NEXEN TIRE mendapat kelulusan peralatan asal untuk generasi kelapan BMW 5 Series

– Pembuat tayar Korea Selatan mendapat kelulusan asal untuk tayar premium N’FERA SPORT

SEOUL, Korea Selatan, 25 Oktober 2023 — NEXEN TIRE, pengeluar tayar global terkemuka, mengumumkan bahawa ia menyediakan kelengkapan asal (OE) untuk generasi kelapan BMW 5 Series Sedan.

Tayar NEXEN TIRE N’FERA SPORT yang dibekalkan untuk kenderaan, adalah tayar sukan premium Eropah yang menyediakan prestasi basah dan kering yang cemerlang melalui groove longitudinal yang lebar dan ciri-ciri corak asimetrikal. Selain itu, pengoptimuman reka bentuk corak meningkatkan kebolehpercayaan kelajuan tinggi, prestasi pengendalian, dan penindasan bunyi secara signifikan dan cengkaman telah ditingkatkan dengan penggunaan campuran baharu.

Dalam ujian tayar musim panas yang dijalankan oleh majalah automotif terkemuka Eropah seperti AutoBild Jerman, ADAC, dan Ace Lenkrad, N’FERA SPORT menerima penarafan “kuat” dan “membeli”. Tayar itu juga dianugerahkan hadiah utama dalam kategori reka bentuk produk Anugerah Reka Bentuk Merah Dot di Jerman.

Berdasarkan kualiti dan teknologi melalui penyelidikan dan pembangunan berterusan, NEXEN TIRE merancang untuk meningkatkan bekalan tayar untuk kereta baharu kepada pembuat kereta mewah global dan mengukuhkan daya saingnya di pasaran Eropah.

NEXEN TIRE menyediakan tayar N’FERA SPORT saiz 225/55 R18 102Y XL.

Mengenai NEXEN TIRE

NEXEN TIRE, diasaskan pada tahun 1942, ialah pengeluar tayar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerja dengan 150 negara dan memiliki empat loji pengeluaran, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada tahun 2019, loji lain di Žatec, Czech, beroperasi. NEXEN TIRE menghasilkan tayar dengan teknologi dan kecemerlangan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV, dan trak ringan. NEXEN TIRE menyediakan kelengkapan asal kepada pembuat kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Buat kali pertama di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat itu berjaya meraih kejayaan besar anugerah reka bentuk utama di dunia pada tahun 2014.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.nexentire.com/international/

HUBUNGAN:
Sylvia Chang,
sylvia.chang@pivotp.co.kr