Makmal Akademik Menonjolkan Kursus Inovatif, Menarik Pelabur Utama dengan Model Berdaya Komuniti

SINGAPURA, 27 Oktober 2023 — Academic Labs, platform pendidikan AI dan blockchain inovatif yang baharu, telah memperkenalkan set pertama kursus demo yang memberi tumpuan kepada topik teknologi yang sangat relevan seperti blockchain lapisan 2, ChatGPT, dan strategi pelaburan kripto. Kursus-kursus memotong ini memperlihatkan kaedah unik Academic Labs dalam memberi insentif kepada pencipta kandungan dan menyediakan pengalaman pembelajaran yang menyeronokkan dan bermain peranan.

Academic Labs dicadangkan dan diasaskan oleh Kingston Kwek, seorang usahawan kripto dan teknologi yang dihormati dari Singapura, di mana beliau juga merupakan pemilik dan ketua pegawai visi (CVO). Dalam temubual ini, Kwek menerangkan mengapa pendekatan Academic Labs yang bermula dari bawah dan didorong masyarakat membuatnya berbeza dalam dunia pendidikan blockchain yang masih baru.

“Academic Labs merupakan eksperimen sosial Web 3 unik pertama dalam penggunaan teknologi blockchain dalam pendidikan,” kata Kwek. “Ia akan menangani kekurangan bahan pendidikan dan platform untuk pendidikan AI dan kripto berdasarkan teknologi Web 3.”

Kwek menekankan bahawa dengan memberi insentif kepada pencipta kandungan dengan token Acad asli, Academic Labs boleh mengumpul sumber kandungan berkualiti tinggi yang diadaptasi setempat yang dihasilkan oleh masyarakat. “Kami telah memulakan bola berjalan melalui tiga video pertama kami untuk menetapkan piawaian untuk video seterusnya,” katanya.

Menurut Kwek, kursus demo ini pada teknologi blockchain lapisan 2, ChatGPT, dan strategi pelaburan kripto memberikan pelajar mahir rasa Academic Labs berpotensi. Dengan memberi insentif kepada masyarakat untuk mencipta kursus susulan yang lebih mendalam, platform ini boleh meningkat skala untuk menawarkan ratusan video pendek dan menarik tentang topik terkini.

“Apabila skala dan sub-topik video berkembang, Acad akan akhirnya bersilang dengan lebih banyak projek kripto dan pengurus dana kripto dan pertukaran, yang akan memberi Acad banyak lagi projek usaha sama berpotensi dengan projek kripto dan pengurus dana kripto dan pertukaran lain, untuk menambah nilai Acad dan rakan kongsi perniagaannya,” kata Kwek.

Tiga video demo ini memberi tumpuan kepada teknologi blockchain lapisan 2, ChatGPT, dan strategi pelaburan kripto. Video teknologi blockchain lapisan 2 memberi gambaran mengenai bagaimana penyelesaian lapisan 2 boleh meningkatkan prestasi blockchain untuk aplikasi seperti pembayaran kripto, NFT, dan permainan. Video ChatGPT menerangkan keupayaan konversasi maju AI itu, berdasarkan algoritma pembelajaran penguatkan yang meniru respons manusia. Dan video pelaburan kripto menyenaraikan faktor kunci seperti teknologi, tokenomi, dan sentimen masyarakat untuk menilai potensi pelaburan mata wang kripto baharu.

Walaupun hanya ringkasan, Kwek menekankan bahawa video demo ini hanyalah permulaan untuk memperlihatkan kaedah Academic Labs dan menetapkan piawaian kualiti untuk kandungan masa depan. Apabila perpustakaan berkembang, topik yang diliputi boleh menjadi lebih khusus dan mendalam, dengan mencipta ratusan video 3-10 minit yang tumpu pada subjek tertentu.

Contohnya, video masa depan boleh memberi sorotan laser ke arah penggunaan penyelesaian lapisan 2 khusus untuk permainan atau projek NFT. Atau memberi pandangan mendalam kepada komuniti NFT tertentu seperti Bored Ape Yacht Club. Perpustakaan ini yang dikumpul secara berkrowd akan menetapkan Academic Labs sebagai destinasi utama untuk pendidikan bentuk pendek tentang topik AI, kripto, dan blockchain memotong.

Pelabur pelopor strategik seperti Kwek juga menekankan visi yang menjanjikan di sebalik Academic Labs. “Apabila skala dan sub-topik video berkembang, Acad akan akhirnya bersilang dengan lebih banyak projek kripto dan pengurus dana kripto dan pertukaran, yang akan memberi Acad banyak lagi projek usaha sama berpotensi dengan projek kripto dan pengurus dana kripto dan pertukaran lain, untuk menambah nilai Acad dan rakan kongsi perniagaannya,” beliau menerangkan.

Sebagai pemimpin perniagaan Singapura yang berpengaruh, sokongan Kwek menunjukkan keyakinan kuat terhadap model Academic Lab yang didorong masyarakat untuk merevolusikan pendidikan blockchain. Insentif platform ini akan memberdayakan legion pencipta kandungan di seluruh dunia untuk membangunkan bahan yang sepadan dengan permintaan di pasaran terpencil.

Pendekatan ini yang dikumpul secara berkrowd dan kolaboratif membolehkan Academic Labs meningkat skala dengan pantas dan mempromosikan bersama pemain utama di ruang kripto. Usaha sama dengan projek, pertukaran, dan pelabur lain akan mewujudkan kitaran maklum balas positif, meningkatkan nilai token Acad dan potensi pendapatan bagi pencipta kandungan di platform.

Dengan fokus laser terhadap subjek yang sangat relevan, kaedah inovatif untuk mengumpul kandungan berkualiti yang diadaptasi secara tempatan secara berkrowd, dan sokongan pelabur strategik utama, Academic Labs bertujuan menjadi destinasi utama untuk pendidikan bentuk pendek dan memotong tentang teknologi AI, kripto, dan blockchain. Seperti ringkasan Kwek, platform ini mewakili “salah satu projek altcoin yang menarik di pasaran” dan mempunyai potensi besar dalam kitaran lembu berikutnya.

Mengenai Academic Labs

Academic Labs merupakan syarikat inovatif di garis hadapan transformasi pendidikan. Dengan fokus pada memanfaatkan kuasa teknologi blockchain, AI, dan Token Bukan Fungible (NFT), Academic Labs telah membangunkan platform pendidikan yang memecah untuk menjadikan pembelajaran lebih menarik, berkesan, dan mudah capai untuk semua.

Pautan Sosial

Kumpulan Telegram: https://web.telegram.org/k/#@academic_labs

Saluran Telegram: https://web.telegram.org/k/#@academiclabs

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/academic-labs/

X: https://x.com/Acad_Labs

Linktree: https://linktr.ee/academic_labs

Hubungan Media

Jenama: Academic Labs

Hubungi: Terry Tan

E-mel: Terry@academic-labs.org

Laman Web: https://academic-labs.org/