Huize Bermitra dengan Dingcheng Life untuk Melancarkan “Xiao Tao Qi No.2” – Produk Insurans Penyakit Kritikal Kanak-Kanak Dipasang Khas

SHENZHEN, China, 27 Sept. 2023 – Huize Holding Limited, (“Huize”, “Syarikat” atau “kami”) (NASDAQ: HUIZ), platform produk dan perkhidmatan insurans digital generasi baharu yang terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah berkerjasama dengan Dingcheng Life Insurance Company Ltd (“Dingcheng Life”) untuk melancarkan “Xiao Tao Qi No.2”, produk insurans penyakit kritikal kanak-kanak terkini dalam siri “Xiao Tao Qi”, yang memperluas liputan kepada lebih banyak penyakit dan meningkatkan elaun kemasukan hospital untuk keluarga yang mencari perlindungan untuk anak-anak mereka.

“Xiao Tao Qi No.2” menyediakan liputan yang luas untuk 190 penyakit teruk, sederhana dan ringan (berbanding 183 untuk “Xiao Tao Qi No.1”). Ia juga dibezakan oleh tiga ciri produk utama: (i) untuk penyakit selain yang dinyatakan dalam kontrak polisi sebagai penyakit teruk, sederhana, dan ringan, manfaat tunai ICU RMB1,000 sehari (bermula dari hari kedua kemasukan hospital) sehingga 90 hari kemasukan hospital setiap tahun polisi dan 30% daripada jumlah yang diinsuranskan; (ii) manfaat tunai hospital RMB300 sehari sehingga 60 hari kemasukan hospital setiap tahun polisi dan 300 hari kemasukan hospital sepanjang hayat polisi untuk kemalangan atau penyakit yang dialami oleh penerima manfaat polisi selepas diagnosis penyakit kritikal; (iii) enam manfaat pilihan, termasuk manfaat penjagaan penyakit pertama, manfaat kemasukan hospital selepas penyakit kritikal, manfaat berganda untuk penyakit kritikal, manfaat tumor ganas yang sangat meluas, manfaat penjagaan keluarga, dan manfaat kematian dan hilang upaya total. Produk naik taraf juga menyediakan pelanggan dengan perkhidmatan tambahan seperti perundingan doktor dalam talian.

Encik Cunjun Ma, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Huize, memberi komen, “Kami berbesar hati memperkenalkan “Xiao Tao Qi No.2,” produk insurans penyakit kritikal kanak-kanak yang dipertingkatkan yang menggambarkan komitmen kami untuk memenuhi keperluan perlindungan komprehensif keluarga dengan anak-anak. Dalam era “Huize 3.0”, “Xiao Tao Qi No.2” berdiri sebagai produk disesuaikan pertama yang dilancarkan. Ketika kami memandang ke hadapan, dedikasi kami terhadap inovasi kekal tidak berganjak, kerana kami berusaha untuk menawarkan pelbagai produk yang berhemat kos, disesuaikan yang menangani keperluan insurans sepanjang hayat pengguna kami.”

Mengenai Dingcheng Life Insurance Company Ltd

Ditubuhkan pada tahun 2009, Dingcheng Life Insurance Co., Ltd. adalah syarikat insurans hayat usaha sama di seluruh negara, dengan modal berdaftar RMB1.25 bilion. Misi Dingcheng Life Insurance adalah untuk mewujudkan platform perkhidmatan terbuka, profesional, cekap, prihatin dan berorientasikan pelanggan untuk keluarga kelas menengah.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.dingchenglife.com.cn/.

Mengenai Huize Holding Limited

Huize Holding Limited adalah platform produk dan perkhidmatan insurans digital generasi baharu yang terkemuka di China. Menyasarkan generasi muda, Huize komited untuk melayani pelanggan insuransnya untuk keperluan insurans sepanjang hayat mereka. Dengan memanfaatkan platform dalam talian, Huize menawarkan pelbagai produk insurans dengan fokus pada insurans jangka panjang hayat dan kesihatan dan memberdayakan rakan insurer untuk mencapai basis pelanggan yang terpecah secara efisien di pasaran runcit insurans dan meningkatkan jualan insurans mereka. Huize menyediakan pelanggan insurans dengan pengalaman dan perkhidmatan insurans digital, termasuk cadangan produk yang sesuai, perundingan, pengunderaitan pintar, dan bantuan dalam permohonan tuntutan dan penyelesaiannya, yang secara signifikan meningkatkan pengalaman transaksi.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://ir.huize.com.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
Harriet Hu
Pengarah Hubungan Pelabur
+852 3180 9207
investor@huize.com

Hubungan Media
mediacenter@huize.com

Christensen
Di China
Cik Crystal Lai
Telefon: +852 2117 0861
E-mel: crystal.lai@christensencomms.com

Di AS
Cik Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com