Mainz Biomed akan Bentangkan Keputusan Terperinci Kajian ColoFuture di Persidangan Antarabangsa Gastroenterologi

  • Ujian klinikal yang menilai penanda mRNA novel Syarikat itu menunjukkan kepekaan 94% untuk kanser kolorektal dengan spesifisiti 97% dan kepekaan adenoma maju 81%
  • Persidangan Antarabangsa ke-4 Pulsus Group mengenai Gastroenterologi, yang akan diadakan di Paris, Perancis, mengumpulkan penceramah terkenal dunia untuk berkongsi penemuan dan menerima kemas kini dalam bidang Gastroenterologi

BERKELEY, Calif. dan MAINZ, Jerman, 27 Sept. 2023 — Mainz Biomed N.V. (NASDAQ:MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), sebuah syarikat diagnostik genetik molekular yang mengkhususkan diri dalam pengesanan awal kanser, mengumumkan hari ini bahawa ia akan membentangkan keputusan terperinci yang positif daripada kajian ColoFuture di Persidangan Antarabangsa ke-4 mengenai Gastroenterologi yang berlangsung pada 16 hingga 18 Oktober di Paris, Perancis. Kajian ColoFuture adalah ujian klinikal antarabangsa pelbagai pusat yang menilai potensi untuk mengintegrasikan portfolio penanda ekspresi gen (mRNA) novel ke dalam ColoAlert®, ujian saringan kanser kolorektal (CRC) yang sangat berkesan dan mudah digunakan yang dikomersialkan di seluruh Eropah dan di wilayah antarabangsa terpilih.

“Data yang dihasilkan daripada kajian ini mewakili titik perubahan yang berpotensi besar untuk pengesanan CRC dan kami teruja untuk berkongsi butiran penemuan kami dengan hadirin antarabangsa pakar perubatan,” kata Guido Baechler, Ketua Pegawai Eksekutif Mainz Biomed. “Beberapa penanda mRNA novel telah dikenal pasti untuk integrasi yang berpotensi ke dalam percubaan klinikal PMA berpenentu FDA kami, dan kami menantikan perbandingan hasil ColoFuture dengan keputusan kajian klinikal eAArly DETECT kami yang kekal mengikut jadual untuk dilaporkan pada suku keempat tahun ini.”

Butiran Pembentangan:

Abstrak QC-ICGR23-128
Sesi

Sesi poster, Persidangan Antarabangsa ke-4 mengenai Gastroenterologi, Paris, Perancis

Tajuk Pendekatan pengesanan awal Kanser Kolorektal dan Adenoma Maju bukan invasif baharu berdasarkan mRNA dan AI – Tinjauan data interim pertama kajian kawalan kes antarabangsa COLOFUTURE
Pembentang Dr. Moritz Eidens

Kajian ColoFuture adalah ujian klinikal antarabangsa yang menilai prestasi ColoAlert dengan penanda mRNA baharu Syarikat untuk menentukan kepekaan dan spesifisiti untuk adenokarsinoma kolorektal dan lesi prakanserus maju di kolon. Ia merangkumi 220 subjek berusia 40-85 tahun (45% wanita, 55% lelaki, purata umur 62.3 tahun) dari pusat penyertaan di Jerman, Norway dan Denmark. Syarikat melaporkan keputusan atas ColoFuture pada September 2023, dan perkara utama termasuk kepekaan 94% dan spesifisiti 97% untuk kanser kolorektal, serta kepekaan 81% untuk adenoma maju. Kajian eAArly DETECT adalah komponen AS ColoFuture yang merekrut 250 subjek merentasi 25 tapak.

Persidangan Antarabangsa ke-4 mengenai Gastroenterologi mengumpulkan penceramah terkenal dunia termasuk saintis, doktor, profesor, pemeriksa, pengajar, dan penyelidik untuk berkongsi penemuan dan idea pembelahan tanah dalam bidang penyelidikan gastrointestinal.

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, memberikan kepekaan dan spesifisiti yang tinggi dalam kit ujian saringan kanser kolorektal (CRC) yang mudah digunakan dan boleh digunakan di rumah. Ujian bukan invasif ini boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan dengan menganalisis DNA tumor, menawarkan pengesanan awal yang lebih baik daripada ujian darah okult fekal (FOBT). Berdasarkan teknologi Polymerase Chain Reaction (PCR) masa nyata, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser kolorektal berbanding ujian tinja lain dan membolehkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara EU terpilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung. Untuk mendapat kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense.’ Setelah diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk mewujudkan pengedaran skalabil melalui program rakan kongsi kolaboratif dengan penyedia perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Mengenai Kanser Kolorektal
Kanser kolorektal (CRC) adalah kanser ketiga paling biasa di dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baharu dilaporkan pada 2020, menurut World Cancer Research Fund International. Pasukan Petugas Perkhidmatan Pencegahan AS mengesyorkan bahawa saringan dengan ujian DNA tinja seperti ColoAlert® perlu dijalankan setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta kolonoskopi dijalankan. Walau bagaimanapun, kira-kira satu pertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah menjalani saringan kanser kolon. Jurang dalam saringan ini mewakili peluang pasaran AS keseluruhan bernilai lebih daripada $4.0B.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekular pasaran sedia untuk keadaan yang mengancam nyawa. Produk utama Syarikat ialah ColoAlert®, ujian pengesanan awal kanser kolorektal (CRC) yang tepat, tidak invasif dan mudah digunakan, berdasarkan pengesanan berganda molekul-genetik biomarker masa nyata Polymerase Chain Reaction (PCR) dalam sampel tinja. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penentu FDA AS untuk kelulusan kawal selia. Portfolio calon produk Mainz Biomed juga merangkumi PancAlert, ujian saringan kanser pankreas peringkat awal. Untuk ketahui lebih lanjut, layari