Qingdao@Dunia: Syarikat Multinasional Bercakap Tentang Qingdao | Naib Presiden Eksekutif dan Pengurus Besar China Garrett, Zhang Yue: China adalah sumber inovasi utama

Qingdao, China, 12 Okt. 2023 – Pada 10 Oktober, Sidang Kemuncak Ketua Syarikat Multinasional Qingdao keempat secara rasminya dibuka. Penganjuran sidang kemuncak ini sekali lagi menjadikan Qingdao tumpuan dunia. Ini bukan sahaja nod utama bagi Qingdao untuk menunjukkan daya tahan pembangunan yang kukuh dan mempamerkan imej bandar kepada dunia, tetapi juga peluang yang sangat baik untuk meningkatkan keyakinan terhadap pembangunan ekonomi secara menyeluruh dan menceritakan “kisah Qingdao” tentang pembangunan ekonomi China di era baharu kepada dunia.

Memandangkan perkara ini, IFENG Qingdao telah merancang dan melancarkan siri laporan khas bertajuk “Qingdao@World Syarikat Multinasional Bercakap tentang Qingdao”, meliputi tempat sidang kemuncak secara langsung. Melalui perbualan dengan ketua syarikat multinasional besar di seluruh dunia, kami akan memaparkan secara menyeluruh pendapat dan cadangan syarikat multinasional mengenai Qingdao, pembangunan ekonomi China, persekitaran perniagaan, dan tren pelaburan, serta mendengar “kesan bandar”, “jangkaan bandar” dan “nasib bandar” mereka terhadap Qingdao.

Pada 11 Oktober, IFENG Qingdao telah berbual khas dengan Naib Presiden Eksekutif Global dan Pengurus Besar Garrett untuk China, Zhang Yue.

GARRETT Mencapai Batu Penting yang Ketara di China dengan Pertumbuhan Pesat pada 2023

Garrett China terus menunjukkan pertumbuhan yang kukuh sepanjang tahun lalu, menandakan batu penting yang signifikan dalam perjalanan pembangunannya. Menurut Encik Zhang Yue, menjelang awal tahun ini, penghantaran pemampat turbo kumulatif Garrett di China telah melampaui 30 juta unit. Untuk meletakkannya dalam perspektif, antara 1994 dan 2016, Garrett hanya mencapai penghantaran total sebanyak 1,000 pemampat turbo.

“30 juta produk pemampat turbo yang memakai jenama Garrett ini bukan sahaja mewakili dedikasi dan ketabahan kami,” kata Zhang Yue, “tetapi ia juga mewakili setiap saat inisiatif pengurangan karbon automotif China.”

Zhang seterusnya mengupas visi strategik Garrett untuk pasaran automotif China. Jenama itu menganggapnya sebagai pasaran global utama. Tahun ini, Garrett menyiapkan fasa pengembangan dan naik taraf peralatan kedua di kilang Wuhan, yang kini telah memulakan pengeluaran. Perhatian bahawa kemudahan Fasa II Wuhan merintis di China, memperkenalkan talian pengeluaran kelajuan tinggi automatik sepenuhnya pertama negara itu untuk mengilang pemampat geometri pemboleh ubah bahan api petrol. Inovasi ini membantu pembangunan berkualiti tinggi kenderaan hibrid plug-in di China.

Terutamanya sepanjang 2022-2023, Garrett seterusnya meningkatkan keupayaan inovasi teknologi sifar emisi di China:

“Kami telah mewujudkan keupayaan penyelidikan dan pembangunan tempatan khusus untuk kenderaan elektrik dan telah menjamin projek kerjasama dengan beberapa pembuat kereta China. Ini dijangka akan menggalakkan usaha pengembangan kami dalam bidang pemampat udara sel bahan bakar hidrogen, pemacu elektrik kelajuan tinggi triplex untuk kenderaan elektrik tulen, sistem penyejukan pemampat elektrik berkuasa tinggi, dan penyelesaian perisian kereta pintar yang disambungkan. Ia akan mempercepatkan pelaksanaan projek automotif sifar emisi di China,” komen Zhang.

Timur melayani Timur dan memacu perjalanan hijau

Garrett ialah syarikat asing pertama yang memperkenalkan teknologi pemampatan turbo automotif ke China. Pada mulanya, kami memperkenalkan pengalaman reka bentuk global dan bekerjasama dengan pelanggan tempatan untuk menggunakan produk supercas dalam projek di China. Kemudian, di bawah perkembangan pasaran yang pesat, Garrett menyokong strategi korporat dan susun atur Timur melayani Timur, memberi tumpuan kepada membina keupayaan penyetempatan hujung ke hujung, bertindak balas dengan cepat dan membangunkan produk disesuaikan untuk pasaran automotif China yang pesat membangun, dan membantu teknologi enjin China mencapai tahap kecekapan haba tertinggi dunia.

Garrett mempunyai kilang kelas dunia di China, pusat R&D global di Shanghai, dan pasukan jurutera R&D yang cekap dan profesional. Dilaporkan bahawa 90% bahan mentah Garrett pada masa ini dibeli secara tempatan dan 100% dihasilkan secara tempatan.

“Kami bertindak balas dengan cepat terhadap permintaan pasaran, mewujudkan model panas kos efektif, dan merealisasikan inovasi China, kelajuan China, dan pembuatan keputusan China. Bercakap tentang fokus pembangunan masa depan syarikat, pengeluaran dan jualan kereta China pada masa ini hampir 27 juta kenderaan setahun. Di bawah jumlah ini, enjin pembakaran dalaman dengan kecekapan haba yang lebih tinggi adalah cara penting untuk karbon rendah dan pengurangan emisi.”

Zhang Yue memperkenalkan, “Kami sentiasa komited untuk menaik taraf teknologi pemampatan turbo, menyokong peningkatan prestasi enjin pembakaran dalaman, dan menerima emisi sifar. Melalui empat keupayaan teras berbeza, kami terus memperluas kelebihan terkemuka kami dan membangunkan penyelesaian kenderaan elektrik berbeza untuk pelanggan, termasuk sistem pemacu elektrik kelajuan tinggi tiga dalam satu untuk kenderaan elektrik tulen, reka bentuk modularnya lebih kecil dan boleh meningkatkan prestasi dan jarak mengembara kenderaan elektrik secara menyeluruh.”

Sertai kami untuk acara hebat dan rancang masa depan

Mengenai penyertaannya dalam sidang kemuncak, Zhang Yue berkata beliau berasa bahawa lawatan ini amat penting.

Beliau percaya bahawa Sidang Kemuncak Multinasional Qingdao telah menubuhkan platform komunikasi penting bagi multinasional dan kerajaan di semua peringkat untuk membincangkan pembangunan multinasional masa depan di China, inovasi global dan topik lain:

“Melalui pertukaran pendapat, syarikat-syarikat mempelajari sokongan penuh kerajaan untuk pembangunan MNC di China pada peringkat strategik dan dasar, serta lebih banyak peluang pembangunan; sebaliknya, mereka juga membincangkan secara mendalam dengan perusahaan hulu dan hilir rantaian industri dan rakan kongsi industri tentang amalan inovasi, dan kajian pembangunan pasaran, yang sangat bermakna.”

Mengenai pasaran China semasa, Zhang Yue percaya bahawa pencapaian operasi Garrett di China, termasuk pengukuhan berterusan keupayaan R&D tempatan dan perluasan operasi pengeluaran, tidak terpisah daripada bantuan dan sokongan dasar kerajaan negara dan tempatan.

Beliau berkata bahawa beliau semakin berasa bahawa China adalah sumber inovasi, sentiasa mengumpulkan teknologi, pengalaman dan sumber unggul dari seluruh dunia, dan melaksanakannya ke dalam aplikasi komersial yang memberi manfaat kepada pasaran:

“Persekitaran perniagaan yang baik ialah seperti sinaran matahari, udara dan tanah, yang merupakan asas untuk pertumbuhan, percambahan dan kemakmuran perusahaan kami. Kami berharap dapat menyertai lebih banyak dalam projek inovasi dan demonstrasi dalam bidang tenaga baharu yang digalakkan oleh negara pada masa depan, mengubah pencapaian teknologi ke dalam aplikasi komersial, dan secara bersama mempromosikan pembangunan tenaga baharu, terutamanya industri sel bahan bakar hidrogen.”

Laman web: https://qd.ifeng.com

HUBUNGI: Syarikat: IFENG Qingdao
Orang Hubungan: weijunrong
E-mel: city_qd-at-ifeng.com
Telefon: 0532-68850510
Bandar: Qingdao