Ohmyhome Umumkan Perkongsian untuk Membawa Hartanah Asia Tenggara secara Global dan Menyambungkan Hartanah Antarabangsa dengan eMediaLinks, Rakan Kongsi Eksklusif dengan House.sina di Amerika Utara dan Weibo Amerika Utara

Singapura, 3 Okt. 2023 – Ohmyhome Ltd. (NASDAQ: OMH, “Ohmyhome”, “Syarikat”), sebuah platform teknologi hartanah satu hentian yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end untuk membeli, menjual, menyewa, dan mengubahsuai rumah, dengan sukacitanya mengumumkan perkongsian dengan eMediaLinks, sebuah syarikat pemasaran hartanah global yang berpusat di Bellevue, Washington yang mempunyai perkongsian eksklusif dengan house.sina.com di Amerika Utara dan dengan bahagian Amerika Utara Weibo, salah satu rangkaian sosial terbesar dalam komuniti penutur bahasa Mandarin secara global, dengan 599 juta pengguna aktif bulanan dan 258 juta pengguna aktif harian purata pada bulan Jun 2023.

Menurut Jabatan Negara AS, terdapat lebih daripada 4,500 syarikat AS yang berdaftar di Singapura dan Amerika Syarikat adalah pelabur asing terbesar di Singapura, dengan pelaburan langsung sekitar $270 bilion. Perjanjian perdagangan bebas (FTA) bilateral dengan Singapura juga telah menjadikan Singapura rakan dagang terbesar AS di Asia Tenggara, menyokong kira-kira 215,000 pekerjaan Amerika.

Perkongsian ini membolehkan Ohmyhome memasarkan hartanah dan peluang pelaburan di Asia Tenggara kepada audiens pembeli yang luas melalui house.sina.com dan Weibo Amerika Utara. Perkongsian ini seterusnya menghubungkan Ohmyhome ke peringkat global dan membolehkan pelanggannya meneroka hartanah di AS, dan membolehkan pemilik rumah dan ejen dari AS memasarkan kepada pembeli Singapura yang berpotensi.

Portal antarabangsa kini sudah hidup dan boleh diakses melalui: http://sinaweiborealestate.com/ohmyhome-north-America/

Rhonda Wong, Ketua Pegawai Eksekutif Ohmyhome, berkata “Dengan dinamik geopolitik yang sentiasa berubah dan peralihan rantaian bekalan global, kami melihat peningkatan minat daripada pelanggan yang ingin memindahkan perniagaan dan rumah mereka di luar negara asal mereka dalam dunia pasca-pandemik. Ketika Asia Tenggara terus menjadi destinasi panas untuk perniagaan dan pelaburan, kami berbesar hati bekerjasama dengan eMediaLinks dan Weibo Amerika Utara, rangkaian media sosial terkemuka dalam kalangan pengguna berbahasa Mandarin secara global, untuk mempercepatkan permintaan dan meningkatkan peluang perniagaan untuk Ohmyhome. Bagi pelanggan yang berminat dengan hartanah di Singapura dan Malaysia, anda akan dilayani oleh pasukan kami yang berpengalaman dan berdedikasi untuk membantu anda melalui pengalaman lancar dari awal hingga akhir pembelian atau pelaburan hartanah anda.”

Perkongsian ini dijangka menyumbang kepada hasil jualan Ohmyhome dalam segmen kediaman persendirian Singapura. Hasil setiap urus niaga di pasaran swasta jauh lebih besar daripada di pasaran HDB, dan oleh itu dijangka menyumbang kepada pertumbuhan hasil dan mempercepatkan laluan syarikat ke arah keuntungan.

Matt Bonds, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif eMediaLinks berkongsi “Ketika Asia Tenggara terus menjadi destinasi panas untuk perniagaan dan pelaburan, kami berbesar hati bekerjasama dengan Ohmyhome, SuperApp transaksi hartanah teknologi terkemuka di Asia Tenggara, untuk mempercepatkan permintaan hartanah di AS. Pelanggan kami yang berminat dengan hartanah di Asia Tenggara kini boleh dilayani oleh syarikat yang berpengalaman dan berdedikasi dari awal hingga akhir pembelian hartanah dan pelaburan mereka.”

Mengenai Ohmyhome

Ohmyhome adalah platform teknologi hartanah satu hentian di Singapura yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah end-to-end untuk membeli, menjual, menyewa, dan mengubahsuai rumah. Sejak dilancarkan pada tahun 2016, Ohmyhome telah menjalankan transaksi lebih daripada 14,500 hartanah. Ia juga merupakan platform transaksi hartanah yang paling tinggi penarafannya, dengan lebih daripada 8,000 ulasan tulen dengan penarafan purata 4.9 daripada 5 bintang.

Hari ini, Ohmyhome adalah syarikat Singapura pertama yang disenaraikan di AS pada tahun 2023 dan syarikat Proptech yang ditubuhkan oleh wanita sahaja yang pertama disenaraikan di AS.

Ohmyhome berdedikasi untuk membawa kelajuan, kemudahan, dan kebolehpercayaan kepada perkhidmatan yang berkaitan dengan hartanah dan untuk menjadi penyelesaian hartanah yang paling dipercayai dan komprehensif untuk semua orang.

Untuk maklumat lanjut, layari: https://ohmyhome.com/en-sg/

Mengenai Weibo

Weibo ialah media sosial terkemuka untuk orang ramai mencipta, berkongsi dan menemui kandungan dalam talian. Weibo menggabungkan cara pengungkapan diri awam secara real time dengan platform interaksi sosial, pengumpulan kandungan dan pengedaran kandungan yang berkuasa. Mana-mana pengguna boleh mencipta dan memaparkan suapan dan melampirkan multimedia dan kandungan panjang. Hubungan pengguna pada Weibo mungkin tidak simetri; mana-mana pengguna boleh mengikuti mana-mana pengguna lain dan menambah komen pada suapan sambil memaparkan semula.

Weibo membolehkan pelanggan pengiklanan dan pemasarannya mempromosikan jenama, produk dan perkhidmatan mereka kepada pengguna. Weibo menawarkan pelbagai penyelesaian pengiklanan dan pemasaran kepada syarikat semua saiz. Syarikat menjana majoriti hasil daripada jualan perkhidmatan pengiklanan dan pemasaran, termasuk jualan iklan paparan sosial dan tawaran pemasaran yang dipromosikan. Direka dengan falsafah “mobile first”, Weibo memaparkan kandungan dalam format suapan maklumat yang mudah dan menawarkan iklan asli yang mematuhi suapan maklumat di platformnya. Untuk menyokong format mudah alih, Weibo telah membangunkan dan sentiasa menyempurnakan enjin cadangan graf minat sosialnya, yang membolehkan pelanggannya melakukan pemasaran orang dan mensasarkan audiens berdasarkan demografi pengguna, hubungan sosial, minat dan tingkah laku, untuk mencapai kerelevanan, penglibatan dan keberkesanan pemasaran yang lebih besar.

Kenyataan Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan. Di samping itu, dari semasa ke semasa, kami atau wakil kami mungkin membuat kenyataan pandangan ke hadapan secara lisan atau bertulis. Kami asaskan kenyataan pandangan ke hadapan ini pada jangkaan dan unjuran kami mengenai peristiwa masa depan, yang kami peroleh daripada maklumat yang ada pada kami pada masa ini. Kenyataan pandangan ke hadapan sedemikian berkaitan dengan peristiwa masa depan atau prestasi masa depan kami, termasuk: prestasi kewangan dan unjuran kami; pertumbuhan hasil dan keuntungan kami; dan prospek perniagaan dan peluang kami. Anda boleh mengenal pasti kenyataan pandangan ke hadapan dengan kenyataan yang tidak sejarah, terutamanya yang menggunakan terminologi seperti “mungkin,” “sepatutnya,” “menjangka,” “merancang,” “meramalkan,” “berpotensi,” atau “berharap” atau negatif bagi istilah-istilah ini atau istilah yang serupa. Dalam menilai kenyataan pandangan ke hadapan ini, anda perlu mempertimbangkan pelbagai faktor, termasuk: keupayaan kami untuk mengubah arah Syarikat; keupayaan kami untuk mengikuti teknologi dan keperluan pasaran yang baru; dan persekitaran persaingan perniagaan kami. Faktor-faktor ini dan faktor-faktor lain mungkin menyebabkan keputusan sebenar kami berbeza secara material daripada mana-mana kenyataan pandangan ke hadapan.

Kenyataan pandangan ke hadapan hanya merupakan ramalan. Peristiwa pandangan ke hadapan yang dibincangkan dalam siaran akhbar ini dan kenyataan lain yang dibuat dari semasa ke semasa oleh kami atau wakil kami, mungkin tidak berlaku, dan peristiwa dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material dan tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, dan andaian mengenai kami. Kami tidak diwajibkan untuk mengemas kini mana-mana kenyataan pandangan ke hadapan.