GOWIN Semiconductor Memperluaskan siri GW1NZ untuk peranti kos rendah, saiz kecil dan daya rendah

SAN JOSE, California dan GUANGZHOU, China, 16 Oktober 2023 — GOWIN Semiconductor Corporation, syarikat FPGA yang paling pesat pertumbuhannya di dunia, mengumumkan hari ini pengembangan siri GW1NZ mereka bagi peranti-peranti berkos rendah, saiz kecil dan berkuasa rendah. GOWIN memperkenalkan produk baharu GW1NZ-ZV2 serta pilihan paketan tambahan untuk produk GW1NZ-LV/ZV1. Matlamat pengenalan ini adalah untuk memenuhi permintaan pasaran yang sebelum ini kurang tersedia untuk jumlah logik boleh program yang kecil dalam paket kecil yang boleh disambungmasukkan dengan mudah ke dalam aplikasi berasaskan kos, saiz dan kuasa.

Dalam ruang reka bentuk di mana inovasi terhad oleh pertimbangan kos, saiz dan kuasa, GOWIN mengambil alih dalam membolehkan penggunaan FPGA. Ini merangkumi domain seperti pasaran pengguna berjumlah besar dan aplikasi IoT, di mana GOWIN merintis penyediaan peranti yang luar biasa murah dan berkuasa rendah. “Generasi baharu siri GW1NZ ini merupakan tonggak penting dalam pembangunan GOWIN Semiconductor FPGA,” kata Jason Zhu, CEO GOWIN Semiconductor FPGA, “Siri baharu GW1NZ menawarkan kelebihan kos yang revolusioner berbanding alternatif bersaing, malah reka bentuk bukan FPGA. Peranti ini mengurangkan secara berkesan perbelanjaan keseluruhan papan dan sistem melalui integrasi tanpa persaingan.”

GW1NZ-ZV2 adalah peranti 2K LUT yang ditawarkan dalam paketan CS100 dan QFN48 dengan lebih banyak lagi akan datang. Selain itu, GW1NZ-ZV2 dibenarkan menggunakan IP GoConfig GOWIN, teknologi pemrogramman membolehkan bukan sahaja pemrogramman JTAG biasa tetapi juga protokol lain termasuk I2C dan SPI. Ini memberi pereka terbenam lebih pilihan protokol untuk memprogram peranti.

Siri GW1NZ-ZV/LV1 menambah 2 paket baharu berkos rendah ke senarai sedia ada mereka – BGA25 dan QFN24. Ini adalah tambahan kepada saiz kecil CSP16 dan QFN32 yang sedang dalam pengeluaran hari ini. GW1NZ-LV/ZV1 dinaik taraf untuk menyokong IP pemrogramman GoConfig pelbagai protokol dalam paket terpilih.

  1. Kuasa bersedia boleh diminimumkan kepada 28uW yang menakjubkan
  2. Peranti GW1NZ-2 termasuk IP antaramuka D-phy dan C-phy MIPI untuk pengawalan kamera dan paparan
  3. Perpustakaan reka bentuk rujukan tersedia untuk melonjakkan usaha reka bentuk untuk masa ke pasaran yang lebih cepat

“Usaha kami berkumul dalam penyelesaian FPGA terkini yang tidak sahaja memenuhi keperluan ketat kos dan kecekapan kuasa tetapi juga memperjuangkan kebolehadaptasian konfigurasi tanpa persaingan melalui pelbagai antaramuka,” kata Mike Furnival, Naib Presiden Jualan Antarabangsa GOWIN Semiconductor FPGA, “Jurutera reka bentuk terbenam akan mendapati siri GW1NZ mudah digunakan kami hebat untuk produk IoT, kasut, dan pengguna mereka.”

Harga borong untuk peranti GW1NZ boleh lebih rendah daripada $0.50. Sila hubungi wakil jualan tempatan anda untuk maklumat lanjut.

Untuk maklumat lanjut mengenai GOWIN, sila lawati www.gowinsemi.com

Mengenai GOWIN Semiconductor Corp.

Ditubuhkan pada 2014, Gowin Semiconductor Corp., beribu pejabat dan kebanyakan R & D di China, mempunyai visi untuk memesatkan inovasi pelanggan di seluruh dunia dengan penyelesaian boleh program kami. Kami memberi tumpuan kepada mengoptimumkan produk kami dan menghapuskan halangan bagi pelanggan menggunakan peranti logik boleh program. Komitmen kami terhadap teknologi dan kualiti membolehkan pelanggan mengurangkan jumlah kos pemilikan sepenuhnya daripada menggunakan FPGA pada papan produksi mereka. Penawaran kami termasuk portfolio peranti logik boleh program, perisian reka bentuk, teras harta intelek (IP), reka bentuk rujukan dan kit pembangunan. Kami berusaha untuk melayani pelanggan di pasaran pengguna, perindustrian, komunikasi, perubatan dan automotif di seluruh dunia.

Hakcipta 2023 GOWIN Semiconductor Corp. GOWIN, LittleBee®, GW1N/NR/NS/1NSR/1NZ®, Arora®, Arora V®, GW2A/AR®, GOWIN EDA dan jenama lain yang ditetapkan di sini adalah tanda dagangan GOWIN Semiconductor Corp. di China dan negara-negara lain. Semua tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing. Untuk maklumat lanjut, sila e-mel info@gowinsemi.com

Hubungan Media:
Andrew Dudaronek
andrew@gowinsemi.com