QuantaSing Diiktiraf sebagai Penyedia Perkhidmatan Pembelajaran Individu Dewasa Dalam Talian Terbesar di China dan Pemimpin dalam Pasaran Pembelajaran Minat Peribadi Dewasa China oleh Laporan Industri Frost & Sullivan

BEIJING, 6 Sept. 2023 – QuantaSing Group Limited (NASDAQ: QSG) (“QuantaSing” atau “Syarikat”), penyedia perkhidmatan pembelajaran dalam talian utama di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah diiktiraf sebagai penyedia perkhidmatan pembelajaran individu dewasa dalam talian terbesar di China, dari segi pendapatan pada tahun 2022, dalam Laporan Industri Frost & Sullivan tentang Pasaran Pembelajaran Dewasa di China (Laporan). Laporan juga mengiktiraf QuantaSing sebagai menduduki tempat pertama, dari segi pendapatan, dalam pasaran pembelajaran minat peribadi dewasa individu China buat tahun kedua berturut-turut pada tahun 2022. Selain itu, Laporan mengiktiraf QuantaSing sebagai penyedia perkhidmatan terbesar dalam pasaran pembelajaran kewangan dalam talian China dari segi pendapatan pada tahun 2022. Pengiktirafan ini mengesahkan kedudukan QuantaSing sebagai peneraju perintis dalam pasaran pembelajaran dewasa China, dan menunjukkan pencapaian kewangan dan kejayaan operasi Syarikat yang luar biasa.

Menurut Laporan itu, saiz pasaran industri pembelajaran dewasa China dari segi pendapatan ialah RMB576.2 bilion pada tahun 2022, dan dijangka meningkat kepada RMB1,043.2 bilion pada tahun 2027, mewakili CAGR 12.6% dari tahun 2022 hingga 2027. Laporan itu menganggap pertumbuhan ini disebabkan oleh peningkatan pendapatan boleh guna orang dewasa China dan keperluan mereka yang semakin meningkat untuk pembangunan peribadi. Pada masa yang sama, pasaran pembelajaran minat peribadi dewasa China cenderung ke arah tawaran kursus yang lebih luas, perluasan sasaran audiens dari dewasa muda ke dewasa dari semua peringkat umur, akses yang lebih pelbagai kepada bahan pembelajaran, dan purata jualan yang lebih tinggi setiap pelanggan. Perkembangan ini berlaku apabila kualiti kandungan pembelajaran minat peribadi dewasa meningkat, dengan permintaan yang semakin meningkat seiring dengannya. Laporan meramalkan bahawa pasaran untuk pembelajaran minat peribadi dewasa individu akan berkembang pada CAGR 14.1% dari tahun 2022 hingga 2027. Setelah mengukuhkan dirinya sebagai pemimpin dalam industri, QuantaSing berada dalam kedudukan yang baik untuk memanfaatkan trend ini.

Encik Peng Li, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif QuantaSing, berkata, “Fokus kami untuk memberikan nilai luar biasa kepada pelajar kami telah diterjemahkan ke dalam kejayaan kewangan yang signifikan. Kepimpinan industri QuantaSing menekankan dedikasi kami bukan sahaja untuk mengubah landskap pembelajaran, tetapi juga untuk mendorong hasil nyata. Kami kekal komited untuk memajukan pengalaman pembelajaran orang dewasa di seluruh China, memberi kuasa kepada mereka untuk menerima pembelajaran sepanjang hayat dan mencapai aspirasi mereka. Kami yakin bahawa kami akan menguasai bahagian pasaran tambahan apabila industri terus berkembang dan berkembang.”

Laporan itu ditugaskan oleh QuantaSing dan dikeluarkan pada bulan September 2023 oleh Frost & Sullivan, sebuah firma penyelidikan bebas. Laporan ini boleh didapati melalui laman web IR QuantaSing di sini, dan di laman web Frost & Sullivan di sini.

Mengenai QuantaSing Group LimitedQuantaSing adalah penyedia perkhidmatan dalam talian utama di China yang komited untuk meningkatkan kualiti hidup dan kesejahteraan orang ramai dengan menyediakan peluang pembelajaran dan pembangunan peribadi sepanjang hayat. Syarikat ini adalah penyedia perkhidmatan terbesar di pasaran pembelajaran dewasa dalam talian China dan pasaran pembelajaran minat peribadi dewasa China dari segi pendapatan, menurut laporan Frost & Sullivan berdasarkan data dari tahun 2022. Dengan memanfaatkan alat dan teknologi hak miliknya, QuantaSing menawarkan kursus dalam talian yang mudah difahami, mampu milik, dan boleh diakses kepada pelajar dewasa di bawah pelbagai jenama, termasuk QiNiu, JiangZhen, dan QianChi, memberi kuasa kepada pengguna untuk mengejar pembangunan peribadi. Dengan memanfaatkan pengalaman luasnya dalam perkhidmatan pembelajaran individu dalam talian, Syarikat juga telah memperluaskan perkhidmatannya kepada klien korporat termasuk, antara lain, perkhidmatan pemasaran dan perkhidmatan pengurusan bakat perusahaan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://ir.quantasing.com.

HubungiHubungan PelaburLeah GuoQuantaSing Group LimitedE-mel: ir@quantasing.com Tel: +86 (10) 6493-7857

Robin Yang, Rakan KongsiICR, LLCE-mel: QuantaSing.IR@icrinc.com Telefon: +1 (212) 537-0429

Perhubungan AwamBrad Burgess, Naib Presiden KananICR, LLCE-mel: Brad.Burgess@icrinc.com