ITM Laporan Mengenai Penyertaan dalam Forum Pusat Antarabangsa untuk Onkologi Ketepatan dan Mengumumkan Sokongan untuk Akademi ICP untuk Teranostik

Garching / Munich, Jerman, 24 Oktober 2023 – ITM Isotope Technologies Munich SE (ITM), syarikat bioteknologi radiofarmaka terkemuka, hari ini melaporkan penyertaannya di Persidangan Ketiga Pusat-Pusat Antarabangsa untuk Onkologi Ketepatan (ICPO) Forum untuk Teranostik dalam Onkologi Ketepatan yang berlangsung di Garching berhampiran Munich, Jerman, dari 12-13 Oktober 2023. Syarikat itu juga mengumumkan sokongan untuk Akademi Teranostik ICPO yang baru ditubuhkan, yang dilancarkan sebagai sebahagian daripada acara tersebut.

Tuan punya penganjuran, ICPO ialah sebuah yayasan bebas Jerman yang bekerja untuk memajukan akses ke diagnostik dan rawatan Onkologi Ketepatan Radiomolekul (RPO) untuk pesakit kanser di seluruh dunia. Lebih 200 peserta antarabangsa menghadiri dari bidang termasuk onkologi, perubatan nuklear, dan penyokong pesakit. Acara berlangsung di Pusat Kongres Sains Munich, lokasi bersebelahan dengan ibu pejabat dan kemudahan pengeluaran ITM untuk n.c.a. Lutetium-177.

ITM menyertai Forum untuk berkongsi pandangan penting tentang langkah-langkah pengeluaran dan bekalan sebagai pakar terkemuka dalam Rawatan Radiofarmaka (RPT). Wakil syarikat juga mempersembahkan Anugerah Generasi Berikutnya Maurits W. Geerlings yang mulia dan menyumbang kepada pelancaran Akademi Teranostik ICPO.

Dr. Michael Siegl, Pengurus Produk di ITM, mempersembahkan strategi syarikat untuk memenuhi permintaan masa depan melalui pengembangan kapasiti semasa sesi ucapan “Pengeluaran dan Penghantaran: Teranostik Radiomolekul di Persimpangan”. Dr. Siegl meninjau bagaimana ITM menggunakan kepakaran sebagai pengeluar terbesar dunia untuk n.c.a. Lutetium-177 untuk memastikan ia bersedia menangani permintaan masa depan untuk Aktinium-225 kerana isotop pelancar alfa menjadi semakin penting.

Sebagai sebahagian daripada persidangan, Richard Henkelmann, Pengarah Urusan anak syarikat ITM iaitu ITM Medical Isotopes, berbesar hati mempersembahkan Anugerah Maurits W. Geerlings Generasi Berikutnya ke-2 untuk penyelidikan cemerlang dan sumbangan dalam radiofarmaka Aktinium-225 kepada Dr. Sanjana Ballal, Penyelidik Kanan-Fizik Perubatan di All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) di New Delhi, India, dan Dr. Mariza Vorster, Ketua Bahagian Klinikal dan Profesor Bersekutu di Kwa-Zulu Natal dan Hospital Inkosi Albert Luthuli di Afrika Selatan.

ITM juga mengumumkan sokongannya untuk Akademi Teranostik ICPO, yang dilancarkan di acara tersebut. Dengan lebih 30 pakar sumbang, platform latihan ini menawarkan kira-kira 50 jam pendidikan e-pembelajaran berasaskan video kepada doktor, fizik perubatan, radiokimia dan jururawat yang berminat menggunakan teranostik radiomolekul dalam amalan klinikal mereka. Program ini, terdiri daripada tiga aliran kerja, berakhir dengan peserta menyempurnakan semua modul latihan dan dianugerahkan sijil antarabangsa RPO. Sebagai sebahagian daripada fasa percubaan selama dua bulan melibatkan lebih 700 peserta dari 300 hospital, 340 sijil pertama dianugerahkan kepada peserta yang berjaya menyempurnakan tahap pertama kursus, dengan itu memperoleh sijil antarabangsa dalam latihan teori asas RPT dalam onkologi ketepatan.

Sebagai sebahagian daripada perkongsian awam swasta dengan Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ GmbH), ITM telah menyokong dan dengan itu membolehkan pembangunan fasa percubaan secara signifikan. Syarikat ini telah selanjutnya menjanjikan untuk mengukuhkan program itu dengan 100-150 biasiswa setiap tahun untuk memberikan peserta akses penuh ke program pendidikan dalam talian untuk memperoleh sijil akhir. Selain itu, ITM akan membantu ICPO meluaskan ketersediaan program latihan ke pelbagai geografi termasuk India sebagai langkah seterusnya dalam terus membangunkan program itu.

“Kami amat menghargai peluang untuk menyertai forum ICPO bersama pakar lain dalam bidang ini dan kami terhormat dapat menyokong pelancaran dan pertumbuhan Akademi Teranostik ICPO. Bilangan diagnostik dan terapi baharu yang menjanjikan sedang dibangunkan dalam perubatan nuklear semakin meningkat. Program pendidikan seperti Akademi akan memastikan pakar yang terlatih tinggi dapat menggunakan kaedah ini untuk memberikan pesakit di seluruh dunia dengan rawatan yang lebih baik dan hasil,” kata Steffen Schuster, CEO ITM.

Tentang ITM Isotope Technologies Munich SE

ITM, syarikat bioteknologi radiofarmaka terkemuka, komited untuk menyediakan generasi baharu teranostik dan diagnostik ketepatan radiomolekul untuk tumor sukar dirawat. Kami bertujuan memenuhi keperluan pesakit kanser, klinisian dan rakan kongsi kami melalui kecemerlangan dalam pembangunan, pengeluaran dan bekalan global. Dengan faedah pesakit sebagai prinsip panduan untuk segala yang kami lakukan, ITM membangunkan portfolio onkologi ketepatan yang meluas, termasuk dua kajian fasa III, dengan menggabungkan radioisotop berkualiti tinggi kami dengan pelbagai molekul sasaran. Dengan memanfaatkan hampir dua dekad kepakaran radiofarmaka perintis kami, kedudukan industri pusat dan rangkaian global yang mapan, ITM berazam untuk memberikan pesakit rawatan sasaran lebih berkesan untuk meningkatkan hasil klinikal dan kualiti hidup.
www.itm-radiopharma.com

Hubungan ITM
Komunikasi Korporat
Svenja Gärtner / Gerrit Siegers
Telefon: +49 89 329 8986 1502
E-mel: communications@itm-radiopharma.com

Hubungan Pelabur
Ben Orzelek
Telefon: +49 89 329 8986 1009
E-mel: investors@itm-radiopharma.com

Lampiran

  • 20231024_ PR_ITM ICPO Forum and Academy