Genius Group Umumkan Nisbah Pemisahan

SINGAPURA, 5 Sept. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, mengumumkan bahawa nisbah pengagihan untuk pemisahan Entrepreneur Resorts Ltd (“ERL”) ialah 0.1832.

Pemegang saham boleh mendapatkan arahan terperinci tentang cara untuk menuntut saham ERL mereka di laman web Hubungan Pelabur kami. Genius Group akan mengumumkan kemas kini selanjutnya dalam beberapa minggu akan datang berkenaan tarikh mereka boleh mula menuntut saham ERL dan mengesahkan tarikh pengagihan saham, yang dijangka pada atau sekitar 29 September 2023. Semua pemegang saham akan menerima saham terhad di ERL, yang mungkin layak untuk penghapusan sekatan dan diperdagangkan di Upstream enam bulan selepas tarikh pengagihan saham, jika memenuhi syarat tertentu.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edtech dan pendidikan dunia terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat berpusatkan pelajar yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya dalam pasaran hari ini. Kumpulan ini mempunyai 4.5 juta pengguna di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Mengenai Entrepreneur Resorts Ltd

Entrepreneur Resorts adalah syarikat awam tersenarai di Papan Utama Bursa MERJ (simbol saham: ERL) yang merupakan kumpulan resort, retreat dan kafe bekerja untuk usahawan terkemuka. Syarikat ini memiliki resort usahawan di Bali dan Afrika Selatan yang mengadakan retreat dan bengkel usahawan. Ia juga memiliki Genius Café, kelab pantai usahawan di Bali, dan Genius Central, hab kerja usahawan di Singapura.

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan pernyataan prospektif yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling baru pada Borang 20-F, seperti yang dipinda untuk tahun fiskal berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, kedudukan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin akan terjejas teruk. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami terangkan bukan satu-satunya yang kami hadapi. Risiko tambahan yang kami tidak jangka pada masa ini atau yang kami anggap tidak material pada masa ini juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan petunjuk yang boleh diharapkan untuk prestasi masa depan, dan tren historikal tidak boleh digunakan untuk menjangkakan keputusan pada masa depan. Lihat “Pernyataan Prospektif” di bawah.

Pernyataan Prospektif

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan prospektif menurut Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Pernyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “rancangan,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau terminologi yang setara. Pernyataan prospektif sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, tren dan ketidakpastian tertentu, yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa daripadanya mungkin tidak dijangka langsung oleh Syarikat serta melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau dicadangkan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana yang boleh ditambah atau dipinda oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Penerbit pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula pernyataan prospektif yang menjadi tidak benar disebabkan peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Kontak

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Kontak Media:
Adia PR
E-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry
Syarikat RedChip Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com