Himax Technologies, Inc. menjadualkan Persidangan Panggilan Keputusan Kewangan Suku Ketiga 2023 pada Khamis, 9 November jam 8:00 pagi EST

TAINAN, Taiwan, 11 Okt. 2023 – Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal dan pengilang fabless utama pemacu paparan dan produk semikonduktor lain, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan sidang telefon bersama pelabur dan penganalisis pada Khamis, 9 November pada pukul 8:00 pagi Waktu Piawai Timur AS dan 9:00 malam Waktu Taiwan untuk membincangkan keputusan kewangan suku ketiga 2023 Syarikat.

SIDANG TELEFON PENDAPATAN SUKU KETIGA HIMAX TECHNOLOGIES 2023

TARIKH: Khamis, 9 November 2023
MASA: AS 8:00 pagi EST
Taiwan 9:00 malam
SIARAN WEB: https://edge.media-server.com/mmc/p/ss9i3udd/
PENDAFTARAN TELEFON https://register.vevent.com/register/BI0b427a1b5ab14db08404bf0f66ee6dd2

Jika anda memilih untuk menghadiri melalui telefon, anda perlu mendaftar terlebih dahulu untuk mendapatkan nombor sambungan untuk panggilan tersebut. Setelah berdaftar, anda akan dikirimi e-mel sambungan bersama pilihan untuk menerima panggilan semula pada permulaan sidang pendapatan. Setiap pendaftar akan menerima PIN peribadi unik. Rakaman panggilan akan tersedia dua jam selepas panggilan bermula. Pautan siaran web persidangan ialah https://edge.media-server.com/mmc/p/ss9i3udd/. Panggilan ini disiarkan secara langsung oleh Nasdaq dan boleh diakses dengan mengklik pautan ini atau laman web Himax, di mana siaran web boleh diakses sehingga 9 November 2024.

Mengenai Himax Technologies, Inc.

Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal penyelesaian semikonduktor fabless utama yang didedikasikan untuk teknologi pemprosesan imej paparan. Pemacu paparan IC dan pengawal masa Syarikat telah diterima pakai dalam skala besar di seluruh industri di seluruh dunia termasuk TV, monitor PC, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, paparan industri, dan banyak lagi. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, Syarikat menawarkan penyelesaian IC automotif yang inovatif dan komprehensif, termasuk pemacu tradisional, TDDI Touch and Display Driver Integration maju dalam sel, pengawal masa dimming tempatan (Local Dimming Tcon), LTDI Touch and Display Driver Integration Besar dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan perintis dalam bidang visual-AI tinyML dan teknologi optik yang berkaitan. Teknologi Himax WiseEyeTM Smart Sensing yang menggabungkan pemproses AI ultralow power, sensor imej CMOS yang sentiasa hidup, dan algoritma AI berasaskan CNN milik Syarikat telah digunakan secara meluas dalam elektronik pengguna dan aplikasi berkaitan AIoT. Sementara teknologi optik Himax seperti optik wafer level difraktif, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D memudahkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Di samping itu, Himax mereka bentuk dan membekalkan pengawal sentuh, IC AMOLED, pemacu LED, pemacu EPD, IC pengurusan kuasa, dan sensor imej CMOS untuk liputan aplikasi paparan yang pelbagai. Ditubuhkan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini menggaji lebih kurang 2,200 orang dari tiga pejabat di Taiwan yang terletak di Tainan, Hsinchu dan Taipei serta pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman, dan AS. Himax mempunyai 2,838 paten diberikan dan 376 paten menunggu kelulusan di seluruh dunia setakat 30 September 2023.

http://www.himax.com.tw

Kenyataan Masa Depan

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza dengan yang diterangkan dalam sidang telefon ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kesan pandemik Covid-19 terhadap perniagaan Syarikat; keadaan perniagaan dan ekonomi am dan keadaan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemacu dan bukan pemacu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk produk aplikasi hujung; bergantung kepada kumpulan pelanggan utama yang kecil; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan harga termasuk penurunan purata harga jualan; perubahan dalam corak pesanan pelanggan; perubahan dalam anggaran kadar cukai berkesan penuh tahunan; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan dalam undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan dalam lesen eksport yang dikawal selia oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); turun naik kadar pertukaran; kelulusan kawal selia untuk pelaburan lanjut dalam anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip akaun belum terima dan menguruskan inventori dan risiko lain yang digambarkan dari semasa ke semasa dalam pengemukaan SEC Syarikat, termasuk risiko yang dikenal pasti dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Borang 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022 yang difailkan dengan SEC, seperti yang dipinda.

Kontak Syarikat:

Eric Li, Ketua IR/PR

Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Faks: +886-2-2314-0877
E-mel: hx_ir@himax.com.tw
www.himax.com.tw

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Faks: +886-2-2314-0877
E-mel: hx_ir@himax.com.tw
www.himax.com.tw

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil AS
MZ North America

Tel: +1-312-261-6430
E-mel: HIMX@mzgroup.us
www.mzgroup.us