Mainz Biomed Laporkan Kejayaan daripada Kempen Pemantauan Kanser Kolorektal Pekerja dalam Perkongsian dengan Zöller-Kipper

Hampir separuh daripada pekerja Zöller-KipperGmbH di Jerman menyertai program skrining ini sehingga kini menggunakan ColoAlert®, ujian skrining kanser rektum (CRC) yang mudah digunakan di rumah oleh Mainz Biomed

BERKELEY, California dan MAINZ, Jerman, 31 Oktober 2023 — Mainz Biomed NV (NASDAQ: MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”) , syarikat diagnostik genetik molekul yang menumpukan kepada pengesanan awal kanser, mengumumkan keputusan perantaraan yang memberangsangkan daripada kempen skrining CRC melalui rakan kongsi BGM (“betriebliches Gesundheitsmanagement”)nya dengan Zöller-Kipper GmbH, sebahagian daripada kumpulan Zöller dengan lebih daripada 2,600 pekerja. Perkongsian ini dilancarkan pada April 2023, apabila Zöller-Kipper memilih ColoAlert®, ujian skrining CRC yang sangat berkesan dan mudah digunakan oleh Mainz Biomed untuk program kesihatan korporatnya.

“Kami gembira hampir separuh daripada pekerja Zöller-Kipper di Jerman telah menyambut baik kempen skrining kami. Keputusan perantaraan yang memberangsangkan ini semakin menguatkan komitmen kami untuk memperluas aksesibiliti ColoAlert® dan memastikan sebanyak mungkin orang dapat menikmati skrining yang berpotensi menyelamatkan nyawa,” kata Guido Baechler, Ketua Pegawai Eksekutif Mainz Biomed. “Kanser rektum adalah bentuk kanser yang kedua paling membunuh, dan pengesanan awal adalah penting untuk meningkatkan pilihan rawatan dan kadar kelangsungan hidup. Kami amat berterima kasih kepada Zöller-Kipper atas kerjasama berharga mereka dan pendekatan progresif mereka terhadap kebajikan pekerja. Inisiatif ini menetapkan precedent yang sangat kuat untuk kolaborasi masa depan kami dengan syarikat di seluruh Jerman dan Eropah.”

Menggunakan portal dalam talian Mainz Biomed, pekerja Zöller-Kipper mendaftar untuk menerima ujian ColoAlert® yang dihantar kepada mereka. Setelah sampel diterima dan diproses, keputusan ujian sulit dihantar balik kepada pekerja melalui portal, bersama penjelasan keputusan. Sekiranya pekerja telah memberi kebenaran untuk doktor diberitahu tentang keputusan ujian, maka doktor mereka boleh menyusul langsung dengan pesakit. Sebagai sebahagian komitmen kepada program BGM, Mainz Biomed memberikan pendidikan kepada pekerja dan doktor mengenai CRC dan cadangan langkah seterusnya.

“Sebagai pembekal terkemuka kenderaan pelupusan sisa dan pengangkat hidraulik dan elektrik di Eropah, kami di Zöller-Kipper yakin bahawa kesihatan pekerja kami adalah kekuatan terbesar kami. Kadar penyertaan mengesahkan bahawa bekerjasama dengan Mainz Biomed untuk menawarkan ujian skrining CRC yang mudah mereka adalah pelaburan berharga,” kata Irina Riffel, Ketua Sumber Manusia Zöller-Kipper. “CRC adalah penyakit yang memusnahkan, dan kami sangat gembira menyediakan ahli pasukan kami dengan penyelesaian yang mudah digunakan dan membenarkan keputusan yang boleh dipercayai dan cepat. Maklumbalas yang diterima daripada peserta adalah positif sepanjang masa. Kami bersyukur atas kerjasama berjaya dengan Mainz Biomed, perkhidmatan cemerlang mereka dan kami tidak sabar untuk terus bekerjasama.”

Sila lawati laman web pelabur rasmi Mainz Biomed di mainzbiomed.com/investors/ untuk maklumat lanjut.

Sila ikuti kami untuk terus dikemaskini:
LinkedIn
X (Sebelum ini Twitter)
Facebook

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyediakan kepekaan dan ketepatan yang tinggi dalam kit skrining kanser rektum (CRC) mudah digunakan di rumah. Ujian ini yang tidak invasif boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal yang lebih baik berbanding ujian darah tersembunyi dalam najis (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih kes kanser rektum berbanding ujian najis lain dan membenarkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara EU terpilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan jualan terus. Untuk menerima kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense’. Sekali diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk menubuhkan pengedaran berskala melalui program rakan kerjasama dengan pembekal perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Mengenai Kanser Rektum
Kanser rektum (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, mengikut World Cancer Research Fund International. US Preventive Services Task Force mengesyorkan bahawa skrining menggunakan ujian DNA dalam najis seperti ColoAlert® perlu dijalankan sekali setiap tiga tahun bermula pada umur 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoskopi dijalankan. Walau bagaimanapun, kira-kira sepertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah diserlakan untuk kanser kolorektal. Jurang ini dalam skrining mewakili peluang pasaran sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul bersiap pasaran untuk keadaan yang membahayakan nyawa. Produk utama Syarikat ialah ColoAlert®, ujian pengesanan awal tepat, tidak invasif dan mudah digunakan untuk kanser kolorektal berdasarkan deteksi multipleks genetik molekul secara masa nyata berdasarkan reaksi rantai polimeras (PCR) dalam sampel najis. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penting FDA untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga termasuklah PancAlert, ujian skrining awal kanser pankreas pada peringkat awal. Untuk maklumat lanjut, lawati mainzbiomed.com.