Niu Technologies Sediakan Kemas Kini Jumlah Jualan Suku Ketiga 2023

BEIJING, Oct. 06, 2023 — Niu Technologies (“NIU”, or “the Company”) (NASDAQ: NIU), penyedia penyelesaian mobiliti bandar pintar terkemuka dunia, hari ini menyediakan keputusan jumlah jualan suku ketiga 2023.

3Q 2023 3Q 2022 YTD 2023 YTD 2022
Pasaran China 230,455 263,189 490,540 592,475
Pasaran Antarabangsa 35,468 57,609 81,786 100,839
Jumlah 265,923 320,798 572,326 693,314

Pada suku ketiga 2023, NIU menjual 265,923 unit, termasuk e-motorsikal, e-moped, e-basikal, skuter tendangan dan e-basikal. Bilangan unit yang dijual di pasaran China dan pasaran antarabangsa masing-masing adalah 230,455 dan 35,468.

Walaupun keseluruhan perlambatan aktiviti pengguna di China yang menjejaskan jumlah jualan kami berbanding tahun sebelumnya, produk baru kami yang baru dilancarkan telah diterima dengan baik oleh pelanggan kami, menyumbang kepada kira-kira 80% daripada jumlah jualan kami pada suku ketiga (dan kira-kira 60% daripada jumlah jualan setakat ini). Antara produk-produk ini, lebih daripada 1/3 daripada jualan adalah daripada produk baharu kami yang dilancarkan pada suku ini. Produk siri premium massa kami, yang berganding bahu dengan Kumamon, telah menarik minat yang besar, sementara model F400T kami, yang dilancarkan pada 8 Ogos, mendapat sambutan yang menggalakkan. Siaran langsung yang mendedahkan model F400T menarik hampir 1 juta penonton dan hampir 6,000 tempahan awal.

Jualan kami di pasaran mikro mobiliti luar negara telah mengalami pertumbuhan suku ke suku yang konsisten, dengan jualan mencapai 34,360 unit. Permintaan untuk skuter tendangan kami kekal stabil, selaras dengan jangkaan kami untuk perkembangan berterusan segmen ini. Pada bulan September, kami melancarkan model skuter tendangan elektrik terbaru kami – KQi Air dan KQi Air X. Kami percaya skuter gentian karbon inovatif ini bersedia untuk merevolusikan pasaran skuter elektrik ultra ringan dan menetapkan standard baharu untuk industri. Model istimewa ini seterusnya memperluaskan portfolio produk skuter tendangan antarabangsa kami, menunjukkan komitmen kami terhadap kecemerlangan, inovasi dan kelestarian. Kami melihat potensi yang besar untuk pasaran mikro mobiliti luar negara, terutamanya di Eropah dan Amerika Syarikat. Sejak beberapa dekad yang lalu, permintaan untuk pengangkutan mikro mobiliti telah melonjak, mengukuhkan dirinya sebagai satu kekuatan dominan dalam pasaran perjalanan tambahan dan memperluaskan asas pengguna kami kepada berbilion pengguna. Kami yakin bahawa mikro mobiliti akan terus menawarkan potensi pertumbuhan masa depan yang besar bagi kami.

Pengiraan jumlah jualan kami yang didedahkan di atas adalah berdasarkan penghantaran dari kilang pembuatan kami, yang mungkin agak berbeza daripada jumlah jualan yang diukur dari perspektif perakaunan dan pelaporan kewangan. Jumlah jualan NIU hanya mewakili satu ukuran prestasi kewangan syarikat dan tidak boleh bergantung sebagai penunjuk keputusan kewangan suku tahunan, yang bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk hasil daripada aksesori, alat ganti dan perkhidmatan, kos jualan, perbelanjaan operasi, dan lain-lain.

Mengenai NIU

Sebagai penyedia penyelesaian mobiliti bandar pintar terkemuka dunia, NIU mereka bentuk, mengilang dan menjual motosikal elektrik, moped, basikal dan skuter tendangan berprestasi tinggi. NIU mempunyai portfolio produk yang pelbagai yang memenuhi pelbagai permintaan pengguna kami dan menangani senario perjalanan bandar yang berbeza. Portfolio produk NIU terdiri daripada (i) enam siri skuter dan motosikal elektriknya, RQi, NQi, MQi, SQi, UQi, dan Gova, dan (ii) dua siri mikro-mobiliti, termasuk siri skuter tendangan, KQi, dan siri e-basikal, BQi. NIU telah menggunakan model runcit omnisaluran, mengintegrasikan saluran luar talian dan dalam talian, untuk menjual produknya dan memberikan perkhidmatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.niu.com.

Kenyataan Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan kenyataan pandangan ke hadapan di bawah peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “akan,” “menjangkakan,” “bertujuan,” “masa depan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan,” “berkemungkinan” dan kenyataan serupa yang lain. Antara perkara lain, gambaran perniagaan dan petikan daripada pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi NIU, mengandungi kenyataan pandangan ke hadapan. NIU juga boleh membuat kenyataan pandangan ke hadapan secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis yang lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan tentang kepercayaan, rancangan dan jangkaan NIU, adalah kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan pandangan ke hadapan melibatkan risiko tidak pasti yang inheren dan andaian. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan pandangan ke hadapan ini.