Kaixin Auto Holdings mengumumkan penerimaan surat Nasdaq mengenai pematuhan keperluan harga bidaan minimum

BEIJING, Sept. 29, 2023 – Kaixin Auto Holdings (“Kaixin” atau “Syarikat”) (NASDAQ: KXIN) hari ini mengumumkan penerimaan surat pemberitahuan bertarikh 28 September 2023 daripada jabatan Kelayakan Penyenaraian Bursa Saham Nasdaq (“Nasdaq”), memaklumkan Kaixin bahawa, Kakitangan Nasdaq telah menentukan bahawa untuk 10 hari perniagaan berturut-turut yang lalu, dari 15 September hingga 28 September 2023, harga bidaan penutupan saham biasa Syarikat telah pada AS$1.00 setiap saham atau lebih. Oleh itu, Syarikat telah memulihkan pematuhan Peraturan Penyenaraian Nasdaq 5550(a)(2).

Mengenai Kaixin Auto Holdings

Kaixin Auto Holdings adalah pengeluar kenderaan tenaga baharu terkemuka di China, dilengkapi dengan pasukan profesional yang kaya dengan pengalaman dalam R&D, pengeluaran, dan pemasaran, dan kemudahan pengeluaran dengan kapasiti penampalan, kimpalan, pengecatan, dan operasi pemasangan. Kaixin menghasilkan beberapa model kenderaan penumpang dan logistik elektrik. Syarikat komited untuk membina kedudukan pasaran antarabangsa yang kompetitif yang mengintegrasikan kehadiran dalam talian dan luar talian serta operasi perniagaan yang pelbagai. Dengan memanfaatkan kepakaran pasukan profesionalnya dan didorong oleh inspirasi untuk inovasi dan kelestarian, Kaixin bertujuan untuk menyumbang kepada mencapai matlamat “puncak pelepasan karbon dan karbon neutral”.

Penafian

Pengumuman ini mungkin mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan ini dibuat di bawah peruntukan “perlindungan pelabuhan selamat” Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta A.S. 1995. Pernyataan pandangan ke hadapan ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan,” “menjangkakan,” “masa depan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan” dan pernyataan serupa. Antara lain, tinjauan perniagaan untuk 2021 dan petikan daripada pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi Kaixin, mengandungi pernyataan pandangan ke hadapan. Kaixin juga boleh membuat pernyataan lisan atau bertulis yang menghadap ke hadapan dalam pengemukaan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (“SEC”), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Kaixin, adalah pernyataan pandangan ke hadapan. Pernyataan pandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian intrinsik. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam sebarang pernyataan pandangan ke hadapan, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: matlamat dan strategi kami; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan kami; jangkaan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasaran untuk perkhidmatan kami; jangkaan kami mengenai pengekalan dan pengukuhan hubungan kami dengan dealer kereta; rancangan kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna, infrastruktur dan tawaran perkhidmatan; persaingan dalam industri kami di China; dan dasar dan peraturan kerajaan yang berkaitan dengan industri kami. Maklumat lanjut mengenai risiko ini dimasukkan dalam dokumen lain yang kami failkan dengan SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam siaran akhbar ini dan dalam lampiran adalah setakat tarikh siaran akhbar ini, dan Kaixin tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini sebarang pernyataan pandangan ke hadapan, kecuali seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Kaixin Auto Holdings
Hubungan Pelabur
E-mel: ir@kaixin.com

SUMBER: Kaixin Auto Holdings