Great Power akan Bermitra dengan Ariel Green untuk Menyediakan Insurans Prestasi Teknologi untuk Pelanggan Bateri

GUANGZHOU, China, Oct. 02, 2023 – Great Power, pengeluar bateri global terkemuka sejak 2001, telah menandatangani surat hasrat dengan Ariel Green untuk menyediakan insurans prestasi teknologi untuk pelanggan bateri selnya. Di bawah perjanjian itu, melalui Lloyd’s of London Syndicate 1910, Ariel Green akan membangunkan penyelesaian perlindungan yang menjamin sel dan sistem bateri Great Power menyokong waranti syarikat itu. Melalui proses kerjasama, Great Power akan memberikan wawasan teknikal dan strategik untuk membantu Ariel Green membangunkan beberapa struktur insurans untuk produk bateri lithium-ion syarikat itu.

“Sebagai pemimpin dalam industri pembuatan bateri, kami sentiasa mencari cara untuk berinovasi dan memperkenalkan program baru yang menunjukkan komitmen kami terhadap kualiti dan meningkatkan keyakinan pelanggan. Kami menantikan untuk membangunkan dan melaksanakan perlindungan insurans komprehensif ini, disokong oleh Ariel Green,” kata Yang Xia, ketua Great Power ESS global. “Tawaran ini akan mengurangkan risiko produk kami, memastikan pelanggan kami berasa yakin dalam pilihan mereka untuk menggunakan sistem bateri Great Power dari segi teknologi dan kelayakan perbankan.”

“Ariel Green membawa kepakaran mendalam dalam teknologi bateri yang diperlukan untuk meliputi kerumitan dan potensi kerugian yang berkaitan dengan waranti bateri dan jaminan prestasi, terutama apabila projek semakin besar,” kata Jamie Daggett, Ketua Penyimpanan Tenaga di Ariel Green. “Sel bateri Great Power telah dinilai secara menyeluruh dan sedang disahkan dengan teliti. Kami gembira dapat mengalu-alukan organisasi sebagai pengeluar sel bateri lithium-ion pertama dalam portfolio syarikat kami dan kami menantikan untuk bekerjasama dengan pasukan untuk membolehkan Great Power memperluaskan penggunaan penyelesaiannya pada skala global.”

Polisi ini, yang tersedia untuk pesanan mulai tahun ini, semakin memperkukuh komitmen Great Power terhadap produk dan perkhidmatan yang sangat boleh dipercayai dan menyokong pertumbuhan global syarikat, kepercayaan pelanggan, dan perkhidmatan unggul.

Mengenai Ariel Green
Ariel Green menyediakan Insurans Prestasi Teknologi (TPI) untuk industri tenaga bersih, menggunakan modal melalui penyelesaian pengurusan risiko jangka panjang dan tidak boleh dibatalkan yang disesuaikan. Sebagai bahagian Ariel Re, perniagaan (re)insurans premier dan penanggung insurans di Lloyd’s, pasukan kami disokong oleh pasaran insurans dan reinsurans terkemuka dunia. Ariel Green membawa kepakaran mendalam dan pendekatan kolaboratif untuk membangunkan produk insurans yang membolehkan projek tenaga bersih mendapatkan pembiayaan, dibina dan beroperasi. Ketahui lebih lanjut di http://www.arielgreen.com.

Mengenai Great Power
Great Power adalah pengeluar bateri global terkemuka, ditubuhkan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di China, dengan pusat R&D, kemudahan pembuatan, dan pejabat di seluruh dunia. Great Power komited untuk menyediakan produk dan penyelesaian penyimpanan tenaga yang digunakan dalam pelbagai pasaran, seperti penyimpanan tenaga, elektronik pengguna, dan alat kuasa. Produk Great Power menawarkan prestasi keselamatan, jangka hayat kitaran dan kecekapan tenaga yang sangat baik serta memberi nilai kepada pelanggan di lebih daripada 50 negara. Great Power disenaraikan dan diperdagangkan di bawah kod saham 300438:CH. Ketahui lebih lanjut: https://www.greatpower.net

MEDIA CONTACT:
Shannon Murphy
Trevi Communications
+1 603-505-5606
shannon@trevicomm.com