Perhimpunan EmpowerX Perdana Bitget: Membakar Masa Depan Web3 dan Kripto dengan 1,900 Peserta

Victoria, Seychelles, 13 Sept. 2023 – Bitget, platform perdagangan terbitan kripto dan salinan perdagangan terkemuka, dengan bangganya menganjurkan acara bendera pertamanya, EmpowerX Summit, di Singapura pada 12 September 2023. Sidang kemuncak ini mengalu-alukan hampir 1,900 tetamu terkemuka, menampilkan lebih daripada 247 penceramah dan rakan kongsi VIP ternama yang terlibat dalam perbincangan mendalam mengenai potensi transformatif kripto dan ekosistem web3 yang sedang berkembang.

Tim Draper, usahawan modal teroka ternama dan pendokong mata wang kripto, menyampaikan ucap utama yang bergema di seluruh ruang kripto. “Saya suka apa yang dilakukan Bitget – membawa Bitcoin dan mata wang kripto lain kepada orang ramai,” Draper menekankan. “Ia perlu dilakukan dengan pengalaman pengguna yang baik, antara muka pengguna yang baik, dan ia akan dilakukan dengan cara yang membawa masuk begitu ramai orang. Tiada insentif bagi bank untuk mengambil mereka kerana orang tidak mampu untuk membuka akaun; ia terlalu mahal. Membuka akaun bank lebih mahal daripada mendapatkan Bitcoin.”

Haseeb Qureshi, Pengasas Pengurus Dragonfly Capital, berkongsi pandangannya dalam ucapan utama yang memukau yang lain. Beliau menyerlahkan pertumbuhan seismik dalam penyelesaian rantai dengan stablecoin, mendedahkan, “Pada tahun 2022, lebih daripada AS$11 trilion stalecoin diselesaikan secara rantai. Ini bermakna lebih banyak wang dihantar melalui rantai stablecoin daripada melalui Visa.” Beliau menarik perhatian kepada fakta bahawa 25 juta alamat memegang AS$1 di seluruh dompet dan rantai, secara kolektif setanding dengan bank AS kelima terbesar dari segi pengguna. Angka menakjubkan ini menandakan banyaknya individu yang terlibat dengan stablecoin pada hari ini, menggariskan pengembangan pesat pasaran kripto.

EmpowerX Summit menandakan momen penting dalam perjalanan Bitget menuju pemerkasaan kripto. Acara ini bermula dengan ucapan yang menggalakkan oleh Pengarah Urusan Bitget, Gracy Chen. Dia mengungkapkan misi Bitget untuk memberdayakan pengguna global untuk berdagang kripto dan membantu syarikat-syarikat merealisasikan visi produk penggunaan sebenar terdesentralisasi mereka.

Perbincangan panel yang menarik berikutnya, menampilkan tokoh industri seperti Justin Sun, Pengasas TRON DAO; Yu Hu, CEO Kaito ai; Alexander Pack, Pengasas Pengurus Hack VC; David Tse, Profesor di Universiti Stanford dan penerima Anugerah Shannon. Para panelis meneroka topik mendalam yang merangkumi AI, Blockchain, dan masa depan internet.

EmpowerX Summit meliputi keseluruhan hari, terdiri daripada enam perbincangan panel yang memberi wawasan. Visionari dan pengasas bersama dalam bidang blockchain, termasuk Mihailo Bjelic, Pengasas Bersama Polygon; Adeniyi Abiodun, Pengasas Bersama Mysten Labs; Bryan Pellegrino, Pengasas Bersama LayerZero; Alexandre Dreyfus, Pengasas Chiliz; Sander Gortjes, Pengasas & CEO, HELLO Labs; Michael Gronager, Pengasas Bersama Chainalysis; Sebastien Borget, Pengasas Bersama Sandbox, telah menghiasi pentas dengan kepakaran mereka.

Kapitalis teroka yang ternama, termasuk Dragonfly Capital; Carl Hua, Rakan Pelaburan dan CTO Shima Capital; dan Tony Cheung, Rakan Kongsi Foresight Ventures, adalah antara tetamu terkemuka.

Transformasi Bitget daripada bursa terbitan kripto ke ekosistem komprehensif adalah jelas. Pelaburan strategik syarikat sebanyak AS$30 juta dalam dompet rantai pelbagai BitKeep (diberi jenama semula sebagai Bitget Wallet) awal tahun ini menandakan tonggak penting. Langkah ini mengukuhkan kedudukan Bitget sebagai ekosistem ruang terdesentralisasi yang komprehensif.

Pengumuman Dana EmpowerX sebanyak AS$100 juta semasa acara itu menandakan komitmen Bitget yang tidak berbelah bagi untuk menggalakkan pembangunan ekosistem. Dana ini akan menyokong pertumbuhan pertukaran serantau, firma analitik data, dan organisasi media. Inisiatif ini selaras dengan falsafah teras Bitget “Dagang dengan bijak,” menekankan pemerkasaan pengguna melalui alat intuitif, keselamatan, dan kemesraan pengguna.

Salah satu momen menonjol di EmpowerX Summit adalah sesi pembentangan Web3 yang mendebarkan, dibentangkan dengan kerjasama HELLO Labs. Semasa sidang kemuncak, para hadirin mempunyai peluang unik untuk menyaksikan pratonton siri realiti “Killer Whales” di tempat acara. Empat projek peserta mempersembahkan idea mereka di hadapan panel hakim berprofil tinggi dari rancangan tersebut. Pada akhirnya, Lava dipilih sebagai pemenang. Lava adalah piawaian terbuka untuk RPC blockchain dan API, bertujuan untuk menyederhanakan pembangunan aplikasi web3 menggunakan data blockchain, semuanya sambil memastikan kesegaran data dan masa sedia siaga yang tinggi.

Kempen penjenamaan semula Bitget, berkisarkan “Dagang dengan bijak,” mengukuhkan kedudukannya sebagai pemimpin dalam produk perdagangan inovatif. Falsafah ini dipersembahkan semasa acara tersebut. Terdiri daripada Anugerah Wang Pintar dan Anugerah Pedagang Wira, majlis Anugerah Pintar Bitget menghormati kecemerlangan dalam dua segmen. Memanfaatkan keupayaan terbukti 0xScope, pemimpin yang dihormati dalam analitik blockchain, Anugerah Pintar menerangi tingkah laku pelaburan dan strategi perdagangan yang menonjol.

Pelbagai pengembangan ekosistem syarikat menunjukkan dedikasi yang tidak berbelah bagi untuk memudahkan perdagangan yang lebih bijak, memberdayakan individu, dan membina masa depan kewangan yang lebih selamat, mesra pengguna, dan cekap untuk semua.

HUBUNGI: media-at-bitget.com