Huize Bermitra dengan Junlong Life untuk Melancarkan “Penjagaan Kritikal No.6” – Produk Insurans Penyakit Kritikal Pelbagai Manfaat Dipertingkat

SHENZHEN, China, 13 Okt. 2023 – Huize Holding Limited, (“Huize”, “Syarikat” atau “kami”) (NASDAQ: HUIZ), platform produk dan perkhidmatan insurans digital generasi baharu yang terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah bersekutu dengan Junlong Life Insurance Company Limited (“Junlong Life”) untuk melancarkan “Guardian Critical Care No.6”, produk insurans penyakit kritikal faedah berganda terkini dalam siri “Guardian Critical Care”, yang dilancarkan buat pertama kali pada tahun 2018.

“Guardian Critical Care No.6” menyediakan perlindungan yang luas untuk 120 penyakit serius, dan dibezakan oleh lima ciri produk utama: (i) maksimum 18 tuntutan untuk penyakit ringan hingga serius (dengan sehingga 6 tuntutan untuk penyakit serius); (ii) tiada sekatan ke atas tuntutan berganda untuk penyakit yang disebabkan oleh punca yang sama, rawatan perubatan yang sama, atau kemalangan yang sama; (iii) manfaat kemasukan ICU sebanyak 30% daripada jumlah yang diinsuranskan asal untuk kemasukan ICU selama 7 hari berturut-turut atau lebih untuk penyakit selain penyakit serius, sederhana dan ringan yang dinyatakan dalam kontrak polisi; (iv) manfaat pilihan sehingga 180% daripada jumlah yang diinsuranskan asal untuk tuntutan pertama penyakit serius yang berlaku sebelum ulang tahun polisi pada umur 60 tahun; dan (v) manfaat pilihan lain termasuk manfaat kematian dan hilang upaya menyeluruh serta perlindungan tambahan untuk tumor ganas serius yang dinyatakan dan penyakit kardiovaskular. Produk yang dipertingkat juga menyediakan pelanggan dengan perkhidmatan pengurusan kesihatan tambahan.

Encik Cunjun Ma, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Huize, memberi komen, “Kami berbesar hati untuk mendedahkan produk dinaik taraf siri ‘Guardian Critical Care’, menunjukkan komitmen kami yang tidak berganjak untuk menyampaikan produk disesuaikan yang memenuhi keperluan perlindungan insurans yang luas daripada pengguna berpendapatan sederhana tinggi kami. Apabila kami memasuki era ‘Produk Disesuaikan Huize 3.0’, kami kekal teguh dalam misi kami untuk menyediakan produk yang berhemat kos daripada rakan kongsi yang boleh dipercayai dan memenuhi keperluan pelanggan muda.”

Mengenai Junlong Life Insurance Company Limited

Ditubuhkan pada tahun 2008, Junlong Life Insurance Company Limited ialah sebuah syarikat insurans hayat usaha sama, dengan modal berdaftar sebanyak RMB2.1 bilion. Dengan misi “membolehkan lebih banyak keluarga menjalani kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik”, Junlong Life Insurance secara aktif membina ekosistem “insurans + penjagaan kesihatan” dan menyediakan pelanggan dan keluarga mereka dengan “pengurusan kesihatan campur tangan aktif”, merangkumi keseluruhan kitaran hayat polisi insurans, dan membina perlindungan risiko kesihatan menyeluruh.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.kdlins.com.cn/index.action.

Mengenai Huize Holding Limited

Huize Holding Limited ialah platform produk dan perkhidmatan insurans digital terkemuka untuk generasi baharu pengguna di China. Menyasarkan generasi muda, Huize komited untuk melayani pelanggan insuransnya bagi keperluan insurans sepanjang hayat mereka. Memanfaatkan platform dalam talian, Huize menawarkan pelbagai produk insurans dengan tumpuan kepada produk insurans hayat dan kesihatan jangka panjang dan memberdayakan rakan kongsi penanggung insuransnya untuk mencapai asas pelanggan yang besar dan terpecah di pasaran runcit insurans dengan cekap dan meningkatkan jualan insurans mereka. Huize menyediakan pelanggan insurans dengan pengalaman dan perkhidmatan insurans digital, termasuk cadangan produk yang sesuai, perundingan, pengunderaitan pintar, dan bantuan dalam permohonan tuntutan dan penyelesaiannya, yang secara signifikan meningkatkan pengalaman transaksi.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://ir.huize.com.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
Harriet Hu
Pengarah Hubungan Pelabur
+852 3180 9207
investor@huize.com

Hubungan Media
mediacenter@huize.com

Christensen
Di China
Cik Crystal Lai
Telefon: +852 2117 0861
E-mel: crystal.lai@christensencomms.com

Di AS
Cik Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com