NEXEN TIRE memenangi Anugerah Reka Bentuk Baik 2023 untuk Roadian HTX 2

SEOUL, Korea Selatan, 12 Okt. 2023 – NEXEN TIRE, pengeluar tayar global utama, mengumumkan bahawa ia telah diberi Anugerah Reka Bentuk Baik (GDA) 2023 atau G-Mark di Jepun dalam kategori mobiliti untuk tayar laluan lebuhraya Roadian HTX 2.

Institut Promosi Reka Bentuk Jepun (JDP) menaja Anugerah Reka Bentuk Baik, yang mengiktiraf reka bentuk hebat dalam pelbagai sektor, dari barangan perindustrian hingga strategi perniagaan dan penganjuran acara. Ia adalah satu-satunya sistem semakan dan cadangan reka bentuk yang lengkap di Jepun, dan logo G Mark telah mendapat populariti sejak penubuhannya pada 1957. Anugerah Reka Bentuk Baik mengiktiraf dan memuliakan intipati reka bentuk, tidak kira bentuknya, dalam zaman di mana reka bentuk diperlukan untuk menyelesaikan isu dan meneroka idea baharu.

Roadian HTX 2 NEXEN TIRE adalah tayar laluan lebuhraya untuk SUV/LT dengan cengkaman salji dan prestasi jarak tempuh yang dipertingkatkan berbanding pesaingnya. Ia menawarkan cengkaman trek dan prestasi pengendalian yang dipertingkatkan walaupun dalam salji melalui teknologi 3D sipes – alur halus pada permukaan tayar – yang meningkatkan cengkaman.

Selain itu, reka bentuk pin penyejuk yang digunakan pada blok bahu secara berkesan melepaskan haba yang terhasil semasa memandu, meningkatkan ketahanan tayar walaupun dalam persekitaran pemanduan kelajuan tinggi, membolehkan pemanduan yang stabil. Dinding sisi juga dibezakan dengan menggunakan reka bentuk dengan tema yang berbeza pada bahagian dalam dan luar, membolehkan pemandu memasang reka bentuk dinding sisi yang sesuai dengan keutamaan mereka.

“Dengan pencapaian ini, kami merancang untuk terus membangunkan produk dengan prestasi dan reka bentuk yang cemerlang untuk meningkatkan kepuasan pelanggan dan seterusnya meningkatkan nilai jenama,” kata wakil NEXEN TIRE.

Perihal NEXEN TIRE
NEXEN TIRE, ditubuhkan pada 1942, adalah pengeluar tayar global yang beribu pejabat di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini berinteraksi dengan lebih kurang 150 negara di seluruh dunia dan memiliki empat kilang pembuatan – dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Satu lagi kilang di ┼Żatec, Republik Czech juga mula beroperasi pada 2019. NEXEN TIRE menghasilkan tayar untuk kereta penumpang, SUV dan trak ringan dengan teknologi canggih dan kecemerlangan dalam reka bentuk. NEXEN TIRE membekalkan tayar OE kepada pengeluar kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Pada 2014, syarikat ini mencapai grand slam empat anugerah reka bentuk teratas dunia buat kali pertama dalam kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.nexentire.com/international/

HUBUNGI: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr