akut vs. Kronik
  3. Halangan Akses dan Rebat

“Kami berbesar hati dapat berjaya membentangkan laporan pasaran biosimilar ketiga kepada pihak berkepentingan AS. Berdasarkan tren yang ditunjukkan dalam laporan ini, perluasan baru biosimilar ke dalam produk yang dikategorikan dalam manfaat farmasi khusus dijangka akan berkembang menjadi pasaran yang sengit dan kompetitif yang akhirnya akan menurunkan kos penjagaan kesihatan AS,” kata Tom Newcomer, Naib Presiden, Ketua Akses Pasaran, AS, di Samsung Bioepis. “Pada masa hadapan, kita boleh menjangkakan untuk melihat kepada topik yang lebih pelbagai apabila pasaran semasa matang dan produk biosimilar baru memasuki bidang terapeutik baru. Samsung Bioepis akan sentiasa berusaha untuk menyampaikan kandungan yang lebih kaya dan tepat pada masanya kepada pembaca kami,” tambahnya.

Laporan Pasaran Biosimilar Samsung Bioepis, yang pertama kali diterbitkan pada April 2023, diterbitkan setiap suku tahun selepas CMS menerbitkan nilai ASP terkini untuk setiap produk. Untuk mengakses laporan penuh, sila layari DI SINI.

Mengenai Samsung Bioepis Co., Ltd.
Ditubuhkan pada 2012, Samsung Bioepis ialah sebuah syarikat biofarmaseutikal yang komited untuk mewujudkan penjagaan kesihatan yang boleh diakses oleh semua orang. Melalui inovasi dalam pembangunan produk dan komitmen teguh terhadap kualiti, Samsung Bioepis berhasrat untuk menjadi syarikat biofarmaseutikal terkemuka di dunia. Samsung Bioepis terus memajukan portfolio luas calon biosimilar yang merangkumi spektrum bidang terapeutik, termasuk imunologi, onkologi, oftalmologi, hematologi, dan endokrinologi. Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.samsungbioepis.com dan ikuti kami di media sosial – Twitter, LinkedIn.

HUBUNGI MEDIA
Anna Nayun Kim, nayun86.kim@samsung.com
Jane Chung, ejane.chung@samsung.com