Pentadbiran Pelancongan Taiwan Melancarkan “Program Tarikan Pelancongan Antarabangsa Negara Bertuah Taiwan”

Taipei, Taiwan, 28 Sept. 2023 – Makanan jalanan, budaya, sejarah dan tarikan pelancong di Taiwan yang menakjubkan, apatah lagi keramahan dan kesopanan warganya, adalah sebab-sebab yang membuat pelawat ingin datang kembali dan melawat Taiwan sekali lagi! Bilangan pelancong antarabangsa ke Taiwan telah meningkat secara beransur-ansur sejak Taiwan melonggarkan kawalan sempadannya dan dijangka mencapai 6 juta pelawat pada tahun 2023. Bagi mempercepatkan pemulihan industri pelancongan dan menjadikan Taiwan destinasi utama bagi para pelancong, Pentadbiran Pelancongan, M.O.T.C telah melancarkan kempen “Rancangan untuk Mempercepat dan Memperluas Tarikan Pelancongan Antarabangsa ~ Taiwan Tanah Bertuah”. Para pelawat yang menginap antara 3 hingga 90 hari dan yang bukan sebahagian daripada kumpulan pelancongan serta tidak memohon subsidi kumpulan lain dengan Biro ini boleh menyertai untuk berpeluang memenangi baucar penggunaan NT$5,000.

Semasa kempen berlangsung, Taiwan Tanah Bertuah akan memilih 500,000 pelancong bebas yang bertuah yang akan menerima sama ada “baucar digital” NT$5,000 atau “baucar penginapan” yang boleh digunakan dalam tempoh 90 hari. Pendaftaran untuk cabutan bertuah kempen akan diteruskan sehingga 30 Jun 2025. Pelbagai pasaran bagi pelawat ke Taiwan juga akan bekerjasama dengan kami untuk menawarkan promosi lain.

Pada 15 September 2023, Biro Pelancongan akan dinaik taraf statusnya dan menjadi Pentadbiran Pelancongan. Ia akan menyediakan faedah yang lebih menakjubkan, termasuk kupon dan kad hadiah untuk item seperti kopi di kedai serbaneka dan produk di kedai ubat. Kami akan berusaha lebih keras untuk menghidupkan semula pelancongan dan mewujudkan cara baru yang pelbagai untuk menikmati perjalanan.

Para pelancong antarabangsa dijemput untuk mengalami pelbagai pemandangan dan masakan lazat di Taiwan sepanjang tempoh kempen untuk berpeluang memenangi hadiah NT$5,000!

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web ini: https://5000.taiwan.net.tw/index_en.html

(Iklan oleh Pentadbiran Pelancongan)

HUBUNGI: Kontak Media  
Nama: Roger Wu  
Nama Syarikat: Pentadbiran Pelancongan Taiwan  
Telefon: 886-2-2735-5555
Laman Web: https://www.taiwan.net.tw/w1.aspx
Emel: wu999roger-at-gmail.com