Genius Group Menganjurkan Persidangan Rakan Kongsi dalam Metaverse

SINGAPURA, 6 Okt. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan dan keusahawanan edtech terkemuka, mengadakan Persidangan Rakan Niaga globalnya semalam sebagai pengalaman imersif tiga jam.

Lebih daripada 700 rakan niaga dari seluruh dunia mendaftar untuk Persidangan Rakan Niaga untuk mendapatkan wawasan tentang trend terkini dalam pendidikan dalam talian dan kecerdasan buatan, membuka strategi kejayaan dengan menggunakan Formula Genius, berhubung dengan pakar, meneroka peluang perkongsian dan bermain ‘World Game’ untuk memberi kesan kepada dunia dan menangani kelaparan dunia.

Ucap utama persidangan ialah Jeff Hays, Pengasas Revealed Films dan pengarang ‘The Entrepreneurial Brain – How to Ride the Waves of Entrepreneurship and Live to Tell About It’, dilancarkan minggu ini oleh Harper Collins. The Entrepreneurial Brain juga dilancarkan sebagai Siri Dokumentari oleh Revealed Films, sebuah syarikat Genius Group.

Peserta persidangan juga mengalami pratonton Genius Metaversity 2.0, dengan empat kampus (Sekolah, Universiti, Usahawan & Kampus Pelabur) dan portal rakan niaga yang direka sebagai stesen angkasa lepas dalam orbit, termasuk kursus langsung, acara dan kelas master, dengan keupayaan untuk memindahkan pelawat ke bilik darjah global rakan fakulti Kumpulan Genius dan pemimpin negara dan bandar di seluruh dunia.

Topik persidangan utama juga termasuk:

“Perkongsian dalam Zaman AI” oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Genius, Roger Hamilton
“Peranan AI dalam Pendidikan dan Mentor” oleh Pakar & Perunding AI, Jazz Rasool
“Portal Rakan Niaga 2.0” dibentangkan oleh Ketua Produk Kumpulan Genius, Jason Jaingue
“Panel Rakan Genius” dianjurkan oleh Michelle Nolting

Mengenai Kumpulan Genius

Kumpulan Genius adalah kumpulan pendidikan keusahawanan dan edtech terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusatkan pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai 5.4 juta ahli di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.geniusgroup.net/.

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidaktentuan dan pernyataan prospektif yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling baru pada Borang 20-F, seperti yang dipinda bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami berkemungkinan akan terjejas. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidaktentuan yang kami terangkan bukan satu-satunya yang kami hadapi. Risiko tambahan yang kami tidak jangka pada masa ini atau yang kami anggap tidak penting pada masa ini juga boleh merosakkan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan kami di masa lalu mungkin bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan tren sejarah tidak boleh digunakan untuk menjangkakan keputusan pada masa depan. Lihat “Pernyataan Prospektif” di bawah.

Pernyataan Prospektif

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan prospektif menurut Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Pernyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “rancangan,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau terminologi yang setara. Pernyataan prospektif sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, tren dan ketidaktentuan tertentu, yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan beberapa daripadanya mungkin tidak dijangka langsung oleh Syarikat dan melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau dicadangkan. Para pembaca dinasihatkan supaya tidak bergantung secara tidak wajar kepada pernyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana yang boleh ditambah atau dipinda oleh Laporan Syarikat sebagai Pengeluar Asing Swasta pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula pernyataan prospektif yang menjadi tidak benar disebabkan peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Hubungi

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Media Hubungan: Adia PR
E-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry, Syarikat RedChip Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com