Huanqiu: China Communications Construction Company berusaha menjadi penyumbang model kepada pengangkutan mampan global

Beijing, China, 02 Okt. 2023 – China Communications Construction Company Limited (CCCC), telah memberi manfaat kepada orang ramai di seluruh dunia dengan projek infrastruktur pengangkutan yang berorientasikan pembangunan mampan, kata pegawai CCCC dalam satu forum baru-baru ini.

Forum tersebut, iaitu Forum Pengangkutan Mampan Global 2023, telah diadakan dari 25 hingga 26 September di Beijing. CCCC terlibat secara mendalam dalam forum tersebut, dan menganjurkan dua acara sampingan forum.

Banyak eksekutif kanan CCCC menghadiri forum dan acara sampingan, dan berkongsi maklumat mengenai pencapaian kumpulan dalam mengejar pengangkutan mampan dalam satu sidang media yang diadakan oleh CCCC pada 26 September.

CCCC telah mengembangkan perniagaannya ke lima benua dan mengendalikan projek utama di 157 negara dan wilayah, termasuk Kereta Api Standard Gauge Mombasa – Nairobi di Kenya, Jambatan Hong Kong-Zhuhai-Macao di selatan China, dan Bandar Pelabuhan Colombo Sri Lanka, yang sangat meningkatkan pertumbuhan ekonomi dan kemakmuran sosial, kata Pengerusi CCCC Wang Tongzhou, dalam ucapan dasarnya yang disampaikan di forum tersebut.

Komitmen untuk “membuat dunia lebih lancar, membuat bandar lebih selesa, membuat kehidupan lebih berwarna-warni” CCCC memberi tumpuan kepada konektiviti infrastruktur, pembangunan bersama, pembangunan berasaskan inovasi, dan pembinaan mesra alam, dan berharap untuk meningkatkan kerjasama demi manfaat bersama dengan semua pihak, kata Wang.

CCCC telah beradaptasi secara aktif dengan tren menuju ekonomi hijau selama bertahun-tahun, menurut Pei Minshan, Naib Pengurus Besar CCCC. Memberi perhatian yang besar kepada sasaran puncak karbon dan neutraliti karbon China, CCCC telah mempercepatkan pembinaan sistem infrastruktur bersih dan rendah karbon, dan mengejar pemuliharaan tenaga, kawalan pencemaran, pengurangan penggunaan, dan pengurangan karbon di seluruh pengeluaran, operasi dan pengurusan, berusaha untuk meletakkan asas yang kukuh untuk pengangkutan mampan, kata Pei dalam sidang media.

Inovasi adalah daya penggerak penting bagi pembangunan mampan sektor pengangkutan, menurut Timbalan Ketua Jurutera CCCC, Liu Boying, dalam sidang media. CCCC telah bergerak tanpa berbelok di sepanjang laluan pembangunan berkualiti tinggi yang didorong oleh inovasi, dan secara mantap meningkatkan kapasiti inovasi bebas, kata Liu.

Pengurus Besar Jabatan Perniagaan Luar Negara CCCC, Tang Qiaoliang, berkongsi dalam sidang media bahawa CCCC telah melabur dan membina lebih 3,000 projek infrastruktur piawai tinggi bernilai lebih AS$140 bilion di negara dan wilayah Jalur dan Jalan, termasuk lebih 13,000 kilometer lebuh raya, 3,000 kilometer kereta api, lebih 200 jambatan, 150 pelabuhan utama, 31 lapangan terbang baru atau diubah suai, dan lebih 1,000 kren jambatan kontena.

CCCC menganggap konektiviti antara rakyat sebagai mod konektiviti yang paling mendalam dan berpanjangan, kata Tian Jufang, Pengurus Besar Jabatan Budaya Korporat CCCC. Sambil memperbaiki infrastruktur, CCCC telah menjalankan aktiviti bantuan di seluruh dunia untuk membantu meningkatkan rasa untung dan kegembiraan orang ramai di seluruh dunia, tambah Tian.

Penafian: Maklumat yang diberikan dalam siaran ini bukan nasihat pelaburan, nasihat kewangan, atau nasihat perdagangan. Adalah disyorkan agar anda melakukan usaha wajar (termasuk berunding dengan penasihat kewangan profesional) sebelum melabur atau meniagakan sekuriti dan cryptocurrency.

HUBUNGI: Syarikat: huanqiu.com
Orang Hubungan: Wang Yueran  
E-mel: wangyueran-at-huanqiu.com
Laman Web: http://www.huanqiu.com
Telefon: 13002252096
Bandar: Beijing, China
Alamat: Tingkat 16, Bangunan Zhongqing, No. 19 East Third Ring North Road, Daerah Chaoyang, Beijing, China