Huize Holding Limited akan Mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan pada 30 November 2023

SHENZHEN, China, Oktober 31, 2023 — Huize Holding Limited, (“Huize”, syarikat atau “kami”) (NASDAQ: HUIZ), sebuah platform terkemuka untuk produk dan perkhidmatan insurans digital untuk pengguna generasi baharu di China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan mesyuarat agung tahunan pemegang saham di 76/F, The Center, 99 Queen’s Road, Central, Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China, pada 30 November 2023 jam 10:00 pagi (waktu Hong Kong).

Tiada cadangan akan dikemukakan untuk kelulusan pemegang saham dalam mesyuarat agung tahunan. Sebaliknya, mesyuarat agung tahunan akan berfungsi sebagai forum terbuka untuk pemegang saham dan pemilik benefisial saham depositari Amerika Syarikat syarikat (“ADSs“) untuk membincangkan hal ehwal syarikat dengan pengurusan.

lembaga pengarah Syarikat telah menetapkan penutupan perniagaan pada 1 November 2023 sebagai tarikh rekod (“Tarikh Rekod“). Pemegang rekod saham biasa Syarikat pada penutupan perniagaan pada Tarikh Rekod layak untuk notis mesyuarat agung tahunan dan sebarang penangguhan atau penangguhan selepasnya. Notis mesyuarat agung tahunan tersedia di bahagian Hubungan Pelabur laman web Syarikat di http://ir.huize.com. Syarikat telah mengemukakan laporan tahunannya pada Borang 20-F (“Laporan Tahunan“) yang termasuk penyata kewangan diaudit Syarikat untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022 kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (“SEC“). Laporan Tahunan Syarikat boleh diakses di laman webnya di http://ir.huize.com, serta di laman web SEC di http://www.sec.gov.

Tentang Huize Holding Limited

Huize Holding Limited adalah platform terkemuka untuk produk dan perkhidmatan insurans digital untuk pengguna generasi baharu di China. Menyasarkan generasi muda, Huize komited untuk memberikan pelanggan insuransnya untuk keperluan insurans sepanjang hayat mereka. Dengan menggunakan platform dalam talian, Huize menawarkan pelbagai produk insurans dengan fokus pada produk insurans jangka panjang hayat dan kesihatan dan memberdayakan rakan kongsi insuransnya untuk mencapai dasar pelanggan yang terpecah secara besar-besaran dalam pasaran jualan insurans secara cekap dan meningkatkan jualan insurans mereka. Huize memberikan pengalaman dan perkhidmatan insurans digital kepada pelanggan insurans, termasuk cadangan produk yang sesuai, perkhidmatan nasihat, underwriting pintar, dan bantuan dalam permohonan dan penyelesaian tuntutan, yang secara signifikan meningkatkan pengalaman urus niaga.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
investor@huize.com

Hubungan Media
mediacenter@huize.com

Christensen

Di China
Puan Crystal Lai
Telefon: +852 2117 0861
E-mel: crystal.lai@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com