Genius Group memasuki Usahasama Bersama RetreatVR untuk membangun Kampus Hidup VR dengan Genie AI VR pada Meta Store dan Apple Vision Pro

SINGAPURA, 16 Oktober 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa ia telah menandatangani perjanjian usahasama untuk membangunkan ‘Kampus Kehidupan’ Genius Metaversity bersama RetreatVR, pasukan pengasas GeniusX dan pembangun aplikasi realiti maya pendidikan Retreat App di Meta VR Store yang menganjurkan kelas menampilkan pakar terkemuka di Metaverse.

Kampus Kehidupan akan menjadi tambahan terbaru kepada empat kampus maya semasa di platform pendidikan Edtech Genius Group, GeniusU, yang melayani 5.4 juta pelajar dari seluruh dunia. Kampus semasa (Kampus Entrepreneur, Kampus Pelabur, Kampus Universiti dan Kampus Sekolah) masing-masing menyediakan kursus percuma dan premium kepada audiens pelajar tertentu secara digital dan melalui sekolah mikro di lokasi dengan 14,000 rakan GeniusU di seluruh dunia. Kampus Kehidupan akan melengkapkan kampus-kampus ini dengan menyediakan kursus mengenai kesihatan, kesihatan mental, hubungan, komunikasi dan kemahiran kehidupan yang disampaikan oleh pakar terkemuka.

Matlamat usahasama ini adalah untuk menggabungkan kekuatan platform GeniusU semasa, pelajar dan rakan bersama kursus dan rakan RetreatVR, termasuk yang telah dibangunkan dalam realiti maya di Meta VR store dengan Aplikasi Retreat, menampilkan pakar dalam kreativiti, kerjaya, kebajikan, mindset, hubungan, kebajikan kewangan dan keusahawanan.

Usahasama ini akan membina Kampus Kehidupan pada mulanya di Genius Metaversity, boleh diakses melalui PC dan laptop melalui GeniusU, dan kemudian membangunkannya untuk juga boleh diakses dengan generasi terbaru headset VR sebagai aplikasi di Meta Store dan platform Apple Vision Pro.

Syarikat dan RetreatVR juga akan membangunkan Genie AI Genius Group menjadi pembantu pengajaran interaktif dalam VR yang diselaraskan untuk setiap pelajar, menggabungkan avatar 3D yang telah dibangunkan RetreatVR dengan Genie AI GeniusU yang memberi nasihat setiap pelajar berdasarkan bakat peribadi, gairah, tujuan dan matlamat pembelajaran mereka.

Syarikat menjangkakan Kampus Kehidupan akan siap pasaran dan terbuka kepada pelajarnya di GeniusU pada suku pertama 2024.

CEO Genius Group, Roger Hamilton, berkata “Kami telah bekerja dengan pasukan RetreatVR dalam pembangunan Genius Metaversity 2.0 kami, dan kami percaya bahawa pasukan pembangunan VR mereka adalah kelas dunia. Kami gembira akan membawa kursus dan mentor mereka dalam RetreatVR ke GeniusU, dan topik yang akan kami liputi di Kampus Kehidupan telah diminta oleh pelajar kami semua umur.”

CEO GeniusX dan pasukan RetreatVR, Nick Janicki berkata “Retreat App adalah salah satu aplikasi pembelajaran pertama di Meta VR Store, dan kami bersyukur mendapat sokongan Meta, termasuk menerima geran daripada Meta untuk pembangunan aplikasi kami. Alat dan minat dalam Metaverse telah berkembang dengan pesat. Usahasama ini dengan Genius Group membolehkan kami menggunakan aset VR dan pasukan pembangunan yang telah kami bangunkan untuk mencapai audiens yang lebih luas dan mengintegrasikan mentor dan pakar kami dengan kursus dan komuniti GeniusU. Kami sangat gembira akan memacu dunia pembelajaran baru ini dengan GeniusU dan Genius Metaversity.”

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan pendidikan Edtech dan keusahawanan terkemuka, dengan misi untuk mengusik model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran seumur hidup berpusatkan pelajar yang menyediakan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajaran, GeniusU, Genius Group mempunyai asas ahli sebanyak 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://www.geniusgroup.net/

Mengenai RetreatVR

RetreatVR dibangunkan oleh GeniusX, diasaskan oleh Nick Janicki, Lyle Maxson dan Joe Polish. GeniusX adalah syarikat pembangunan XR yang menyediakan pengalaman pembelajaran maya yang unik, interaktif dan menyerap untuk masa depan pendidikan. RetreatVR telah dilancarkan di Meta VR Store sebagai Aplikasi Retreat, aplikasi pendidikan realiti maya di mana menganjurkan kelas menampilkan pakar terkemuka di Metaverse. Dengan latar belakang foto realistik dan video sebenar pendidik, pelajar boleh memilih pengembaraan realiti maya mereka sendiri melalui dunia pembelajaran interaktif, bilik kelas kumpulan yang diselaraskan, dan persekitaran penyerapan menakjubkan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: https://retreatvr.io/

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan masa depan yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Form 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku mana-mana risiko tersebut, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan buruk. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui kami atau yang kami anggap tidak material juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan trend sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan masa depan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam maklumat ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus”, atau ungkapan berbanding. Kenyataan prospektif sedemikian adalah secara semula jadinya tertakluk kepada risiko, trend dan ketidakpastian tertentu yang Syarikat tidak dapat meramalkan dengan tepat dan beberapa yang mungkin tidak dijangka Syarikat. Pembaca dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak kepercayaan kepada kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, sebagaimana mungkin disupplement atau diubah oleh Laporan Negara Asing Syarikat pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada obligasi untuk mengemaskini atau menyupplement kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana peristiwa, maklumat baru atau lain-lain.

Hubungan

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
Emel: investor@geniusgroup.net

Hubungan Media: Adia PR
Emel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com