Mainz Biomed akan mempamerkan ColoAlert® di UEG Week 2023 di Copenhagen, Denmark

Ahli pasukan Mainz Biomed akan hadir sepanjang acara di booth Syarikat yang terletak di Dewan C, Stand C3-92

BERKELEY, Calif. dan MAINZ, Jerman, 11 Okt. 2023 – Mainz Biomed NV (NASDAQ:MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), syarikat diagnostik genetik molekul terkemuka yang memberi tumpuan kepada pengesanan kanser awal, mengumumkan penyertaannya dalam UEG Week akan datang. Acara terkemuka ini, yang dianjurkan oleh United European Gastroenterology dan dijadualkan berlangsung di Copenhagen, Denmark, dari 14 hingga 17 Oktober, berfungsi sebagai platform utama untuk membincangkan kemajuan dan penemuan terkini dalam bidang gastroenterologi.

Diiktiraf sebagai perhimpunan penting dalam bidang ini, UEG Week membincangkan isu-isu kritikal dalam gastroenterologi, menyediakan peluang ideal bagi Mainz Biomed untuk berinteraksi dengan pakar gastroenterologi, onkologi, dan pemegang taruh antarabangsa yang berminat untuk memajukan pengesanan awal kanser kolorektal (CRC).

Ahli pasukan Mainz Biomed akan hadir sepanjang acara mempamerkan ColoAlert®, produk utama Syarikat, iaitu ujian pengesanan di rumah yang sangat berkesan dan mesra pengguna untuk kanser kolorektal (CRC).

Para tetamu dijemput melawat booth Syarikat – yang terletak di Dewan C, Stand C3-92 – untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kepentingan pengesanan awal kanser kolorektal dan meneroka potensi kerjasama dan peluang perkongsian.

Sila lawati laman web rasmi Mainz Biomed untuk pelabur di mainzbiomed.com/investors/ untuk maklumat lanjut.

Sila ikuti kami untuk kekal terkini:
LinkedIn
X (Sebelum ini Twitter)
Facebook

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyediakan sensitiviti dan spesifisiti yang tinggi dalam ujian pengesanan di rumah kanser kolorektal (CRC) yang mesra pengguna. Ujian tanpa invasif ini boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan dengan menganalisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal yang lebih baik berbanding ujian darah tersembunyi tinja (FOBT). Berdasarkan teknologi Polymerase Chain Reaction (PCR), ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser kolorektal berbanding ujian tinja lain dan membolehkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini telah dipasarkan secara komersial di beberapa negara EU melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung. Untuk mendapat kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense.’ Setelah diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk mewujudkan pengedaran boleh skalakan melalui program rakan kongsi perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Mengenai kanser kolorektal
Kanser kolorektal (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baharu dilaporkan pada tahun 2020, menurut World Cancer Research Fund International. US Preventive Services Task Force mengesyorkan saringan dengan ujian DNA tinja seperti ColoAlert® perlu dijalankan setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta kolonoskopi dijalankan. Walau bagaimanapun, kira-kira sepertiga daripada penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser kolorektal. Jurang dalam saringan ini mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul yang bersedia untuk dipasarkan bagi keadaan yang mengancam nyawa. Produk utama Syarikat ialah ColoAlert®, ujian pengesanan awal kanser kolorektal yang tepat, tidak invasif dan mudah digunakan berdasarkan pengesanan molekul-genetik PCR masa nyata dalam sampel tinja. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penting FDA untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Mainz Biomed turut merangkumi PancAlert, ujian saringan kanser pankreas peringkat awal. Untuk ketahui lebih lanjut, layari mainzbiomed.com.

Untuk pertanyaan media

Di Eropah:

MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20
mainzbiomed@mc-services.eu

Di AS:

Josh Stanbury
+1 416 628 7441
josh@sjspr.co

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi info@mainzbiomed.com

Penyataan Masa Depan
Kenyataan tertentu yang dibuat dalam siaran akhbar ini adalah “kenyataan masa depan” dalam lingkungan peruntukan “perlindungan pelabuhan selamat” Akta Sekuriti Swasta Litigasi Reform 1995. Kenyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “menjangkakan”, “percaya”, “menganggarkan”, “merancang”, “pandangan” dan ungkapan masa depan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau tren masa depan atau yang bukan kenyataan perkara sejarah. Kenyataan masa depan ini mencerminkan analisis maklumat semasa dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Oleh itu, berhati-hati perlu dilakukan dalam bergantung kepada kenyataan masa depan. Disebabkan risiko diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan jangkaan atau unjuran Syarikat. Faktor-faktor berikut, antara lain, boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang diterangkan dalam kenyataan masa depan ini: (i) kegagalan untuk mencapai sasaran pembangunan dan sasaran berkaitan; (ii) perubahan dalam undang-undang atau peraturan yang berkenaan; (iii) kesan pandemik COVID-19 ke atas Syarikat dan pasaran semasa atau yang dicadangkan; dan (iv) risiko dan ketidakpastian lain yang dibincangkan dari semasa ke semasa dalam laporan lain dan penyata awam lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC). Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor ini dan faktor lain yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan unjuran Syarikat boleh didapati dalam penyataan awal dengan SEC, termasuk laporan tahunannya pada Borang 20-F yang difailkan pada 7 April 2023. Penyataan SEC Syarikat boleh didapati secara awam di laman web SEC di www.sec.gov. Sebarang kenyataan masa depan yang dibuat oleh kami dalam siaran akhbar ini hanya berdasarkan maklumat yang sedia ada pada Mainz Biomed dan hanya merujuk pada tarikh kenyataan dibuat. Mainz Biomed tidak bertanggungjawab untuk mengemaskini secara awam apa-apa kenyataan masa depan akibat maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya.