Perjalanan Kuliner: Gastronomi Hokkaido X Kesederhanaan Tertinggi di Chikuyotei, UE Square, Singapura

SINGAPURA, 17 Oktober 2023 — Restoran Jepun ternama, Sushi Kato (https://www.sushikato.jp/) berbangga mengumumkan acara gastronomi eksklusif selama dua hari di Singapura, membawa perasa autentik Hokkaido ke pantai tropika negara kota.

Ciri-ciri Acara

Pengalaman unik ini menampilkan dua chef terkemuka: Encik Ryosuke Ito, Pemilik Chef “Ensui” dan pemenang tiga bintang Michelin; dan Encik Jun Okada, Chef Eksekutif yang sangat dicari “Sushi Kato,” sebuah restoran kaiseki kelas tinggi di Niseko yang terkenal dengan pemesanannya yang sangat terbatas.

Tema acara ini adalah “Gastronomi Hokkaido X Kesederhanaan Tertinggi”, terinspirasi dari laut yang jernih mengelilingi Hokkaido dan esensi UMAMI yang terkenal di dunia inti makanan yang akan disajikan. Dengan kelapa utama kelas pertama sebagai bahan asas dan esensi SAKE sebagai pasangannya, acara ini berjanji pengalaman makan yang tiada duanya.

Butir-butir Acara

– Tarikh: 22 dan 23 Oktober 2023

– Lokasi: Chikuyotei di UE Square, Singapura

– Harga: S$540 setiap orang, setiap sesi

– Sesi: Jam makan tengah hari pada pukul 12.00 & Jam makan malam pada pukul 6.00

Mengenai Syarikat – Sushi Kato

Sushi Kato menjanjikan pengalaman kaiseki Jepun laut ke meja terunggul. Moto Kato “Inori” menyatakan rasa terima kasih kepada sokongan tetamu dan hasil melimpah. Dengan pengalaman lebih 55 tahun dan reputasi cemerlang sebagai pakar ketam Hokkaido dengan restoran di Sapporo, Niseko dan Tokyo, Sushi Kato menawarkan pengalaman kuliner yang autentik dan peribadi dengan perjalanan gastronomi laut yang tiada tandingannya.

Mengenai Chef Jemputan

1. Chef Bintang Michelin: Encik Ryosuke Ito

Dari asal-usulnya di Hokkaido hingga tempoh sembilan tahun di restoran berprestij “Ryugin”, perjalanan kulinari Chef Ito adalah luar biasa. Restorannya sendiri, “Ensui”, dianugerahkan bintang Michelin hanya setahun selepas pembukaannya. Ketahui lebih lanjut mengenai Chef Ito di: https://nihonryori-ensui.com/

2. Chef Restoran Terkemuka Niseko: Encik Jun Okada

Sebagai Chef Eksekutif Kumpulan Sushi Kato, Chef Okada telah menjamu selera antarabangsa dan telah menjadi pelopor dalam mempamerkan masakan tradisional Jepun. Beliau juga wajah yang dikenali di rancangan NHK World Japan “Trails to Oishii Tokyo”. Ketahui lebih lanjut mengenai usaha kulinari Chef Okada di: https://welcomekato.jp/

Mengenai Makanan

Nikmati Harta Karun Hokkaido: Menu kami mempamerkan hasil laut terbaik yang diperolehi dari perairan Hokkaido yang jernih, merangkumi Laut Okhotsk, Laut Jepun dan Lautan Pasifik – permata Hokkaido. Menggunakan teknik kulinari Jepun tradisional, kami memberi penekanan pada esensi semula jadi setiap bahan, menyampaikan hidangan kesederhanaan dan kesenian yang luar biasa.

Angkat Gelas untuk Tradisi: Hayati pengalaman makan anda dengan peluang untuk menjelajahi dunia SAKE yang pelbagai, menikmati rasa dan aroma yang berbeza pada suhu yang berbeza sepanjang makanan. Pengalaman gastronomi luar biasa menanti ketika SAKE hangat anda berpasangan dengan miso ketam, menangkap esensi warisan kulinari Hokkaido dalam setiap teguk.

Dari penyediaan bahan yang teliti hingga pembakaran seni, tukang masak kami akan mencipta perasa lembut yang hanya dapat direalisasikan semasa acara istimewa ini. Tenggelamkan diri anda dalam penyajian masakan Jepun autentik pada tahap terbaiknya, semua dalam suasana menawan Chikuyotei.

Buat Tempahan Anda

Memandangkan eksklusiviti acara ini, dengan hanya 40 tempat duduk yang tersedia untuk setiap sesi, tempahan awal adalah disyorkan.

Untuk pertanyaan media, temu bual, atau kerjasama, sila hubungi Asako Hirosawa, hirosawa@vintage-sg.com. Sertai kami dalam perjalanan kulinari ini dan rasakan esensi Hokkaido di Singapura.

Pautan Sosial

Instagram: https://www.instagram.com/sushi.kato.niseko/

Facebook: https://www.facebook.com/SUSHIKATO.NISEKO

Hubungi Media

Jenama: Sushi Kato (jenama Kitaguni Inc.)

Hubungi: Asako Hirosawa

E-mel: hirosawa@vintage-sg.com

Laman Web: https://www.sushikato.jp/

Pautan ke Imej: https://poweredby.jbe.tokyo/sushi-kato-pr

SUMBER: Sushi Kato