GigaCloud Technology Inc Menjawab Laporan Penjual Pendek

WALNUT, Calif., Sept. 29, 2023 — GigaCloud Technology Inc (Nasdaq: GCT) (“GigaCloud” atau “Syarikat”), pelopor penyelesaian e-dagang B2B hujung ke hujung global untuk barangan paket besar, hari ini mengeluarkan kenyataan berikut sebagai maklum balas kepada dakwaan yang dibuat dalam laporan oleh Culper Research, penjual pendek.

Laporan itu tidak berasas dan mengandungi banyak kenyataan dan spekulasi memfitnah, terpilih, tidak tepat, tidak lengkap dan mengelirukan. Laporan itu menunjukkan kekurangan pemahaman asas mengenai perniagaan dan keadaan kewangan Syarikat. Syarikat sedang mengkaji dakwaan tersebut dan mempertimbangkan tindakan sewajarnya untuk melindungi kepentingan semua pemegang saham. Sebagai sebahagian daripada komitmen terhadap ketelusan dan pematuhan, Syarikat akan membuat pendedahan tambahan pada waktu yang sesuai selaras dengan keperluan peraturan dan perundangan yang berkaitan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “Commission”) dan Nasdaq serta memastikan maklumat yang relevan disampaikan kepada pemegang saham dan orang ramai dengan cara yang tepat dan betul pada masanya.

Para pelabur dinasihatkan bahawa dakwaan datang daripada penjual pendek. Oleh itu, para pelabur perlu berhati-hati apabila mempertimbangkan dakwaan ini. Para pelabur digalakkan untuk mengkaji bahan-bahan yang difailkan oleh Syarikat dengan Suruhanjaya dan boleh didapati di laman web hubungan pelabur Syarikat. Syarikat memelihara semua hak untuk mengambil langkah yang sesuai untuk mempertahankan dirinya terhadap dakwaan ini dan melindungi kepentingan para pemegang saham.

Mengenai GigaCloud Technology Inc

GigaCloud Technology Inc adalah pelopor penyelesaian e-dagang B2B hujung ke hujung global untuk barangan paket besar. Platform e-dagang B2B Syarikat, yang dirujuk sebagai “GigaCloud Marketplace”, mengintegrasikan segala-galanya daripada penemuan, pembayaran dan alat logistik ke dalam satu platform mudah guna. Pasaran global Syarikat menyambungkan pengeluar, terutamanya di Asia, dengan penjual semula, terutamanya di Amerika Syarikat, Asia dan Eropah, untuk melaksanakan transaksi merentas sempadan dengan keyakinan, kelajuan dan kecekapan. Syarikat menawarkan penyelesaian yang benar-benar komprehensif yang mengangkut produk dari gudang pengeluar ke pintu rumah pelanggan akhir, semuanya pada satu harga tetap. Syarikat mula melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah berkembang ke dalam kategori tambahan seperti perkakas rumah dan peralatan kecergasan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat: https://investors.gigacloudtech.com/.

Kenyataan Masa Depan

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan masa depan”. Kenyataan masa depan mencerminkan pandangan kami pada masa ini mengenai peristiwa masa depan. Kenyataan masa depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan semasa dan unjuran Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang mungkin memberi kesan kepada keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Para pelabur boleh mengenal pasti kenyataan masa depan ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “berkemungkinan,” “menjangkakan,” “berhasrat,” “menganggarkan,” “bercadang,” “berpotensi,” “teruskan” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau mengubah mana-mana kenyataan masa depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh kenyataan ini disebabkan perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan ini adalah munasabah, Syarikat tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat ingin memaklumkan kepada para pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan apa yang dijangkakan dan menggalakkan para pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin memberi kesan kepada keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran dan penyata lain dengan SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

GigaCloud Technology Inc

Greta Tang, Pengurus PR & IR

E-mel: greta.tang@gigacloudtech.com

ICR

Ryan Gardella

E-mel: GigacloudIR@icrinc.com