Pengerusi EPOW Encik Haiping Hu Menghadiri Persidangan Antarabangsa 2023 Mengenai Pembangunan Tenaga Baharu dan Bahan Termaju dan Memberi Ucapan Utama

ZIBO, China, 28 Sept. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise New Energy”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW)

Persidangan Antarabangsa 2023 mengenai Pembangunan Tenaga Baharu dan Bahan Termaju telah diadakan di Shanghai pada 21 September. Encik Haiping Hu, Pengerusi Sunrise New Energy, telah dijemput ke persidangan itu dan menyampaikan ucap utama.

Persidangan itu mengumpulkan lebih daripada 1,500 wakil syarikat tenaga baharu di seluruh dunia, termasuk pengeluar utama bahan untuk bateri lithium, bateri sodium, dan bateri keadaan pepejal, dan lima syarikat perlombongan lithium terbesar dunia. Semasa persidangan, perwakilan mengadakan pertukaran pendapat mendalam mengenai topik seperti pembangunan teknologi, prospek permintaan, naik taraf produk, daya saing, dan bahan mentah rantaian industri bateri lithium global.

Encik Haiping Hu telah dijemput untuk menyampaikan ucap utama bertajuk “Trend dan Prospek Pelaburan Bahan Anod Bateri Lithium-Ion.” Dengan menggunakan kemajuan produk dan teknologi yang mengagumkan oleh Sunrise New Energy, beliau menerangi prospek industri semasa, permintaan pasaran, arah penyelidikan dan pembangunan bahan, dan pulangan pelaburan yang berkaitan dengan bahan anod bateri lithium-ion pada skala global.

Pada masa ini, pasaran global untuk kenderaan tenaga baharu dan penyimpanan tenaga sedang berkembang serentak, mendorong kemajuan pesat dalam sistem bateri, bahan, dan teknologi canggih di peringkat domestik dan antarabangsa. Persidangan ini mengadakan beberapa sesi khusus yang memberi tumpuan kepada bahan anod, fosfat besi lithium, bateri sodium/keadaan pepejal/perovskit, industri penyimpanan tenaga dan kitar semula, yang bertujuan untuk memudahkan pertukaran dan kerjasama antara syarikat di seluruh rantaian industri. Sebagai pembentang pertama dalam sesi bahan anod dan bahan mentah, ucapan Encik Hu mendapat perhatian dan pengiktirafan yang tinggi daripada perwakilan. Pandangannya menerima minat yang besar, mencerminkan penghargaan tinggi terhadap kepakaran beliau dalam bidang ini dan pengiktirafan industri terhadap kekuatan produk dan teknologi Sunrise New Energy.

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk bateri lithium-ion. Usaha sama Syarikat sedang membina sebuah kilang pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Kilang itu beroperasi dengan elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy pengeluar bahan anod grafit kos rendah dan kesan alam sekitar yang rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama untuk industri anod grafit di China bermula pada tahun 1999. Pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar dengan bertahun-tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur sentiasa dikemas kini mengenai perkembangan terkini Syarikat.

Kenyataan prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan masa depan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Sekuriti Swasta Litigasi 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan yang dijangka, keputusan yang dijangka, andaian dan sebarang kenyataan fakta lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “jangka”, “anggar”, “anggaran” atau perkataan bukan fakta yang serupa, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan dan bidaan industri, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan andaian berkaitan lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan perkara di atas dan alasan berkaitan lain, kami menasihati pelabur supaya tidak bergantung secara membuta tuli kepada kenyataan prospektif ini, dan kami mendesak pelabur untuk melayari laman web SEC untuk merujuk dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu melainkan diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan IR
E-mel: IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228