Mainz Biomed Laporkan Kejayaan daripada Kempen Pemantauan Kanser Kolorektal Pekerja dalam Perkongsian dengan Zöller-Kipper

Hampir separuh daripada pekerja Zöller-Kipper GmbH di Jerman telah menyertai program skrining ini setakat ini menggunakan ColoAlert®, ujian skrining kanser rektum (CRC) yang mudah digunakan di rumah oleh Mainz Biomed

BERKELEY, California dan MAINZ, Jerman, 31 Oktober 2023 — Mainz Biomed NV (NASDAQ: MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”) , syarikat diagnostik genetik molekul yang menumpukan kepada pengesanan awal kanser, mengumumkan keputusan perantaraan yang memberangsangkan daripada kempen skrining CRC melalui rakan kongsi BGM (“betriebliches Gesundheitsmanagement”)nya dengan Zöller-Kipper GmbH, sebahagian daripada kumpulan Zöller dengan lebih daripada 2,600 pekerja. Kempen itu dilancarkan pada April 2023 apabila Zöller-Kipper memilih ColoAlert®, ujian skrining CRC yang sangat berkesan dan mudah digunakan oleh Mainz Biomed untuk program kesihatan korporatnya.

“Kami gembira hampir separuh daripada pekerja Zöller-Kipper di Jerman telah menerima kempen skrining kami. Keputusan perantaraan yang memberangsangkan ini semakin menguatkan komitmen kami untuk memperluaskan kebolehcapaian ColoAlert® dan memastikan sebanyak mungkin orang dapat mendapat manfaat daripada skrining yang mungkin menyelamatkan nyawa,” kata Guido Baechler, Ketua Pegawai Eksekutif Mainz Biomed. “Kanser rektum adalah bentuk kanser kedua paling membunuh, dan pengesanan awal adalah penting untuk meningkatkan pilihan rawatan dan kadar kelangsungan hidup. Kami sangat berterima kasih kepada Zöller-Kipper atas kerjasama berharga mereka dan kerana mempunyai pendekatan yang progresif terhadap kebajikan pekerja. Inisiatif ini menetapkan precedent yang sangat kuat untuk kolaborasi masa depan kami dengan syarikat di seluruh Jerman dan Eropah.”

Menggunakan portal dalam talian Mainz Biomed, pekerja Zöller-Kipper mendaftar untuk mendapatkan ujian ColoAlert® dihantar kepada mereka. Setelah sampel diterima dan diproses, keputusan ujian sulit dihantar balik kepada pekerja melalui portal, bersama-sama dengan penjelasan keputusan. Jika pekerja telah meluluskan untuk doktor mereka dimaklumkan tentang keputusan ujian, maka doktor mereka boleh langsung mengikuti pekerja tersebut. Sebagai sebahagian daripada komitmen kepada program BGM, Mainz Biomed memberikan pendidikan kepada pekerja dan doktor mengenai CRC dan cadangan langkah seterusnya.

“Sebagai pembekal terkemuka kenderaan pelupusan sisa dan pengangkat elektrik dan hidraulik di Eropah, kami di Zöller-Kipper yakin bahawa kesihatan pekerja kami adalah kekuatan terbesar kami. Kadar penyertaan mengesahkan bahawa bekerjasama dengan Mainz Biomed untuk menawarkan ujian skrining CRC yang mudah mereka adalah pelaburan yang berharga,” kata Irina Riffel, Ketua Sumber Manusia Zöller-Kipper. “CRC adalah penyakit yang menghancurkan, dan kami sangat gembira menyediakan ahli pasukan kami dengan penyelesaian yang mudah digunakan dan membenarkan keputusan yang boleh dipercayai dan cepat. Maklumbalas yang kami terima daripada peserta adalah positif sepanjang masa. Kami bersyukur atas kerjasama yang berjaya dengan Mainz Biomed, perkhidmatan cemerlang mereka dan kami berharap untuk terus bekerjasama.”

Sila lawati laman web pelabur rasmi Mainz Biomed di mainzbiomed.com/investors/ untuk maklumat lanjut.

Sila ikuti kami untuk terus dikemaskini:
LinkedIn
X (Sebelum ini Twitter)
Facebook

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyediakan kepekaan dan ketepatan yang tinggi dalam kit skrining kanser rektum (CRC) mudah digunakan di rumah. Ujian ini yang tidak invasif boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal yang lebih baik berbanding ujian darah dalam najis (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser rektum berbanding ujian najis lain dan membenarkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara-negara EU yang dipilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung. Untuk menerima kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense’. Sekali diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk menubuhkan pengedaran berskala melalui program rakan kerjasama dengan pembekal perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Mengenai Kanser Rektum
Kanser rektum (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, mengikut World Cancer Research Fund International. Jawatankuasa Perkhidmatan Pencegahan US mengesyorkan bahawa skrining menggunakan ujian DNA najis seperti ColoAlert® harus dijalankan sekali setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoskopi dijalankan. Walau bagaimanapun, kira-kira sepertiga daripada penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser kolorektal. Jurang ini dalam skrining mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul berskala pasaran untuk keadaan yang membahayakan nyawa. Produk utama Syarikat adalah ColoAlert®, ujian pengesanan awal tepat, tidak invasif dan mudah digunakan untuk kanser rektum berdasarkan deteksi multipleks genetik molekul sebenar berdasarkan teknologi amplifikasi rantai polimeras (PCR) dalam sampel najis. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penting FDA untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga termasuk PancAlert, ujian skrining awal kanser pankreas pada peringkat awal. Untuk maklumat lanjut, lawati mainzbiomed.com.

Untuk pertanyaan media –

Di Eropah:
MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20
mainzbiomed@mc-services.eu

Di AS:

Josh Stanbury
+1 416 628 7441
josh@sjspr.co

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi info@mainzbiomed.com

Kenyataan Prospektif
Beberapa kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini adalah “kenyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif boleh