Logo jenama NEXEN TIRE akan muncul di skrin papan tanda permainan sukan di rumah dan tempat lawan di Amerika Syarikat

Syarikat mengumumkan lanjutan paparan logo jenama melalui perlawanan rumah dan jauh dari liga sukan NBA, MLB, NCAA dan NHL terpilih

SEOUL, Korea Selatan, 23 Oktober 2023 — NEXEN TIRE, pengeluar tayar global terkemuka, hari ini mengumumkan lanjutan paparan iklan logo jenama yang akan muncul di kalangan platform dalam talian dan luar talian di liga sukan AS seperti NBA, MLB, NCAA, dan NHL.

Bermula 24 Oktober, logo NEXEN TIRE akan dipaparkan di tepi gelanggang dalam permainan NBA serta di televisyen bagi menjangkau pasaran sasaran utama syarikat di seluruh Amerika Utara.

Berikutan NBA, paparan iklan logo syarikat akan kelihatan di kalangan pasukan MLB terpilih bermula Mac 2024 serta NCAA bermula November 2023.

“Melalui perkongsian dengan organisasi sukan di pasaran Eropah dan Amerika Syarikat, pengeluar tayar telah meningkatkan paparan jenama selama bertahun-tahun,” kata Travis Kang, Ketua Eksekutif Global NEXEN TIRE. “Usaha NEXEN TIRE menggunakan iklan menggambarkan komitmen syarikat untuk memanfaatkan kuasa sukan dan budaya untuk meningkatkan pengiktirafan jenama di kalangan pengguna dan pelanggannya.”

Sementara itu, NEXEN TIRE telah bekerjasama dengan Anaheim Ducks NHL (2021) dan Chicago Blackhawks (2022) di mana logo syarikat akan muncul sepanjang musim 2023-24.

Mengenai NEXEN TIRE
NEXEN TIRE, diasaskan pada 1942, ialah pengeluar tayar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerjasama dengan 150 negara dan memiliki empat loji pengeluaran, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada 2019, satu lagi loji di ┼Żatec, Czech, memulakan operasi. NEXEN TIRE mengeluarkan tayar dengan teknologi terkini dan kecemerlangan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV, dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar peralatan asal kepada pengeluar global di pelbagai negara di seluruh dunia. Buat kali pertama di kalangan pengeluar tayar pelbagai di dunia, syarikat mencapai kejayaan besar anugerah reka bentuk empat teratas di dunia pada 2014.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.nexentire.com/international/

HUBUNGAN: HUBUNGAN: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr