Nasdaq meluluskan permintaan EHang untuk menggantung perdagangan ADS sehingga tidak lewat daripada 13 Oktober 2023 menunggu pengumuman penting

GUANGZHOU, China, 9 Okt. 2023 – EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), syarikat platform teknologi kenderaan udara autonomi (“AAV”) terkemuka dunia, mengumumkan bahawa menjangkakan pengumuman akan datang mengenai perkembangan yang sangat penting berkaitan dengan operasi perniagaannya, Syarikat secara sukarela meminta Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) untuk, dan Nasdaq telah meluluskan untuk sementara menggantung perdagangan saham terdeposit Amerika Syarikat (“ADS”) Syarikat sejak pasaran dibuka pada pukul 9:30 pagi, 9 Oktober 2023, Waktu Timur.

Syarikat merancang untuk mengumumkan perkembangan baru, dan membuat permohonan kepada Nasdaq untuk menyambung semula perdagangan ADS-nya, tidak lewat daripada pukul 5:00 pagi, 13 Oktober 2023, Waktu Timur.

Mengenai EHang

EHang (Nasdaq: EH) adalah syarikat platform teknologi kenderaan udara autonomi (AAV) terkemuka dunia. Misi kami adalah untuk menjadikan mobiliti udara yang selamat, autonomi, dan mesra alam boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan produk AAV dan penyelesaian komersial: mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar, dan penyelesaian media udara. Sebagai pelopor teknologi AAV dan penyelesaian komersial yang canggih di industri Urban Air Mobility (UAM) global, EHang terus meneroka sempadan langit untuk menjadikan teknologi terbang memberi manfaat kepada kehidupan kita di bandar pintar. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.ehang.com.

Kenyataan Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan kenyataan “pandangan ke hadapan” menurut “perlindungan selamat” peruntukan Akta Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “akan,” “jangkaan,” “menjangka,” “masa depan,” “berniat,” “pelan,” “percaya,” “anggaran,” “berkemungkinan” dan kenyataan serupa. Kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk kenyataan tentang kepercayaan dan jangkaan pengurusan, adalah kenyataan pandangan ke hadapan. Kenyataan pandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian intrinsik. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang terkandung dalam mana-mana kenyataan pandangan ke hadapan, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berkaitan dengan pensijilan jenis EH216-S, jangkaan kami mengenai permintaan untuk, dan penerimaan pasaran, produk AAV dan penyelesaian kami serta pengkomersialan perkhidmatan UAM, hubungan kami dengan rakan kongsi strategik, dan litigasi semasa dan litigasi potensi yang melibatkan kami. Pengurusan telah mendasarkan kenyataan pandangan ke hadapan ini kepada jangkaan, andaian, anggaran dan unjuran semasa mereka. Walaupun mereka percaya jangkaan, andaian, anggaran dan unjuran ini adalah munasabah, kenyataan pandangan ke hadapan tersebut hanya merupakan ramalan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, banyak daripadanya di luar kawalan pengurusan. Kenyataan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar EHang berbeza secara material daripada mana-mana keputusan masa depan, prestasi atau pencapaian yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan pandangan ke hadapan ini.

Hubungi Media: pr@ehang.com

Hubungi Pelabur: ir@ehang.com